Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viselitek/viseltétek...

Hogy viselitek/viseltétek hogy a szüleiteknek lehetetlen megfelelni?

Figyelt kérdés
Mindkét szülőm magasra teszi a lécet, de apámat egyszerűen nem lehet már kibírni. Az, hogy kitűnő tanuló vagyok, jeleskedem a sportban és hangszeren játszom, az abszolút elvárható minimum neki. Ha elérek valamit a kitűzött céljaiból, mindig van valaki, akihez tud hasonlítani, hogy jaj az mennyivel jobban csinálja. 16 évesen lett felsőfokú nyelvvizsgám, örültem, mint majom a farkának, jaj hát a szomszéd kissrácnak ennyi idősen már 2 van. Megnyertem a megyei döntőt sportban, hát a haverjának a gyereke országosat nyert ennyi idősen, nem megyeit. A Julika ezt csinálja jobban, mint én, a Pistike abban jobb nálam. Egyszerűen minden rossz amit csinálok, mindenbe beleköt, semmi nem elég. Anyàm nem mer szólni, mindig azt mondja hogy csak jót akarnak azért hajtanak ennyire. Szerintem ez már rég nem erről szól. Apával beszélni se lehet, egyszerűen nem tud kommunikálni, csak ordítani és megsértődni. Mindig hasonló volt a helyzet, de ahogy idősödöm egyre rosszabb. Hogy lehet ezt elviselni? Egyszerűen nem tudom mit tehetnék még? Csak abban bízom, hogy jobb lesz ha egyetemista leszek és kevesebbet leszek otthon.

febr. 10. 16:04
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
85%

17 és 18 ne vicceljünk már 😅.

Áldozni meg nem kötelező, nem kell szülni és az ilyen embereknek pont abortuszra kellett volna inkább menni.

febr. 10. 22:57
 22/31 anonim ***** válasza:
0%
#20 oké, tiltja a törvény, de attól megcsinálhatta volna. Hány olyan helyzet van, amiről nem is tudsz, és ezt csinálják a gyerekkel. Attól, hogy valamit a törvény tílt, még az ember megteheti, hogy szembe megy a törvénnyel, mert ki jelenti? Senki.
febr. 10. 23:11
 23/31 anonim ***** válasza:
87%
Nem teheti meg, hogy elhanyagolással megbetegíti, akár meggyilkolja a gyerekét. Az, hogy ebben a szar országban ez gazemberek nemtörődömsége miatt megtörténhet, nem teszi a dolgot elfogadhatóvá, normalitássá. Aki hatóságként ilyesmihez a cselekvés hiányával hozzájárul, ugyanolyan bűnös.
febr. 10. 23:15
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

#23 szerinted az országban minden családnál normális helyzet van? Mindenhol kapnak normális ellátást, ruhát, cipőt, ételt? Vannak olyan anyák, akiknél még a neandervölgyiek is műveltebbek voltak. Ezeket az anyákat többre tartsák a gyerekeik, mint egyeseket itt gyakorin, ahol minden meg volt adva, csak nem tetszett, mert "jujjcii anyuci azt akarja, hogy valami legyen belőlem, egy budor kuva, aki toxikus és csak irányít"

Holott sokan összetennék a két kezüket, ha minden napra nem csak egy szelet margarinos kenyér jutna, vagy nem kéne a krumpli héját is megsüssék vacsorára, hogy valamit egyenek.

Csak hát az ember ilyen, mindig többre több kell, és ha már kinyílik a szeme, már kezd ilyen nagy dumákkal felvágni, hogy jóhogy ezeket teljesítetted, mert ezt írja a törvény. Ha nézed mondjuk Jákob Zolit, láthatod, hogy millió ilyen család van. Mit tesz az állam? Semmit, mert nem tud amit tenni. Gyerekotthonba veszi? Mert az sokkal jobb ugye egy gyereknek?

Na mindegy, én csak annyit akarok, hogy tudjátok, mindig van rosszabb, és lesz is. És nem kell ennyire természetesnek venni a dolgokat, mert a kocka forog. Egy toxikus ember szavait még könnyebb nem felvenni úgy, hogy közben mindened megvan. És gondolom egyikőtöknek sem volt olyan gyatra q helyzet, hogy a jézuskától élelmiszert kívánjatok, vagy fürdőszobát.

Vagy nézz szét a világon. Hány gyerek éhezik? Millió. Lehet ellene tenni valamit? Nem. Érezzük magunkat szerencsésnek, hogy egy olyan családba születtünk, ahol az a legnagyobb baj, hogy a szülőknek elvárásaik vannak felénk, és nem egy olyanba, ahol a fürdőszoba csak egy álom, vagy nem küldenek el 10 évesen bányászni vagy nem adnak férjhez tevékért.

febr. 10. 23:30
 25/31 anonim ***** válasza:
91%
22 akkor legyél hálás mindenkinek, mert az utcán nem nyír ki.
febr. 10. 23:31
 26/31 anonim ***** válasza:
85%

24 mer ez van beléjük nevelve....aztán majd ők is ilyen lelkisérült gyerekeket nevelnek, mert ezt látták.

Azért nem csak ez a két véglet van, hogy mindent is megkap és lszrja a gyerek vagy az alap ellátást se lapja meg és szereti (bár inkább tatt tőle) a szüleit.

febr. 10. 23:33
 27/31 anonim ***** válasza:
82%
Na ne add itt elő Móra Ferencet meg a hattyú halálát így együtt, 24-es, kicsit sok a jóból. Ne gyere már itt a tevékkel meg a bányászgyerekekkel, mert ez nagyon gyér érvelés! A szarból nem kell aranyképet festeni, mert nem is lehet! Ha te boldog vagy a krumplihéjaddal, hát osztogasd el a többit, amid még van, oszt hálálkodj az életedért! Ja, azért egy nyelvtankönyvet vegyél a bevételedből mégis!
febr. 11. 00:03
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem után elköltöztem jó messzire, és azóta egyikkel sem beszélek.

Ennyi.

febr. 11. 10:29
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

19-es, dehogyis kapott, itt vergődik minden kérdés alatt, és szidja az anyját, de közben mindig kihozza, hogy ő amúgy hálás az anyjának :D - és mindenki legyen az.

Hagyjuk már. Egy idióta.

febr. 11. 10:31
 30/31 anonim ***** válasza:
17-es nevelésében valami nagyon félre ment.
febr. 11. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!