Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viselitek/viseltétek...

Hogy viselitek/viseltétek hogy a szüleiteknek lehetetlen megfelelni?

Figyelt kérdés
Mindkét szülőm magasra teszi a lécet, de apámat egyszerűen nem lehet már kibírni. Az, hogy kitűnő tanuló vagyok, jeleskedem a sportban és hangszeren játszom, az abszolút elvárható minimum neki. Ha elérek valamit a kitűzött céljaiból, mindig van valaki, akihez tud hasonlítani, hogy jaj az mennyivel jobban csinálja. 16 évesen lett felsőfokú nyelvvizsgám, örültem, mint majom a farkának, jaj hát a szomszéd kissrácnak ennyi idősen már 2 van. Megnyertem a megyei döntőt sportban, hát a haverjának a gyereke országosat nyert ennyi idősen, nem megyeit. A Julika ezt csinálja jobban, mint én, a Pistike abban jobb nálam. Egyszerűen minden rossz amit csinálok, mindenbe beleköt, semmi nem elég. Anyàm nem mer szólni, mindig azt mondja hogy csak jót akarnak azért hajtanak ennyire. Szerintem ez már rég nem erről szól. Apával beszélni se lehet, egyszerűen nem tud kommunikálni, csak ordítani és megsértődni. Mindig hasonló volt a helyzet, de ahogy idősödöm egyre rosszabb. Hogy lehet ezt elviselni? Egyszerűen nem tudom mit tehetnék még? Csak abban bízom, hogy jobb lesz ha egyetemista leszek és kevesebbet leszek otthon.

febr. 10. 16:04
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
94%
Minél messzebb menj egyetemre...
febr. 10. 16:27
 2/31 anonim ***** válasza:
91%

Mit lehet csinálni egy olyan emberrel, akivel nem lehet beszélni? Hát nem beszélni. Magadtól ne mondj neki egy szót se. Egy szót se. Ha kérdez, két szóval válaszolj semleges hangon, majd hagyd ott. Ne várj tőle dicséretet, amit mind, az egyik füleden be, a másikon ki, és minél gyorsabban hagyd el a terepet. Észre fogja venni, hogy valami nem stimmel, el fogja kezdeni zavarni az egóját.

Másik variáció, hogy torkodszakadtából leüvöltöd a fejét teljes indulattal, hogy egyetlen osztálytársadnak, ismerősödnek sincsen ennyire goromba apja, aki megállás nélkül ócsárolja az ő minden teljesítményét, amire büszkének kéne lennie. Nem sírva, hanem üvöltve, felháborodva, ugyanis igazad van. Hinned kell magadban, hál'istennek hiszel is, és akkor nem tud lenyomni. Az kell, hogy ne félj, onnantól eltűnik a hatalma fölötted. Gondolom, megverni nem fog.

Diplomaszerzés után teljes kapcsolatmegszakítás, ez ugyanis bántalmazás. Gyakorlatilag bűncselekmény, az emberi méltóság sárba tiprása.

febr. 10. 16:29
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Pár év és csak a saját elvárásaiddal foglalkozz. Próbálj meg apádtól függetlenül büszke lenni magadra...nem egyszerű, de nem is lehetetlen.
febr. 10. 16:55
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Ő ilyen, ne vedd magadra. Tudod, mint a mesében az öreg halász nagyra vágyó felesége, semmi nem elég jó neki. Ez őt jellemzi,nem pedig téged.
febr. 10. 17:02
 5/31 anonim ***** válasza:
83%

Apád valszeg nárcisztikus , anyud atvette a stílust.

Kezeltesdek magukat, te tiszteld a szabalyaikat de ne stresszeld magad.

Ne szoljanak bele hogy most mindenbol 4 5 os azért az durva lenne.

febr. 10. 17:19
 6/31 anonim ***** válasza:
58%

Narci személyiségzavarral kuzdenek.

Vagy az egyik biztos.

Ez van, ők nem valtoznak. Ne is próbáld mert te fogod huzni a rovidebbet ha oket valtoztatni probalod

febr. 10. 17:21
 7/31 anonim ***** válasza:
95%
Én egy idő után leszartam. Amikor gyerek illetve egész fiatal voltam a szülőkkel élve, én is belefutottam ebbe a "felelejünk meg a társadalmi nyomás teljesítménykényszerességének" szindrómába. Volt bennem annyi tartás és hála, hogy igyekeztem normálisan tanulni, de ez a mindig summa kum kitűnő azért nem voltam. Csesztettek érte, de kontraproduktív volt. Ha apám, a főmaximalista mindig pusholta a tejlesítménykényszert, én annaál jobban nem akartam megfelelni. Én voltam, aki mindig kiselőadást tartottam nekik, hogy a szeretetnél és egymás elfogadásánál nem lehet fontosabb a külső megfelelés. És amióta a saját életemet élem, azóta rendben is vagyok.
febr. 10. 17:25
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Elengedtem a fülem mellett, és gyúrtam azért hogy minél messzebbre kerüljek otthonról.
febr. 10. 17:52
 9/31 anonim ***** válasza:
92%
Igyan ez volt, 17évesen elkezdtem füvezni az segített leszarni, 18évesen pedig éretségi után elmentem targoncásnak, hogy szégyelljen csak... most 30évesen kamionosként nemzetközin élvezem az életem és leszarom mi van vele...
febr. 10. 17:54
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Elképesztő, hogy mennyire nem érdekelt!
febr. 10. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!