Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy olyan házasságot ahol...

Egy olyan házasságot ahol folyamatos volt a veszekedés,épp hogy csak kibírták egymást meg kellene ünnepelni az arany lakodalmat? A szüleimről van szó, lassan 50 éve együtt vannak, tisztelem mert sok gyermeket felneveltek, de.. -lennebb folytatom👇

Figyelt kérdés

Nagy család voltunk, anyám nagyon kedves személy volt, apám patologiás nárcisztikus akinek mindig meg kellett /még mindig meg kell felelni.

Szegény anyám kiszolgáltarott helyzetben annyi gyerekkel, fiatalon stb nem volt mersze kilépni.

De kb.úgy képzeljétek el hogy a leszólás apám részéről olyan minden napos, vagy minden órában volt vmi megjegyzése.

Természetesen mindenki menekült otthonról.

Anyám kb.folyamatos terrorban élt, de nem látja mert nem volt mas választása mint megszokni es igy is a legtöbbet kihozni belőle.

Igazibol csak szólgalta apámat mint "urát".

Sokszor volt depressziós, csak annyi gyerekkel a hátán amennyien voltunk eselye se lett volna abban az időben lépni -nyilván mindig van esély csak mit szólnak majd stb. Öt ugy tanították hogy nem szabad elvállni anno.

A lényeg az hogy nekem ez nem ünnep.

Én mondtam is hogy csak szenvedés volt az élete, es ezt nemis kellene megünnepelni.

Szerintetek?

Igazibol nem mennék el, mert az egész csak képmutatás. Nemis voltak boldogok akkor minek megünnepelni az aranylakodalmat?

Mi a véleményetek?

tegnap 15:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
hát gondolom meg kell kérdezni anyu gondoltunk rá örülnétek neki ? (aztán ha igen bevonjátok apádat is)
tegnap 15:09
 2/14 A kérdező kommentje:

1# ők szeretnének megünnepelni.

Csak én úgy gondolom hogy az egész életük egy tragédia, olyan házasság amit senkinek se kivannék.

Érted a lényeget?

Ezért én szerintem nem kellene megünnepelni azt ami igazibol rossz volt .

tegnap 15:14
 3/14 Katona Dius ***** válasza:
72%
Ez iagzából apádnak ünnep, hogy 50 éven keresztül sikerült elnyomnia anyukádat. Én biztos nem ünnepelném meg velük.
tegnap 15:25
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Ez nem a te harcod. 70 körül már úgysem fognak változtatni, szóval teljesen feleslegesen generálnád a feszkót. Ha anyád akarja ezt az ünnepséget, akkor meg ennyi örömöt igazán megadhatnál neki.
tegnap 15:27
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

A nagyapám hasonló stílusú, kiállhatatlan ember volt. 55 évet lehúztak együtt, mert nagymamám SZERETTE mindennek ellenére. És ha ŐK KETTEN meg akarják ünnepelni ezt a mérföldkövet az életükben, a te moralizálásodnak ott helye nincsen.

Odamész, mosolyogsz, gratulálsz, és mielőtt fancsali pofákat kezdenél vágni, kimented magad és hazahúzol.

tegnap 15:31
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Bizonyos dolgokat csak a formaságok miatt ünnepelnek meg egyesek, megszokásból. Mert úgy illik, vagy úgy szokás. Karácsonykor sem azért gyűlnek össze sokan, mert hú de nagyon szeretik egymást, hanem mert így szokták meg évről évre és kialakult náluk egy ilyen családi szokás. Vagy az undok, kiállhatatlan nagynéninek sem azért vesznek szülinapi tortát, mert annyira kedvelik őt, hanem azért, mert ha már a családban mindenki másnak megünneplik a szülinapját, akkor már ne maradjon ki ő sem, mert sértődés lesz belőle. Vagy esküvőre sem azért hívnak meg mindenkit, mert annyira szeretnék ha ott lenne a bajkeverő illető is nagy napon, hanem mert "illik" őt is meghívni, nem szabad kihagyni, ő is rokon, családtag. Ballagást sem azért tartanak néhányan nagy családi körben, mert Rikárdónak sikerült 17 évesen harmadik nekifutásra befejezni az általános iskolát, hanem mert így szokás.

Szóval vannak ilyen "képmutató" ünnepeink. Vagyis hát nem önmagában az ünnepek a képmutatás, hanem mi tesszük azzá őket. Már aki. (Akinek nem inge...) Ha a szüleid szeretnék ezt megünnepelni, szívük joga. Hidd el, anyukád sem azt akarja megünnepelni, hogy jajj de mennyire boldog volt az elmúlt 50 évben, hanem azt, hogy akármennyire 💩 is volt ez a pár évtized, mégis kibírta. És mégiscsak felneveltek pár gyereket valahogy. Mégiscsak megoldották a problémákat valahogy, évtizedeken keresztül. Jóban, rosszban. Mégha súlyos ára is van/volt. De túlélték valahogy. Ketten, együtt.

Neked jogod van elítélni a kapcsolatukat (magadban). Nekik meg joguk van megünnepelni 50 évnyi együttlétet, akármilyen is volt az. És hidd el: minden családnak meg van a maga problémája. Rengeteg család hasonló a tiétekhez 50 évnyi együttélés után. Nagyon sokan élnek így, már csak megszokásból is.

Ünnepeljenek, ha azt akarnak. Neked meg majd lesz egy sokkal szebb, sokkal jobb, sokkal boldogabb párkapcsolatod (remélhetőleg), és akkor ti majd azért ünnepeltek aranylakodalmat, mert 50 év után is végtelen, határtalan boldog házasságban éltek.

Így legyen!

(Négyessel és ötössel egyetértek.)

Menj el és örülj, hogy legalább az a nap egy kicsit anyukádról (is) szól. Talán lesz egy napja, amikor egy picit úgy érezheti, hogy ő is számít valakinek. Ne rontsd el neki ezt a napot.

tegnap 15:54
 7/14 A kérdező kommentje:

Igen 6#

Egy picit bánom hogy nem a házasság témában írtam ki, mint ahogy eredetileg akartam volna, mert természetes hogy itt idősebbek valaszolnak akiknek inkább nagyobb gyerekeik vannak,

Az olyan 30as 40es korosztály véleményét is meghallgattam volna..

tegnap 17:09
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszi a ti véleményeteket is !
tegnap 17:10
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

40-es korosztály kellős közepe vagyok. Nem tudom mitől tűntem számodra 80-nak. :D

(#6)

tegnap 17:15
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok és 28 éves sokszor mondják, hogy koravén vagyok de ennyire :D
tegnap 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!