Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos elvárás ez férjem részéről?

Jogos elvárás ez férjem részéről?

Figyelt kérdés

Mozaikcsaládban élek, bár minden fél távolabb egymástól. Párommal kettesben szerencsére. Részemről nagyon megrontja kapcsolatunkat hogy neki három lánya van. Nekem egy fiam, mindegyik gyerek felnőtt és van komoly párjuk. Párommal egyre durvább veszekedések vannak minden egyes jelesebb esemény előtt, ünnepek előtt. Én sokat dolgozom, ennek ellenére egyértelmű hogy a gyerekem szívesen vendégül látnám egy-egy ünnepen, ő is sokat dolgozik, már amiatt is. De akkor viszonoznom kell, párom három lányát párostól mindenestől meghívni. Bár ezt alapesetben el is várja tőlem. Ez nekem sok! Alig van szabadidőm és kövezzetek meg de nem is nagyon szeretem őket. Ezért inkább már saját gyerekemet sem hívom, inkább elmegyek én hozzá. A helyzet így nagyon rossz, egyre inkább nem érzem családban magam, mert ez nem család. Én az én gyerekem szeretem, párom az övéit.

Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás, valamint igaza van-e páromnak hogy elvárja a három lánya párostul való vendéglátását tőlem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. okt. 31. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
88%
69, ez teljesen jogos egyébként, soha sem váltak igazi családdá, és a párkapcsolatuk is megromlott, a gyerekekkel kapcsolatos probléma valószínűleg csak az egyik szög a kapcsolatuk koporsójában, de most valamiért ez zavarja a legjobban a kérdező.
2021. okt. 31. 18:51
 72/89 anonim ***** válasza:
11%

70!

Finoman fogalmazok: huyle vagy. Ninc s itt bántalmazás. Ha lenne, akkor azoknak a gyerekeknek épp fényesre lenne kinyalintva a hátsója.

2021. okt. 31. 18:52
 73/89 anonim ***** válasza:
90%
72, a te szöveged és felfogásod bántalmazó, de mivel alapvető szövegértési képességekkel sem rendelkezel, jó lenne, ha nem égetnéd tovább magad.
2021. okt. 31. 19:00
 74/89 anonim ***** válasza:
74%
Nem az.
2021. okt. 31. 20:22
 75/89 anonim ***** válasza:
92%

Olyat vár tőled, amit te nem akarsz, persze, hogy rosszul érzed magad. Mi mindig ebéd és vacsora között megyünk a sógornőmékhez. Bár tudna főzni, de azért ezt nem várjuk el, hogy 12 emberre főzzön összesen.

Én annyira utálok főzni, hogy ez tuti válóok lenne, főleg ha van saját lakás. Ő meg keressen olyan nőt, aki csinálja, amit elvár. Nem értem, az miért ünnep, ha egyik fél kimerülten esik a fa alá, többiek meg csak zabálnak. Úgy lenne fair, hogy ők hozzák mondjuk a sütit meg salátát, esetleg hidegtálat, üres kézzel nem is illik menni.

2021. nov. 1. 07:20
 76/89 anonim ***** válasza:
15%

És ha neked lenne 3 gyerek, neki meg csak 1?

Amúgy nem értem mi a probléma.

Ha hozzánk ilyen sokan jönnek, akkor egyértelmű a kajarendelés.

Étteremből több személyes tálakat szoktunk rendelni.

Mi sokan vagyunk unokatestvérek, mindenszentekre szoktak épp hazajönni, egyszerre, neki nem állnék főzni annyi emberre.

A süteményt, desszertet meg ők hozzák, így van megbeszelve.

Nálatok ez miért nem jó?

Kaját rendelitek, desszertet meg mindegyik lány hoz valamit.

2021. nov. 1. 07:27
 77/89 anonim ***** válasza:
94%
76os: a kérdező szerint ezt a férje nem fogadja el. A férj azt varja, hogy a feleség főzzön, mert ez egy feleség feladata a férj szerint. Az éttermes,kajarendeléses megoldás nem fér bele a férj értékrendszerébe.
2021. nov. 1. 07:43
 78/89 anonim ***** válasza:
100%

77, ok, ezt nem olvastam.

Ez esetben a férj mehet oda ahova gondolom.

2021. nov. 1. 08:16
 79/89 anonim ***** válasza:
92%
Ezt a kérdést régebben már olvastam itt. A kérdező menthetetlen, mint itt oly sokan. Csak panaszkodik, csak panaszkodik, de mindig ugyanoda lyukad ki, hogy nem képes kilépni ebből a házasságnak álcázott valamiből. Akkor nem tudom mit is vár valójában. Csoda nincs, és nem is lesz. A férje még 100 év múlva is ugyanígy állna hozzá, ha addig élnének is. Jó szenvedést kérdező.
2021. nov. 1. 08:33
 80/89 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, szerintem állítsatok be ti is vendégeskedni a lànyokhoz, esetleg vidd még pár barinődet is, hadd tudják meg, milyen csodás egész nap a konyhában acsorogni, plusz közöld hogy a rendelt kaja nem jön be neked.
2021. nov. 1. 10:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!