Mit lehet kezdeni olyan szülőkkel akik túl sokat várnak és túlféltenek?
Azt hiszem a szüleim túl sokat várnak el tőlem, és az is lehet hogy túlféltenek. Leginkább sport terén, és leginkább az apukám ilyen. (Jó mondjuk ő nem csak sport terén.) És ha nem úgy sikerül ahogy kéne már kiakad, reklamál, alig figyel rám stb. (elég heves természetű). Vagy épp az oktató tekintélyét ássa alá. Amivel rohadtul nem segít, csak ront a helyzeten. Lehet, hogy féltésből csinálja, ugyanis lovagolok, ami nem épp a veszélytelen sportok közé tartozik. És ezért már nem úgy megyek edzésre sem, ahogy kéne. Még jobban bennem van az, hogy teljesíteni kell, pedig alapjáraton is kicsit maximalista vagyok, és már szomorú vagyok meg keresem a hibát és a megoldást hogyha nem úgy sikerül valami, mint kellett volna. Stresszelek, szorongok ez miatt. Csakhogy ezzel a viselkedéssel az apukám sem segít, sőt véleményem szerint csak rárak egy lapáttal. Nem nagyon tudok vele őszinte lenni ilyenkor, vagy máskor. (Hajtani szokta a saját igazát is.)
Igazából már csak azt várom, hogy meglegyen a jogsim, és akkor mehetek egyedül edzésre, nem szülőkkel, és akkor ilyen stressz, balhé stb nem lesz. Csak az még minimum 2-3 hónap, addig meg vagy elviselem ezt és együtt élek vele vagy szüneteltetem az edzést. Nem tudom melyik lenne az okosabb? Mit tehetnék?
18/l
Jézusom milyen szülők vannak! Nekem már most azt csinálnak a gyerekeim amit akarnak pedig fiatalabbak mint te. Mondjuk nem is stresstelnek semmin ha valami nem úgy sikerül ahogy szeretnék. Merthogy nekem nincsenek elvárásaim velük szemben. Nem értem minek presszúrázni egy gyereket? Az ilyen szülő a saját nem beteljesült vágyait akarja ráerőszakolni a gyerekére.
Bírd ki ezt a pár évet aztán válj le róluk minél előbb.
Egyik barátnőmet fogták így a szülei. Én voltam a gonosz nő, aki mondjuk moziba vitte el, vagy húúú egy sört meginni (ő nem ivott nem is tukmáltam) a Duna-partra. Az anyukája hívogatta. Teljesen idilli családnak néztek ki amúgy, de én tudtam sajnos pár dolgot, hogyan stresszelik.
Most meg csodálkoznak, hogy 30 évesen még senkije sem volt a lányuknak és hogy totálisan anya-apa-függő lett.
Hát amúgy én is csak annyi okosat tudok mondani, hogy még pár év. Egyetemre mész, koli, esetleg albi. Talán egy olyan egyetemre, ami másik városban van.
Nagyon nem irigyellek Kérdező!
Sok sikert kívánok és Szerencsés Családalapítást - ha ez is az életcéljaid között szerepelne...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!