Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim jószándékkal nagy...

A szüleim jószándékkal nagy anyagi kárt okoztak nekem, ti összevesznétek velük emiatt?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy már nagyon nem lehet mit kezdeni a helyzettel. Több millió forintot vesztettem miattuk, és nem értik mi a bajom, szerintük jól jártam. (ingatlanügyről van szó) megbíztam bennük, ezért ők intézték, és nem úgy, ahogy megbeszéltük. Hagyjam a fenébe a családi békesség jegyében, vagy próbáljam megérteni velük, hogy hogyan húztak le, hátha kifizetnek belőle valamennyit?

Számunkra nagyon sok pénzről van szó, ráadásul hitelre, nagyon nem mindegy, de nem hiszem, hogy felelősséget vállalnának. De most ez a pénz közvetlenül az én gyerekeimtol megy el, és ez nagyon nem oké. Tanácstalan vagyok.

2021. dec. 13. 13:20
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/124 A kérdező kommentje:
40. Az én örökségemből (augusztusban hunyt el a nagymamám). Ehhez még KB 1 millió kellett volna, leegyeztettuk az ingatlant, meg néztem videhivason, végig segítettek, minden ok volt. mondtam, hogy azt a pénzt karácsonykor viszem, vegyék meg most, hogy karácsonyra minden rendben legyen. Kaptak meghatalmazást, volt ügyvéd is. Aztán felhivnak, hogy nekik volt még 3 millió megtakarításuk, találtak egy jobb nyaralót (igazából nagyon hasonló, csak szerintük jobb helyen van), azt vették meg. Igen, sufnituning lett a meghatalmazás vagy tudja isten, hogy csinálták, mindenesetre közölték, hogy karácsonykor 4 milliót hozzak, de annyit én legfeljebb hitelből tudok. Hú mindenki de jobban akarja érteni. Jo lett volna a nyaraló, pici gyerekeim vannak, nyáron sok időt szoktunk Magyarországon tölteni.
2021. dec. 13. 14:17
 52/124 anonim ***** válasza:
97%
Hát erre én így közöltem volna, hogy nem ezt beszéltük meg, nekem ez nem kell, kérem vissza a pénzem.
2021. dec. 13. 14:19
 53/124 A kérdező kommentje:
50.Azt mondják, hogy de hát ez jobb, ők jót akarnak, jöjjek le, hozzam a pénzt, meglátom. Nem értik, hogy ennyi pénzem nincs. Nem Értik, hogy nem kellett volna a cserebere. Fél vannak háborodva, hogy nem értékelem a jó szándékukat
2021. dec. 13. 14:20
 54/124 anonim ***** válasza:
98%
De nekem nem kell, en nem ezt akartam, nem ezt beszéltük meg és pénzem sincs rá. Ennyi
2021. dec. 13. 14:21
 55/124 anonim ***** válasza:
88%

43-as: bármennyire is nehezen tudod felfogni, ha a kérdezö pl. Amerikában él, onnan nem olyan egyszerü és olcsó csakúgy "hazaugrani" MO-ra (most az idöeltolódástól eltekintve is), ezért érthetö, ha csak ritkán, ünnepekre jön haza.

De ettöl még nem feltétlen ott akar élete végéig élni, ezért vesz MO-on ingatlant, ßugy ugyanis kevesebbet veszít a pénze az értékböl, mintha abankban vagy a szekrényfiókban tartaná.

Remélem, sikerült felfogni és nem kötözködsz többet.

2021. dec. 13. 14:22
 56/124 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem így történt, bár a kérdező nem szívesen olvassa majd: A szülők sokat beszélnek a rokoni-ismeretségi körben arról, hogy a gyermekük messze külföldön él, és milyen jól megy neki (már csak dicsekvésből sem mondják el, ha mégsem így van). Nyilván megjegyezték már páran nekik, hogy "jó nektek, biztosan küld haza is nektek sok pénzt" - és ez valószínűleg nincs így. Most megtudta a családi-ismerősi közeg, hogy nyaralót vennél, és valaki rádumálta a szüleidet, hogy vegyék meg az általad kiválasztott helyett azt a másikat - vagy az eladó ingatlanos a szüleid ismerőse, és a jutalékért tette, vagy megígérte, hogy a pluszpénzből nekik is jut majd. A szüleid valószínűleg úgy vélik, hogy ennyi jár nekik.
2021. dec. 13. 14:22
 57/124 anonim ***** válasza:
93%

Fel vannak háborodva, értem.

Akkor ez kib@szásból történt. Ha "fel vannak háborodva". Akkor le akartak venni plusz 3 millára.

2021. dec. 13. 14:24
 58/124 anonim ***** válasza:
37%
Hogy örököltél a nagymamádtól te, amikor a szüleid még élnek?
2021. dec. 13. 14:25
 59/124 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem csak a vételi papírra írtak plusz 3 milliót, ami valójában a szülők és az eladó zsebébe fog kerülni. Ezért "kellett" másik ház, mert az eredetinek a gazdája ebbe így nem ment bele.
2021. dec. 13. 14:26
 60/124 anonim ***** válasza:
80%
Tényleg, hogy került ki a nagyi gyereke az öröklési sorból?
2021. dec. 13. 14:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!