Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vinnéd a gyerekednek reggel a...

Vinnéd a gyerekednek reggel a kávét az ágyba?

Figyelt kérdés

Pár hónapja mesélte anyukám hogy egy csoportban volt ez a téma, és kivoltak akadva hogy van ilyen szülő. Keljen fel, csinálja meg magának stb. És mikor anyukám odaírta hogy ő bizony hoz nekem ha kérem ordenáré módon leosztották a fejét, és valahogy a mondat második felével, miszerint ha én kelek fel hamarabb akkor én viszem neki ágyba a kávét már mintha el sem olvasták volna.

Miért ekkora dolog ez? Tényleg ennyien vannak akik nem tennék ezt meg a gyereküknek?

2021. dec. 7. 11:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
17%

Nálunk senki nem kávévik, nem is fog a házamban, mert rosszul vagyok a szagától.

De nem, nem viszek senmit. (már csak azért sem, mert ágyban nincs evés-ivás!)

2021. dec. 7. 14:02
 22/88 anonim ***** válasza:
93%

"Ágyban nem eszünk. Erre van az étkező."

TI nem esztek. Aztán más másként csinálja. Miért is lenne a ti életmódotok az etalon?

Én 60 éves vagyok, de már nálunk is az volt a szokás gyerekkoromban, hogy hétvégén az ágyban reggeliztünk. Volt is erre a célra egy ilyen kis összecsukható "asztalunk", úgy is hívták "reggeliző asztal". És ilyenkor apám volt a reggeli felelős, ő főzte meg a lágytojást, a kávét, teát, pirította a kenyeret, és behozta nekünk.

A mai napig megtartottuk ezt szokást. Életünk ártatlan örömei, tudod?

2021. dec. 7. 14:03
 23/88 anonim ***** válasza:
95%
Én nem kávézom, de a tesómnak mindig ágyba viszik, vagyis pontosan lerakják az ágy melletti éjjeli szekrényre. Én ebben semmi extrát nem látok, ez nem a kiszolgálásról szól, szimplán egy kedves gesztus.
2021. dec. 7. 14:26
 24/88 anonim ***** válasza:
94%
Vajon a #23-as úgy képzeli el ezt az egész ágyban evős dolgot hogy közben a lekváros szánkat töröljük a párnába, nem használunk tányért hanem majd a takaró lesz az alátét és miközben csurog ki minden a szánkból rá a frissen húzott ágyneműre még jól bele is töröljük a kezünket a lepedőbe?
2021. dec. 7. 14:29
 25/88 A kérdező kommentje:
#25 Én sem kiszolgálásképp élem meg a dolgot, meg szerintem tesóm és a szüleim sem. Miért ne melegíthetne bárki is egy vagy két adaggal többet ha már úgyis csinál magának is? Megcsinálom, beviszem vagy odaadom vagy lerakom az éjjeliszekrényre aztán az üres csészét meg majd kiviszi ha bebootolt és felkelt. Nálunk ez úgy működik hogy ha valaki kimegy inni megkérdezi hogy a többiek kérnek-e ( bármelyik napszakban ). Ha igen akkor csinálunk neki is. De ha reggel alszik még éppen akkor hagyjuk egymást aludni és ha felébredt vagy melegít magának vagy szól hogy valaki vigyen egyet. Ez nálunk ilyen kimondatlan íratlan szabály vagy inkább szokássá alakult ki ami jön, jött magától.
2021. dec. 7. 14:37
 26/88 anonim ***** válasza:
96%

Pont, hogy a proliknál nem esznek ágyban, te Isten Barma!

Ha egyéb nem, akkor a TV-ben kellett látnod, hogy arisztokratáéknál, vagy híres, de minimum gazdag embereknél ágyba viszi a személyzet a reggelit!

Kár volt megszólalnod, mert pont a te proliságodat igazoltad!

2021. dec. 7. 14:41
 27/88 anonim ***** válasza:
21%

Olvasom a hozzászólásokat, és basszus, itt mindenkinek a gyereke kávézik? Hány évesek?? :D Engem anno a szüleim teljesen letiltottak róla, mondván a koffein nem való gyerekeknek :D Én maximum kakaót vagy cikóriakávét kaphattam reggelente.

Amúgy nekem sem engedték, hogy az ágyban igyam, anyukám nagyon kényes a tisztaságra, még a szobánkba sem vihettünk be semmilyen ételt-italt, max vizet vagy üdítőt. Kizárólag a konyhában és az ebédlőben lehetett étkezni, kivéve ha valaki olyan beteg volt, hogy egész nap ágyban feküdt. Szóval nálunk ez az ágyban eszem-iszom eleve kizárt volt.

2021. dec. 7. 15:17
 28/88 anonim ***** válasza:
92%
32 éves vagyok, de Anyum a mai napig ágyba hozza nekem a reggelit, kávét. Már elköltöztem, de amikor hazamegyek egy hosszú hétvégére, akkor mindig ezt csinálja. Reggelivel kelt, hozza be egy tálcán. Hát ez van. Szívesen csinálja, én sosem kértem rá.
2021. dec. 7. 15:30
 29/88 anonim ***** válasza:
86%

Hát ha nagyon érdekel, az én gyerekem 22 éves.

És igen, akik ide írnak azoknak a gyereke mind kávézik és nyilván abban a korban vannak, hogy kávézhatnak.

Az 5, vagy 13 évesek szülei nem kotnyeleskednek ide.

Neked láthatóan nincs gyereked, úgy hogy nem is értem, mit keresel ennél a témánál?

2021. dec. 7. 15:34
 30/88 anonim ***** válasza:
34%
Nem gáz, csak ne várd el majd a párodtól is.
2021. dec. 7. 15:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!