Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim jószándékkal nagy...

A szüleim jószándékkal nagy anyagi kárt okoztak nekem, ti összevesznétek velük emiatt?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy már nagyon nem lehet mit kezdeni a helyzettel. Több millió forintot vesztettem miattuk, és nem értik mi a bajom, szerintük jól jártam. (ingatlanügyről van szó) megbíztam bennük, ezért ők intézték, és nem úgy, ahogy megbeszéltük. Hagyjam a fenébe a családi békesség jegyében, vagy próbáljam megérteni velük, hogy hogyan húztak le, hátha kifizetnek belőle valamennyit?

Számunkra nagyon sok pénzről van szó, ráadásul hitelre, nagyon nem mindegy, de nem hiszem, hogy felelősséget vállalnának. De most ez a pénz közvetlenül az én gyerekeimtol megy el, és ez nagyon nem oké. Tanácstalan vagyok.

2021. dec. 13. 13:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/124 anonim ***** válasza:
84%

De ebben a sztoriban legalább volt fanatazia nekem tetszett. 😀 csak már nagyon sok helyen sántított.

Először szóltak a válaszolók, hogy meghatalmazas nélkül nem vehettek házat a nevedben a szüleid, erre írod hogy jaj de, volt meghatalmazas. Majd szólnak hogy abban benne van a max összeg is meg egyéb konkrétumok, na azóta hallgatsz erről.

Kérdeztük hogy igazából megvolt az eladás szerződéssel, le van zongorázva, esetleg előszerződés van csak, foglaló, vételi szándék, szóbeli megegyezés vagy mi? Erre azt írod jogilag mindegy mi van. Hát pont hogy az a lényeg barátom, hogy jogilag mi van. 😀 De te nem tudod. Persze pont ezt nem kérdezted meg a szuleidtol napok óta, hogy most akkor tulajdonképpen vettek egy házat és hogy az kinek a néven van, inkább a gyakorira irkalsz.

Aztán a hagyaték… ha a nagymama párnahuzatban tartott millióit te elvetted, mert azt mondta azt rad hagyja az bizony lopás mert vannak előtted az öröklési sorban. Ha meg végrendelkezett róla, akkor meg hagyatéki eljárás, lásd fentebb.

Én azért reméltem visszatersz meg a sztori végével, gyorsan meggondoltad magad. 😀

2021. dec. 14. 08:27
 122/124 A kérdező kommentje:

Na, kedves összeesküvés elmélet hívők. 1) a szüleim nem manipuláltak ügyvédi papírokkal (hurrá)

2) véletlenül sem azt csináltak, amiben megegyeztünk, nem vették meg a lakást ami le volt papírozva.

3) szerencsére a másikat se vették meg. Azért akarták, hogy hazahozzam a több pénzt, hogy ki tudják fizetni (kommunikáció, tudom. Nekem már azt mondták, hogy kifizették, hála istennek erről szó sincs. Hogy most direkt hazudtak, vagy valamit baromira félreértettünk, azt nem tudom megmondani. Szerintük ők nem mondtak olyat, hogy saját pénzből fizették, hanem hogy nekem biztos van még megtakarításom, szerintem azt mondták, hogy kifizették saját pénzből, és én nekik kell majd odaadjam. Nem ez szerintem sem félreérthető. Viszont legalább nem költöttek el olyan pénzt ami nincs.)

4) igen, még mindig akarok Magyarországi nyaralót, szerencsére most az ő közbenjárásárásuk nélkül meg tudom venni, amelyiket először kinéztem.

5) hülye, aki elrendezett, megbeszélt, korrekt módon kphoz jut, aztán hatóságoknak akarja lejelenteni. Tekintettel arra, hogy anyámon és rajtam kívül más örökös nincs, semmiféle vita nem volt ebből.

6) igen, még mindig gyereknek néznénk, de szerencsére nem annyira vészes a helyzet, csak elbeszéltünk egymás mellett.

2021. dec. 22. 04:43
 123/124 anonim ***** válasza:
21%

Igen, én ezt már le se írtam, hogy ha mamának volt zseton akkor a hagyatéki leltárba ha beteszitek a kj százalékos munkadíjára fizethettetek volna többet, arra jó lett volna. De itt a sok hozzáértő hülye... már bocsánat.

Minden jó, ha jó a vége, legyen sok örömöd a nyaralóban!

2021. dec. 22. 12:20
 124/124 anonim ***** válasza:
74%

122, az, hogy azt írtuk kamu a kérdés az még nem összesküvés elmélet.😀

Talán nem ártott volna a nagy idegeskedés helyett még egy tisztázó telefont megejteni… 😀

2021. dec. 22. 12:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!