Ha valakinek több ingatlana van, mennyire elvárás az a család részéről, hogy a gyerekeknek oda kell költözniük vagy oda kell nekik adni?
Most mi a kérdés?
Normális fiatal vágyik az önállóságra, tehát örül, ha beköltözhet.
Normális, párkapcsolatban levő fiatal pár örül, ha nem nekik kell összekuporgatniuk egy lakás árát, és nem is anyóssal-apóssal kell együtt lakni.
Normális szülő azért tartja ezeket, hogy beköltözhessen a gyereke, ha olyan életszakaszba jut.
Normális szülő tudomásul veszi, ha a gyereke más városban telepedik le, és akkor ezt az ingatlant eladják, és ennek árából segítik a másik helyen lakáshoz jutni.
És az a normális, ha a gyerek nevére kerül a lakás. Érthető, ha pl. házasságkötésnél a másik fél kijelenti, hogy ő olyan lakásban nem hajlandó lakni, ami az anyósa-apósa nevén van, csak olyanban, ami a házastársa nevén.
Ezt te döntöd el. Mindenkinek a magánvéleménye, saját döntése lehet ez csak.
Én személy szerint hitvány alaknak tartom azt a szülőt, aki maga több ingatlanon pöffeszkedik, a gyereket meg jóformán vagy szó szerint kiteszi az utcara, hogy 18 évesen oldja meg az életét. Minek vállalt akkor gyereket, kérdem én.
De ez a magánvéleményem, amminek semmilyen jogalapja sincsen.
Az én szüleimnek 8 ingatlanja van.
Ideiglenesen az egyikbe lakhatunk de szigorú ellenőrzések mellett,mindent szülői akarat alapján.
Nem adják oda,csak majd ha meghalnak 25 év múlva kb.
Szóval nekem nem oszt nem szoroz a vagyonuk mert csak vénségemre kapom meg akkor meg mindegy már
Hazastars: ezt nem is ertem?? Mi koze lenne hozza? Gondolom a hazastarsad veled egyutt lakik a lakoongatlanban. Az ingatlanok (hiaba a hazassag) a tieid. Es kesz. Semmi beleszolasa.
Gyerekek: ahogy az elso irta, normalis szulo nyilvan odaad 1-1et a gyerekeknek.
Egyeb rokonság: semmi kozuk nincs hozza, max ha joban vagytok kiadhatjatok nekik jeles osszegert, attol fugg mennyire vagytok joba, amugy meg ha kell nekik vegyek meg. Nekunk volt olyan hogy a masik hazamba bekoltozhettek unokatesoim, jofejsegbol persze nem is kertunk semmit, fiatal 30 eves par, hadd gyujtogessenek. Aztan kezdődtek az ujitasok: fal festes, uj padlozat. Persze kerdes nelkul. Bútorfelfuras, atrendezes teljesen. Aztan megmondtam hogy köszi akkor lehet menni. Azota se vagyunk rosszban egyebkent, de erre mindig emlékezni fogok.
6. Igen, erre gondoltam.
5. Értem, köszönöm.
4. A házastárs vagy más rokonok beleszólását nem jogilag értem. Ha 1 emberé az ingatlan, az dönt róla. Ezt mind értjük. Úgy értem a nyomásgyakorlás, állandó piszkálás, téma felhozása, stb.
3. Az nem semmi. Köszönöm, hogy leírtad a te esetedet is.
2. Köszönöm a szavak kiforgatását. Nem rak ki senki senkit 18 évesen az utcára, hanem amíg a gyerek 23-24 éves koráig tanul, addig a szülő biztosítja neki a lakhatási költségeket (albérlet/koli), az ételre valót, utazásra valót. (Ezen kívül a gyerek még diámunkázik, amikor ráért, de nem az étel/lakhatás miatt, hanem az egyéb igényei kielégítése miatt, illetve hogy gyakorlatot szerezzen és hogy megismerje a munka világát.) A gyereknek utána pedig piacképes szakmában jól fizető munkája lesz és már huszonévesen megkeres 400 ezret is.
1. Értem. Tehát leegyszerűsítve ha van 100 millió vagyonod 4 lakásban, te odaadsz a 3 gyerekednek 3 lakást, a vagyonod 75%-át még azok kora huszonéves korában.
Én szülőként biztosan nem hagynám, hogy az egyetemista vagy pályakezdő gyerekem albérletet fizessen, mikor én 3 ingatlant adok bérbe. Aztán az ilyen szülők csodálkoznak, ha a gyerek idővel eltávolodik tőlük. Amíg segítségre szorul, megadom neki, ez a dolgom.
Viszont azért unokatesóktól kérnék pénzt, csak valamivel kevesebbet, mint egy rendes bérlőtől.
#5 “Ha szükségem van az abból származó bevételre akkor nem adom oda a gyereknek”
Miért, nincs munkád? Az ingatlankiadásból élsz meg és ahelyett, hogy a gyereket segítenéd, inkább kerülöd a munkát? Csodás szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!