Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos elvárás ez férjem részéről?

Jogos elvárás ez férjem részéről?

Figyelt kérdés

Mozaikcsaládban élek, bár minden fél távolabb egymástól. Párommal kettesben szerencsére. Részemről nagyon megrontja kapcsolatunkat hogy neki három lánya van. Nekem egy fiam, mindegyik gyerek felnőtt és van komoly párjuk. Párommal egyre durvább veszekedések vannak minden egyes jelesebb esemény előtt, ünnepek előtt. Én sokat dolgozom, ennek ellenére egyértelmű hogy a gyerekem szívesen vendégül látnám egy-egy ünnepen, ő is sokat dolgozik, már amiatt is. De akkor viszonoznom kell, párom három lányát párostól mindenestől meghívni. Bár ezt alapesetben el is várja tőlem. Ez nekem sok! Alig van szabadidőm és kövezzetek meg de nem is nagyon szeretem őket. Ezért inkább már saját gyerekemet sem hívom, inkább elmegyek én hozzá. A helyzet így nagyon rossz, egyre inkább nem érzem családban magam, mert ez nem család. Én az én gyerekem szeretem, párom az övéit.

Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás, valamint igaza van-e páromnak hogy elvárja a három lánya párostul való vendéglátását tőlem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. okt. 31. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
84%
49, nyugodtan, de ez azért kizárt, mert nem ő főz a kérdező "kölykére", ráadásul kényszerből.
2021. okt. 31. 15:41
 52/89 anonim ***** válasza:
97%
Mondjuk ha én nem tisztelek valakit, abból gyorsan exférj lesz. Neked nem a gyerekek a problémád, hanem a párod. Már enm szereted. Nyilván csak azért avagy vele, mert nem tudsz máshova menni.
2021. okt. 31. 15:47
 53/89 anonim ***** válasza:
12%

51es nem csak főzés létezik a világon. Pl segítség házfelújításban, bevásárlásban stb, rengeteg ilyen dolog van.

Az meg hogy a kérdező lusta, nem a pasi meg a gyerekei hibája.

2021. okt. 31. 15:51
 54/89 A kérdező kommentje:
52 hogyne tudnék hová menni. Mindkettőnknek van saját lakása. Tett azért hogy ne tiszteljem, bár szerintem már ő sem tisztel engem. Pontosan azért mert nem felelek meg az elvárásainak. Valaha nagyon szerettem őt, egy életet terveztem vele, nehéz ilyesmit könnyen elengedni. A kötődés, a szeretet még ott van.
2021. okt. 31. 15:51
 55/89 anonim ***** válasza:
90%
Ugyanmár, hogy lehet valakit szeretni,ha tisztelni nem? Ne nevettess már.
2021. okt. 31. 15:52
 56/89 A kérdező kommentje:
55 ha igazad van akkor valószínű ilyen típus vagyok hogy nehezen adok fel egy több éves kapcsolatot. Az én gyerekem szereti a párom, szakításkor bennem csalódna. Gyerekem nem ismeri a másik arcát úgymond.
2021. okt. 31. 15:56
 57/89 anonim ***** válasza:
100%
Oh, a gyerekednek nem tűnt fel, hogy a 3 mostohatestver sosincs ott egy ünnepen se? Érdekes....
2021. okt. 31. 15:57
 58/89 A kérdező kommentje:

Én nem mondtam hogy nincsenek itt, csak azt hogy vitatkozunk rajta.

A gyerekem egy évben kétszer ha idejön, én megyek hozzá ezt írtam is. Hogy tűnne fel neki bármi is.

2021. okt. 31. 16:00
 59/89 anonim ***** válasza:
96%

53, te egy sörhasú lusta pasi lehetsz, akinek f.ngja sincs a háztartásról, aki szerint az a segítség a takarításban, hogy felemeli a lábát, amíg a felesége porszívózik. És büszke rá, ha ötévente felfúr egy polcot. Elárulom, ahol mindkét fél dolgozik, ott baromira nem segíteni kell, hanem egyenlő arányban megosztani minden házimunkát.

Kérdező, ha már a tisztelet sincs meg, hogy lenne szeretet? Legfeljebb a régi szeretet emléke meg sajnálod az időt, amit a kapcsolatba fektettél. Ne sajnáld, nyersz, ha kilépsz ebből.

2021. okt. 31. 16:00
 60/89 anonim ***** válasza:
92%
Hatg a gyereked reszerol is hatalmas lehet a szeretet a parod felé, ha evente ketszer latja....
2021. okt. 31. 16:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!