A szüleim jószándékkal nagy anyagi kárt okoztak nekem, ti összevesznétek velük emiatt?
Az a baj, hogy már nagyon nem lehet mit kezdeni a helyzettel. Több millió forintot vesztettem miattuk, és nem értik mi a bajom, szerintük jól jártam. (ingatlanügyről van szó) megbíztam bennük, ezért ők intézték, és nem úgy, ahogy megbeszéltük. Hagyjam a fenébe a családi békesség jegyében, vagy próbáljam megérteni velük, hogy hogyan húztak le, hátha kifizetnek belőle valamennyit?
Számunkra nagyon sok pénzről van szó, ráadásul hitelre, nagyon nem mindegy, de nem hiszem, hogy felelősséget vállalnának. De most ez a pénz közvetlenül az én gyerekeimtol megy el, és ez nagyon nem oké. Tanácstalan vagyok.
#68 Hát, a máshol van az adott esetben jobb is... Balaton közvetlen vízparti vs. parttól 3 km... 12. kerületi vs. 20. kerületi hétvégi ház, hát lehet, hogy sokszor 3 millió amivel jobb azért, mert máshol van.
Azért kérdeztem, hogy esetleg mégis bombaüzletet csináltak a szülők. Nem releváns, mert nem a megbízás szerint jártak el, csak kíváncsi vagyok. Lehetne menteni a menthetőt.
Én tuti osszevesznék azért ilyen ügyben valaki változtat a megállapodáson amire megkérték eléggé nagy hülyeség.
Ez azért nem az a kategória mint amikor mogyorós csoki van csak a boltba és azt hoznak sima tej csoki helyett…..
Ilyen nincs.
Ingatlan vásárlását lehet meghatalmazással intézni, de csak ügyéd vagy közjegyző által készített meghatalmazással, amiben pontosan le kell írni az ingatlan adatait, a vételárat, mindent, mert a meghatalmazás arra szól, hogy a nevedben szerződhet adot ingatlanra, adott feltétekkel.
Olyan meghatalmazás nincs, hogy vehet egy ingatlant a nevedben, amennyiért akar.
71!
Már akinek. Ha én A házat akarom, akkor nem B kell, tökmindegy, hogy szerinted, anyám szerint, a szomszéd Juliska vagy a postás Pista szerint az jobb.
Itt a kérdező nem 3 millát bukott, ami plusz volt, hanem a beleölt örökségét, amit valszeg kpban odaadott a szülőknek, nem készült róla hivatalos jegyzőkönyv, a szülők meg maximum saját névre (mert máshogy nem lehetséges jogilag) vettek egy ingatlant.
Ha mégis készült valami, hogy te ezt a pénzt nekik xy lakás vételére adtad oda, úgy sok szeretettel fordulhatsz egy bírósághoz is, ha nem adják vissza a pénzt.
A kérdező nevére semmilyen ingatlan és hitel nem kerülhetett így, ahogy mondja, a magyar jogszabályok ezt nem teszik lehetővé. Csak ő se tudja értelmesen megfogalmazni, hogy mi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!