Vinnéd a gyerekednek reggel a kávét az ágyba?
Pár hónapja mesélte anyukám hogy egy csoportban volt ez a téma, és kivoltak akadva hogy van ilyen szülő. Keljen fel, csinálja meg magának stb. És mikor anyukám odaírta hogy ő bizony hoz nekem ha kérem ordenáré módon leosztották a fejét, és valahogy a mondat második felével, miszerint ha én kelek fel hamarabb akkor én viszem neki ágyba a kávét már mintha el sem olvasták volna.
Miért ekkora dolog ez? Tényleg ennyien vannak akik nem tennék ezt meg a gyereküknek?
Mi rossz van ebben?Nem vagy 5 éves hogy az agyba öntsd a kávét
Nekem is hozta oda anyám is apám is.És?En is vittem nekik
Mi ebben olyan különös?
A kötekedni vágyó / mindent tudó emberek másképp hallják és látják a világot :D
Pl. elmondod vagy leírod hogy "Én szoktam vinni a gyerekemnek kávét az ágyba reggel, de ha ő kel előbb akkor ő hoz nekem"
Amit ők érzékelnek: "Reggel mindig ahogy felkelek az első dolgom hogy viszem a gyerekemnek a kávét, csettintenie sem kell és az sem baj ha közben már majdnem bepisilek. Én minden vágyára, kívánságára szó nélkül azonnal ugrom."
Kb így tudom elképzelni :D
36 éves vagyok, 16 éve hozza nekem a férjem ágyba a kávét, hétvégén a reggelit is. Én este pörgök, reggel alig élek. Este ő a hulla, akkor meg én teszem elé a vacsit, másnapra pedig az esetek 90%-ában én sütöm meg éjjel a friss pékárut. Egyikünk sincs elkényeztetve, egyszerűen gondoskodunk a másikról, amikor igényli, mert szeretjük egymást.
A gyerekek is ágyba kapják a kakaót reggel, aztán kiviszik a bögrét a mosogatóba szépen maguktól.
Most mindenki üljön le, de legalább kapaszkodjon meg! :D
Én még a reggelijüket is ágyba viszem.
"Ágyban nem eszünk. Erre van az étkező."
Na, látom vannak itt páran, akiket nem löktek még fel konyhapultra, asztalra, mosógépre, stb., és nem lettek megdöngetve, hogy a fülük is tapsolt. :D
Jól teszitek! Nehogy az étkező kívül egyetek.:D
Az "ágybakávé" nyilván nem úgy értendő, hogy az illető fekszik és közben issza azt, ami éppen nem a nyakába ömlik!
Igen, viszem a gyerekemnek reggel a kávét, aki KIÜL(!) az ágy szélére és megissza, miközben még sűrűn nézi belülről a szemhéját, de ez segít neki felébredni és beindulni.
Mindezt úgy teszem, hogy én egy félórával korábban kelek mint ő.
Amikor viszont ő kel korábban, akkor ő hozza nekem és az apjának "ágyba" a kávét, amit mi is az ágyszélén ÜLVE iszunk meg.
...és engedtessék már meg nekünk, hogy a saját családunkban, a saját házunkban úgy éljünk, ahogy nekünk jól esik, anélkül, hogy azt bárki kívülálló lezsűrizné!
Nem. Se innivalót, se kaját. Nem eszünk/iszunk az ágyban.
Amúgy meg fel tud kelni és csinálja meg magának. Melegen jó a kávé, majd ha felkelt megcsibálja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!