Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim jószándékkal nagy...

A szüleim jószándékkal nagy anyagi kárt okoztak nekem, ti összevesznétek velük emiatt?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy már nagyon nem lehet mit kezdeni a helyzettel. Több millió forintot vesztettem miattuk, és nem értik mi a bajom, szerintük jól jártam. (ingatlanügyről van szó) megbíztam bennük, ezért ők intézték, és nem úgy, ahogy megbeszéltük. Hagyjam a fenébe a családi békesség jegyében, vagy próbáljam megérteni velük, hogy hogyan húztak le, hátha kifizetnek belőle valamennyit?

Számunkra nagyon sok pénzről van szó, ráadásul hitelre, nagyon nem mindegy, de nem hiszem, hogy felelősséget vállalnának. De most ez a pénz közvetlenül az én gyerekeimtol megy el, és ez nagyon nem oké. Tanácstalan vagyok.

2021. dec. 13. 13:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/124 anonim ***** válasza:
85%
Én nem fizetném ki a plusz 3 milliót. Eladnám ezt a sz4rt amit intéztek, akár egy ingatlanost is megbíznék.. A szülőkkel meg nem foglalkoznék többet.
2021. dec. 13. 13:40
 22/124 anonim ***** válasza:
99%

Ez egyáltalán legális? Mármint én is épp így vásároltam ingatlant, hogy rokont bíztam meg meghatalmazással, és eleve úgy íródik ilyenkor a meghatalmazás, hogy meg kell mondani egy max összeget, és az adott helyrajzi számot, amelyik ingatlanról van szó (utóbbitól eltekinthetnek, előbbitől aligha).

A közjegyző/ügyvéd hogy adhatott olyan meghatalmazást, amiben nem szerepelt a végösszeg/max összeg?

23/124 anonim ***** válasza:
9%
Egyelőre azt áruld el, minek neked Mo-n ingatlan, ha egy másik földrészen élsz, és csak nagy ünnepekkor tudsz hazajönni.
 24/124 anonim ***** válasza:
38%
Ne bízd rájuk a házat, sajnos rosszindulatúak az irányodba. Valószínűleg továbbra is a te érdekeid ellen tennének, pl. akaratod ellenére bérlőket tennének az ingatlanba, akik romra lelaknák. A szüleid irigyek rád, és anyagilag kifejezetten ártalmasak. És igen, add el, amit vettek, pörög itthon az ingatlanpiac, ha nem egy rom, hetek alatt elmegy nagy összegért.
2021. dec. 13. 13:41
 25/124 anonim ***** válasza:
37%
Hazajössz, kicsit hízelegnek neked, és máris elfelejted, hogy kikúrtak veled. Csak azért és akkor gyere haza, ha megvan a vevő az ingatlanra, és alá kell írni. Nekik ne is szólj róla.
2021. dec. 13. 13:43
 26/124 anonim ***** válasza:
34%
És ne bízz meg olyan ingatlanost, aki ismeri a szüleidet, mert az ingatlanossal is össze fognak játszani a hátad mögött, ahogy korábban.
2021. dec. 13. 13:44
 27/124 A kérdező kommentje:
22, 23. Mert elég nagy összeget örököltem, és nem lett volna értelme atvaltani. Nyaralót vettem, csak kis része ment volna hitelből, ahhoz csaptak hozzá +3 milliót. Nem tudom, hogy mennyire legálisan oldották meg, lehet meg lehetne támadni, de azzal tuti oda a családi béke. De nyilván ha ők meg direkt vágnak át, akkor mi a francnak jópofizok velük.
2021. dec. 13. 13:47
 28/124 anonim ***** válasza:
7%
Na, megérkeztek a gyk-zó szülők, akik szeretik lenyomni a gyerekeiket.
2021. dec. 13. 13:47
 29/124 anonim ***** válasza:
98%
Se összeveszés, se jópofizás, hanem egy kis szünet kellene. Ha rákérdeznek, akkor: Anya, apa, ti 3 milliós kárt okoztatok nekem, ezen gondolkodjatok el, én is azt teszem. És lerakod a telefont.
2021. dec. 13. 13:49
 30/124 anonim ***** válasza:
94%
Ha jó velük a viszonyod, kétlem, hogy rossz szándék vezérelte volna őket, ugyanakkor felnőtt ember vagy saját döntésekkel. Vagyis én azt mondanám, hogy a megkérdezésem és beleegyezésem nélkül tettétek bele azt a 3 milliót, a ti egyedüli döntésetek volt, ezért nem is adom vissza azt.
2021. dec. 13. 13:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!