Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos elvárás ez férjem részéről?

Jogos elvárás ez férjem részéről?

Figyelt kérdés

Mozaikcsaládban élek, bár minden fél távolabb egymástól. Párommal kettesben szerencsére. Részemről nagyon megrontja kapcsolatunkat hogy neki három lánya van. Nekem egy fiam, mindegyik gyerek felnőtt és van komoly párjuk. Párommal egyre durvább veszekedések vannak minden egyes jelesebb esemény előtt, ünnepek előtt. Én sokat dolgozom, ennek ellenére egyértelmű hogy a gyerekem szívesen vendégül látnám egy-egy ünnepen, ő is sokat dolgozik, már amiatt is. De akkor viszonoznom kell, párom három lányát párostól mindenestől meghívni. Bár ezt alapesetben el is várja tőlem. Ez nekem sok! Alig van szabadidőm és kövezzetek meg de nem is nagyon szeretem őket. Ezért inkább már saját gyerekemet sem hívom, inkább elmegyek én hozzá. A helyzet így nagyon rossz, egyre inkább nem érzem családban magam, mert ez nem család. Én az én gyerekem szeretem, párom az övéit.

Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás, valamint igaza van-e páromnak hogy elvárja a három lánya párostul való vendéglátását tőlem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. okt. 31. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 A kérdező kommentje:

Dehogy, nem miattam váltak el. Nem is én vagyok az első kapcsolata páromnak a válás óta. Persze most már évek óta együtt vagyunk.

Gyerekei udvariasak, ám semmibe nem vonnak bele. Az apjuknak tulajdonképpen megmásíthatatlan amit velük megbeszél. Nekem ezt tudomásul kell venni. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a saját gyerekemnek szívesen vállalok be nehézséget, más gyerekének nem. Szerettem volna ha nem így alakulnak a dolgaink, én régebben is max.három emberre főztem amikor még több időm volt. Én sem kértem egyébként páromat hogy főzzön az én gyerekemre, ezért sem tartom jogosnak az ő elvárását.

2021. okt. 31. 14:39
 42/89 anonim ***** válasza:
6%
Kinek a házában éltek?
2021. okt. 31. 15:00
 43/89 anonim ***** válasza:
88%
A férjednek lehetnek elvárásai veled szemben, neked nem? Másrészt: náluk az a szokás, hogy a nő munka mellett megszakad a konyhában, sőt, még jó képet is vág hozzá, te meg ezt nerm akarod, jogosan. Figyelj, egy párkapcsolatban az nem működik, hogy olyan elvárásokat erőltetünk a másikra, amik neki nem felelnek meg, ráadásul vagy hatféle szuper alternatív megoldás van. Miért te alkalmazkodj az ő elvárásaihoz? Egyszer nagyon komolyan le kellene ülni megbeszélni vele, hogy ez így neked nem működik, ahogy ő elvárja, egy évben egyszer sem, nemhogy többször. Felsorold neki azokat az alternatív megoldásokat, amik neked is elfogadhatók és megbeszélitek, melyik lesz ezentúl az új szokásrend. Ha gyerekesen reagál: értsd, tovább erőlteti a saját álláspontját anélkül, hogy kompromisszumokra hajlandó lenne, akkor, amikor legközelebb szól, hogy ekkor meg ekkor jönnek a gyerekei, te szépen lelépsz, barátnőhöz, fiadhoz, motelbe, wellnessezni, és passz. Megmondod, hogy neked programod van, az időpont fix, nem változhat, a vendéglátást, takarítást oldja meg. Ha nem akarsz cseléd maradni, el kell kezdeni nevelni a férjedet. Vagy lépni ebből a kapcsolatból.
2021. okt. 31. 15:01
 44/89 A kérdező kommentje:

Köszönöm 43 a jó tanácsokat. Így van, párom nem hajlandó kompromisszumra ha a gyerekeiről, rokonairól van szó. Hajthatatlan. Elvárja hogy én alkalmazkodjak. Azt mondja ő is szívesen látja fiam (aki egy évben-egyszer kétszer jön, mert én megyek oda gyakran). Neki vele a beszélgetésen kívül nincs tennivalója, ezt nem érti meg.

Ha lelépnék amikor jönnek a gyerekei ahogy javasoltad, lehetséges szakítana is velem. De legalábbis mélységesen megmérgezné a tettem a kapcsolatunkat. Így marad a vitatkozás.

2021. okt. 31. 15:07
 45/89 anonim ***** válasza:
94%
Függsz tőle anyagilag? Ezt leszámítva rendben vagytok egymással, szeretitek, tisztelitek kölcsönösen egymást (ez utóbbi kizárt, hogy így legyen)?
2021. okt. 31. 15:15
 46/89 A kérdező kommentje:
Tiszteltem de már nem tisztelem. Volt pár húzása ami nekem fájt. De ez a gyerek dolog is másképp alakult volna ha jobban bevon a döntéseibe, főleg ha engem is érint. Hiszen nekem kellene vendégül látni őket! Jól sejted, mostanra más bajok is vannak.
2021. okt. 31. 15:22
 47/89 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen rossz akkor költözz el
2021. okt. 31. 15:29
 48/89 anonim ***** válasza:
63%
Pedig mondd meg neki, hogy vagy találtok kompromisszumos megoldást, vagy lelépsz, amikor jönnek a gyerekei. Ha ezért szakít veled, hidd el, nem szeret, jobban jársz egyedül. De tessék, eszembe jutott egy trükkös megoldás: amikor jönnek a gyerekei, főzz sz.r ételeket sz.rul. Direkt sózd el, égesd oda, legyen túl zsíros, hagyd benne a mócsingot, májon az epét, tányérokat, poharakat ne mosd el rendesen, potyogtass mindent tele haj és szőrszálakkal, hagyj elöl koszos dolgokat, stb. Ezt csináld meg pár alkalommal, de közben tegyél úgy, mint aki nagyon igyekezett, mártírkodj, hogy mennyi munka volt, új recept, stb. Ha szóvá teszik, hogy rossz volt, sírd el magad, sértődj meg, mártírkodj, hogy kidolgoztad a beléd az ő gyerekekért és ez a hála. Még oda is vetheted, hogy ha nem ízlik a főztöd, hozzanak magukkal kaját, nem sértődsz meg. Ne félj, legközelebb hoznak majd.
2021. okt. 31. 15:31
 49/89 anonim ***** válasza:
15%
48as, és a pasi is viselkedjen így ha a kérdező kölykének kéne valami igaz?
2021. okt. 31. 15:38
 50/89 A kérdező kommentje:
48 jót nevettem az ötleteiden. De köszi. Ilyesmit nem tudok kivitelezni, párom tudja hogy nem ilyen vagyok. Szeretem a tisztaságot és törekszem arra hogy jól végezzem el a feladataimat. Meg nem is szoktam hazudni, félrevezetni őt. Vendéglátáskor megvannak azok az ételek amit mindenki szeret. Párom tudja hogy tudom mik azok.
2021. okt. 31. 15:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!