Hogyan tudnék kiskorúként a Német Nagykövetségre menni?
16 vagyok, apám miatt kellene…
Valahol azt hallottam, hogy szociális munkások segíthetnek, igaz ez?
Sajnálom a helyzetedet, de a nagykövetség nem magánnyomozó iroda, nem fogják neked apádat felkutatni. De ha elő is kerülne, ha évek óta feléd se nézett, annyira, hogy még online vagy telefonon sincs kapcsolat, akkor kb esélytelen, hogy egyik napról a másikra megszállná az apai lelkület és befogadna.
Nagyszüleid, más rokonod nincs, aki befogadna?
Egy Nagykövetségnek nem feladata a lelécelt apák felkutatása.
Nagyobb esélyed van, ha megkeresed facebookon vagy egyéb social felületen és megpróbálod felvenni vele a kapcsolatot. De túl nagy reményeket ne fűzz ehhez.
Hol vannak a nagyszüleid? Anyudnak milyen betegsége van?
A nagykövetség nem fogja előkeríteni apudat, nincs is ilyen hatásköre. Ha tudod, hogy németországban van, akkor talán az itteni gyámügy felveszi a kapcsolatot az ottani hatóságokkal (bár ez szerintem egy több lépcsős folyamat lesz), de mire megtalálják esélyesen be is töltöd a 18-at.
Ez nagyon szomorú, de a gyámhatóságnál kellene ezt ANYUKÁDNAK kezdeményeznie, nem neked.
A nagykövetség nem fog ilyesmivel foglalkozni.
Apád rokonairól sem tudsz semmit?
Facebook-on keresgetted már?
Amúgy nagyobb az esély a Vöröskeresztnél próbálkozni, ők kutattak már fel "eltűnt személyt"
Nem biztos, hogy ilyen ügyekben is segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!