Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakinek több ingatlana...

Ha valakinek több ingatlana van, mennyire elvárás az a család részéről, hogy a gyerekeknek oda kell költözniük vagy oda kell nekik adni?

Figyelt kérdés
Van valakinek a saját (lakó)ingatlanján felül még 1-2-3 másik ingatlana, amiket kiad albérletbe. Akkor mennyire elvárás a családon belül a házastárs, a gyerekek, az egyéb rokonság részéről, hogy 18 éves koruk után amikor csak akarnak azokba a gyerekek beköltözzenek, vagy akár a nevükre is legyenek íratva? Nyilván 1 gyereknek max 1 lakás.

2021. máj. 17. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
74%

17, ha senki nem válaszol, akkor majd én: persze, hiszen ami a gyerekemé az az enyém is. A gyerekemmel nem játszom az enyém-tiéd harcot.

Azt sem strigulázza az ember mikor kicsik, hogy hány csokit vett neki és mennyi mindent tett a büdös kölökért, akkor miért ne biztosítanék neki egy saját ingatlant, ha nekem van egy "pluszban" amiben nem lakok?

A gyerekem alapszükségleteit éppolyan fontos dolognak tartom mint a sajátjaimat.

A szüleimre ugyanez vonatkozik. Távolabbi rokonoktól, mint pl unokatestvérek, már elkérnék mondjuk az ingatlan bérléséért egy kisebb összeget.

2021. máj. 17. 12:53
 22/62 anonim ***** válasza:
89%

1- "Érthető, ha pl. házasságkötésnél a másik fél kijelenti, hogy ő olyan lakásban nem hajlandó lakni, ami az anyósa-apósa nevén van, csak olyanban, ami a házastársa nevén."

Micsoda??Aki a házastárs vagy annak családjának a tulajdonába teszi be a se..ét, az fogja be,és örüljön, hogy van hol laknia,nem pedig kinyilatkoztat, hogy ő miben hajlandó lakni.Szép is lenne..

2021. máj. 17. 12:56
 23/62 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, és a gyereked fog örökölni 30 évesen, mint te? Vagy ő tudjon rá?
2021. máj. 17. 13:03
 24/62 anonim ***** válasza:
50%

Én 65 évesen fogok örökölni leghamarabb xddd...

Addig meg kell oldani valahogy xd

2021. máj. 17. 13:10
 25/62 anonim ***** válasza:
90%

24-csak ki kell húzni addig- élve :)

egyébként a fene essen mindenkibe ,aki megtehetné, de MÉGSEM támogatja az utódait. És jobb volna tanulni ebben a témában pl. az arisztokratáktól ,meg pl. a zsidóktól- mindig összezártak és tolták előre a család szekerét-fenn is maradtak jó sokáig (nyilván amíg politikai szinten el nem akarták őket törölni a föld színéről)

2021. máj. 17. 13:35
 26/62 anonim ***** válasza:
84%

A gyereket ketten vállaltuk az apjával együtt. Nem a gyerek kérte, hogy megszülessen. Ebből következik, hogy nekem kötelességem a legjobb tudásom, lehetőségem szerint felnevelni, megadni neki mindazt, amivel önálló felnőttként el tudja tartani magát.

Nem tudom, hány éves vagy, de 2021-ben önállóan lakáshoz jutni szinte lehetetlen.

Így teljesen evidens, hogy már születésétől fogva van megtakarítási számlája, amibe havonta gyűjtjük a családi pótlékot. Ez a minimum. És ami vagyont "felhalmozunk", az a halálunk esetén eleve ő fogja örökölni. De ha már az életünkben összehozunk egy plusz házravalót, teljesen egyértelmű, hogy azt nekiadjuk, hiszen az a cél, hogy ő a lehető legjobban boldogulhasson.

Aki nem így gondolja, annak kár volt gyereket vállalni.

2021. máj. 17. 13:40
 27/62 anonim ***** válasza:
19%
"Nem tudom, hány éves vagy, de 2021-ben önállóan lakáshoz jutni szinte lehetetlen." És ezért kéne a szülőnek több tízmilliós ajándékot adni neked igaz? Mert neki nem lehetetlen, nem nagy pénzkiesés?
2021. máj. 17. 13:45
 28/62 anonim ***** válasza:
81%
Mivel én albérletben lakok ezért kicsit szarul esne ha a szüleim inkább kiadnák idegeneknek a lakásaikat mint hogy nekem adjanak egyet. Vagy nem is az hogy nekem adják, csak lakhassak ott és ne kelljen albérletet fizetnem.
2021. máj. 17. 13:48
 29/62 anonim ***** válasza:
80%
Akinek nem első a gyereke kár volt vállalnia,főleg hogy mindenük megvan de azért sem könnyítenének az élete elindítasaban
2021. máj. 17. 13:49
 30/62 A kérdező kommentje:

23. Félreolvastad. Harmincpár évesen vettem az első saját lakásomat magamtól. Előtte albérletben éltem lakótárssal vagy akkori párommal. Utána pár évvel később örököltem egy lakást, de akkor már megvolt az első sajátom.

24. Szerezz egy olyan szakmát a következő pár évben, amivel sokat lehet keresni. Legyen párod, akivel közösen tudtok jövőt tervezni, takarékoskodni. A hitel nem ördögtől való, ha megvan már a lakás árának fele/háromnegyede. Ha szeretnél 2-3 gyereket, mostanában egész sok állami támogatás és kedvezmény létezik.

De aláírom, hogy nem piacképes/jól fizető szakmával, egyedülállóként, családot nem akaróként, hitelt teljesen elutasítóként tényleg nehéz jelenleg ingatlanhoz jutni.

26. Én ilyet sehol nem látok, hogyha valakinek van 100 milliója, akkor abból 70-et odaad a gyerekeinek gondolkodás nélkül még felnőtt aktív életében.

"Nem tudom, hány éves vagy, de 2021-ben önállóan lakáshoz jutni szinte lehetetlen."

Hány évesen? Nekem sem az érettségi vagy a diplomaosztó után lett kulcsrakész lakásom és az nem 2021-ben volt.

"nekem kötelességem a legjobb tudásom, lehetőségem szerint felnevelni, megadni neki mindazt, amivel önálló felnőttként el tudja tartani magát."

Én is ezt vallom. Ezért voltak támogatva például fejenként havi 100+ ezer forinttal érettségi után 23-25 éves korukig egyetemista koruk idején. Hogy ne kelljen egész évben a mekiben vagy tescóban diákmunkázniuk, ha nem akarnak, hanem tudjanak tanulni. Az is végig szó nélkül, aki pl 2 évet csúszott az egyetemmel.

28. Ezt teljesen megértem. De ebben az esetben, a gyerek más városban képzeli el az életét, mint ami a szülővárosa és ahol a lakások is vannak. Nyilván beköltözhetnének, ha itt akarnának élni.

2021. máj. 17. 13:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!