A szüleim jószándékkal nagy anyagi kárt okoztak nekem, ti összevesznétek velük emiatt?
Az a baj, hogy már nagyon nem lehet mit kezdeni a helyzettel. Több millió forintot vesztettem miattuk, és nem értik mi a bajom, szerintük jól jártam. (ingatlanügyről van szó) megbíztam bennük, ezért ők intézték, és nem úgy, ahogy megbeszéltük. Hagyjam a fenébe a családi békesség jegyében, vagy próbáljam megérteni velük, hogy hogyan húztak le, hátha kifizetnek belőle valamennyit?
Számunkra nagyon sok pénzről van szó, ráadásul hitelre, nagyon nem mindegy, de nem hiszem, hogy felelősséget vállalnának. De most ez a pénz közvetlenül az én gyerekeimtol megy el, és ez nagyon nem oké. Tanácstalan vagyok.
Azzal, hogy drágább ingatlant vettek, nem nagyobb kárt okoztak neked, hanem nagyobb költséget. Kárról itt szó sincs a leírtak alapján. Az a kérdés, hogy jó áron vették-e ezt a drágább ingatlant, illetve jó áron lett volna-e az olcsóbb. Illetve hogy melyiknek jobbak a jövőbeli kilátásai, melyiknél valószínűbb az értékállóság vagy az értéknövekedés a lokációból meg minden egyébből fakadóan.
Én vacak három milla miatt biztos nem vesznék össze a szüleimmel. Kétségtelenül nem viselkedtek korrekten, és nem lehet a más pénzét felelőtlenül költeni, megkérdezése nélkül igen komoly anyagi döntést hozni. De ismétlem, kárt nem okoztak neked. A rokoni, baráti kapcsolatok pedig sokkal fontosabbak mindezeknél. Szóval én a helyedben egyszer jól leordítanám a fejüket, aztán fizetnék mint a pengősmalac és szépen kibékülnék.
Már ha nem kamu az egész történet.
Az én részem egy dobozban...na persze, mert ez így működik. A hagyatékban lenne a helye az összes pénznek és ha nincs róla végrendelet, az bizony a nagymama gyerekeié, nem a tiéd.
Hagyjuk már...ennek a fele sem igaz.
Ahogy olvastam a válaszokat, még mindig nem derült ki, hogy kinek a nevén van az ingatlan.
Ha a kérdező nevén, akkor az a meghatalmazás nagyon "érdekesen" lett lebonyolítva, mert ha szabályos lett volna, akkor (ahogy többen írták) nem is vehettek volna mást a szülei. Ha meg nem szabályosan, akkor az ügyvéd (vagy közjegyző) közreműködött volna egy szabálytalan adás-vételben. Nehezen hiszem, hogy bármelyikük is kockáztatna ilyet.
Ha viszont a szülők nevén van az ingatlan, akkor tkp. a kérdező örökségéből a szülőknek lett ingatlana, ami szintén érdekes helyzet.
Az persze szintén érdekes, hogy a kérdezőnek szánt készpénz bele sem került a hagyatékba, hanem előre kivették, mintha egy doboz cukorkáról lenne szó.
Őszintén örülök, hogy az én családomban elképzelhetetlen lenne ilyen kavarás és sundám-bundám intézkedés. Pláne ha milliókról, tízmilliókról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!