Nem jövünk ki a szüleimmel, lehetetlen, meg sem hallgatnak. Mit tanácsoltok?
"szerintük egy hálátlan szardarab vagyok, akiért kidolgozzák a belüket. Na mindegy."
Nem mindegy. Sőt, ez a lényeg.
Vegyél fel diákhitelt, és csak ritkán menj haza hozzájuk.
Elég nagyvonalú tőlük, hogy eltartanak és lakást bérelnek neked, amiről két dolog is eszembe jut:
- nem tudom, milyen az anyagi helyzetük, de lehet, hogy nem magától értetődő ezt előteremteni, áldozattal jár, nehézséget jelent
- szép gesztus ez, hogy így gondoskodnak rólad, szerintem önmagáért beszél, főleg, hogy számukra ugyanúgy nem felhőtlen a viszony veled, ahogy neked sem velük
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenben igazuk van, csak azt, hogy az éremnek másik oldala is van. Respekt, mennyire tisztelettel írsz róluk!
Szerintem az önállóság vezet a szabadsághoz, amit keresel. Nem tudom, mit tanulsz, de ha két éved van hátra, és később a szakmádban szeretnél tudni elhelyezkedni, ideje gyakornoki pozíciót keresni. Ilyenekben eleve figyelembe veszik, hogy nappalis diák vagy, és úgy lehetsz most 0 km-es kezdő, hogy alig adózol (az egyébként alacsony jövedelem után, gyakosnak azért sokat nem fizetnek...), friss diplomával pedig már érteni fogsz valamihez, lesz releváns munkatapasztalatod, normális fizetésért normális munkahelyre tudsz majd menni. Érdemes lehet a szülők felé gesztust is tenni, és mondjuk magad kifizetni a rezsit vagy a bevásárlást, stb. tehát lehet olyasmi, amire már nem fogadsz el pénzt tőlük.
Persze nem tudom, mennyire alkalmazható ez a tanulmányaidra.
Bónusz kérdés: nyáron nincs meg a bérelt lakás? Miért vagy folyamatosan otthon? De ha muszáj is otthon lenni, legalább nyári munka okán a napközbeneket megúszhatnád és pénzhez is juthatnál. Túl nagy a súrlódási felület, ha folyamatosan otthon vagy.
Kedves nyolcas! Köszönöm a válaszod. - Nyáron is megvan a bérelt lakás, nagyjából minden bútorom ami a szobámban volt oda vittem. (Az ágyat nem ((: ) Amit egy kis kedvezménnyel, de továbbra is fizetni kell, ha ott szeretnék maradni.
- Otthon vagyok, mert segítenem kell a háztartásban. Ezt elvárják tőlem, amivel nincs is gond. Kertes házban lakunk, akad munka. Viszont gondolkodtam munkavállaláson, legalább a nyárra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!