Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos elvárás ez férjem részéről?

Jogos elvárás ez férjem részéről?

Figyelt kérdés

Mozaikcsaládban élek, bár minden fél távolabb egymástól. Párommal kettesben szerencsére. Részemről nagyon megrontja kapcsolatunkat hogy neki három lánya van. Nekem egy fiam, mindegyik gyerek felnőtt és van komoly párjuk. Párommal egyre durvább veszekedések vannak minden egyes jelesebb esemény előtt, ünnepek előtt. Én sokat dolgozom, ennek ellenére egyértelmű hogy a gyerekem szívesen vendégül látnám egy-egy ünnepen, ő is sokat dolgozik, már amiatt is. De akkor viszonoznom kell, párom három lányát párostól mindenestől meghívni. Bár ezt alapesetben el is várja tőlem. Ez nekem sok! Alig van szabadidőm és kövezzetek meg de nem is nagyon szeretem őket. Ezért inkább már saját gyerekemet sem hívom, inkább elmegyek én hozzá. A helyzet így nagyon rossz, egyre inkább nem érzem családban magam, mert ez nem család. Én az én gyerekem szeretem, párom az övéit.

Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás, valamint igaza van-e páromnak hogy elvárja a három lánya párostul való vendéglátását tőlem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. okt. 31. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 anonim ***** válasza:
24%
Jeles eseményekről és ünnepekről van szó a történetben, tehát nem hetente kell háromfogásos menüt rittyenteni. Gondolom a férj születésnapja, névnapja, Húsvét és Karácsony jön szóba, mint esemény vagy ünnep. Elég mókás, ha valakkk ebbe bele akar szakadni. Egy levest összedobni nem nagy művészet. Egy slow cookerbe vagy sütő tálba bevagni a cuccokat megintcsak nem igényel se sok munkát, se mesterszakács tudást. Sütit meg lehet rendelni egy cukrászdából
2021. okt. 31. 13:03
 32/89 anonim ***** válasza:
81%
Rohadt szánalmas, hogy a férjed a saját gyerekeinek nem tud enni adni, csak ha a csicska megfőz.
2021. okt. 31. 13:05
 33/89 A kérdező kommentje:

Köszönök a tanácsokat. Talán bennem is van hiba, de tény nem szeretek a konyhában tevékenykedni. A saját gyerekemért ennek ellenére szívesen teszem, hiszen ő a legfontosabb számomra. Nem tudtam átgondolni én ezt a kapcsolatunk elején mivel jár a párom három gyereke + párok együtt. Nem voltam még ilyen szituban. Ők mindenhova együtt járnak, így a nagycsalád. Számomra ennyi "idegen" (mert nem sokszor találkoztunk) felnőtt vendéglátása annyira teher, hogy talán emiatt is megy tönkre a kapcsolatunk. Párom rettenetesen nehezményezi amiért én nem vagyok képes úgy a vendéglátásra ahogyan azt ő a családjában megszokta.

Köszönöm, csak érdekelt volna én vagyok-e nőként ilyen selejtes, vagy másnak is nehézséget okozna-e ebben a formában a nagycsaládi vendéglátás.

2021. okt. 31. 13:05
 34/89 anonim ***** válasza:
26%
Az faxa, ha valakinek a férje családja és gyerekekei csupán idegenek....
2021. okt. 31. 13:08
 35/89 A kérdező kommentje:
Sajnos nem érzek irántuk semmit, nem sokat találkoztunk. Lehetséges azért sem nőttek a szívemhez mert úgy érzem minden lényeges dologból kihagynak. Ha jönnek azt a párom velük beszéli meg, nekem már annyi van mondva hogy ekkor jönnek és kész. Hogy mit szólok hozzá? Nos hát arra senki nem kíváncsi.
2021. okt. 31. 13:14
 36/89 anonim ***** válasza:
23%
Hát figyelj, akkor ezek szerint te se várod el hogy a párod örömmel fogadja te purdédat igaz?
2021. okt. 31. 13:18
 37/89 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk én leülnék a párommal és elmondanám neki, ha nem von be semmibe a gyerekeivel kapcsolatban, akkor az életben nem kerülünk egymáshoz közel.
2021. okt. 31. 13:24
 38/89 anonim ***** válasza:
93%

Felnőtt emberekről beszélünk 37-es, akik már önállóan alakítanak véleményt és kapcsolatokat.

Ha holnaptól a Kérdező együtt járna velük a körmöshöz, vagy ruhákat csereberélgetnének, attól még nem szeretne jobban főzni és nem tudna 8-10 emberes többfogásos kajákat előállítani.

Ha eddig nem volt a konyha a kedvence, felnőtt gyerekkel, erősen "középkorúként", akkor egy-egy kávézós-sütizős csacsogás után valamelyik lánnyal, sem lesz.

Meg aztán semmi részletet nem tudunk!

Ha a pasi a Kérdező miatt hagyott csapot-papot, 3 gyereket, akkor soha nem lesz családi kedvenc.

A pasi most szeretné mutogatni a gyerekeknek a "tökéletes életét" egy tűzrőlpattant, házitündér asszonykával, de ez nem fog menni és ideje lenne tudomásul vennie.

Ez van!

2021. okt. 31. 13:38
 39/89 anonim ***** válasza:
92%
Ő bejelenti, mikor jönnek, te pedig megrendeled az ebédet kiszállítással és készítesz egy sütit. Mindenki boldog.
2021. okt. 31. 13:42
 40/89 anonim ***** válasza:
5%

38!

Hol írtam olyat, hogy menjen körmöshöz velük? Kérlek emeld ki ebből a mondatból: "Mondjuk én leülnék a párommal és elmondanám neki, ha nem von be semmibe a gyerekeivel kapcsolatban, akkor az életben nem kerülünk egymáshoz közel."

2021. okt. 31. 13:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!