Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakinek több ingatlana...

Ha valakinek több ingatlana van, mennyire elvárás az a család részéről, hogy a gyerekeknek oda kell költözniük vagy oda kell nekik adni?

Figyelt kérdés
Van valakinek a saját (lakó)ingatlanján felül még 1-2-3 másik ingatlana, amiket kiad albérletbe. Akkor mennyire elvárás a családon belül a házastárs, a gyerekek, az egyéb rokonság részéről, hogy 18 éves koruk után amikor csak akarnak azokba a gyerekek beköltözzenek, vagy akár a nevükre is legyenek íratva? Nyilván 1 gyereknek max 1 lakás.

2021. máj. 17. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
46%
Vootmá
2021. máj. 17. 15:53
 52/62 anonim ***** válasza:
27%

Mondjuk az ember éppen magára is költhet. Főleg, hogy ő dolgozott meg érte és nem is lesz fiatalabb. Bármi közbejöhet, munkanélküli vagy éppen munkaképtelen is lehet bárki bármikor, de a lakások kiadásából akkor is meg tud élni egy normális szinten.

Szerintem igaza van a kérdezőnek, hogy nem akarja a vagyona 3/4 részét kidobni az ablakon csak azért mert a többség erre nyomná. Az, hogy elad egy lakást és abból ad önerőt már önmagában is hatalmas segítség, főleg, hogy így egy percig nem kell a gyereknek albérletet fizetni. Azt is leírta, hogy a gyerek igazán rá sincs szorulva, maga is képes összegyűjteni egy önerőt. Az azért érdekelne, hogy miért ne a fiatal takarékoskodjon egy kicsit, miért anyukának kell jóval lejjebb adni? Ő már megtette a kötelességét, biztosította, hogy a gyerekei tanulhassanak és így jól fizető szakmával felépítsék a saját életüket. Vagy azért, mert gyerekei vannak nyomorogjon egy életen át? Ő ne mehessen el pl. nyaralni, csak, hogy a gyerekek eljussanak bárhová és nekik egy percre se kelljen lemondani semmiről?

A kérdezőnek ezekből a lakásokból ugyanúgy jövedelme származik, mintha egy cége lenne. Ha úgy tennénk fel a kérdést, hogy köteles -e a még bőven aktív korú eladni a saját cégét és abból lakást vásárolni a gyerekeinek, hogy segítse őket, akkor szerintem mindenki azt mondná, hogy ez hülyeség. Pedig ez a szitu ugyanaz.

+1 megjegyzés, ha megengedem a gyereknek, hogy az egyik lakásban lakjon ingyen, akkor miért is kell a nevére íratni? Na ezt soha az életben nem értem meg. Az nem elég segítség, hogy ingyen van hol lakni? Sajnos láttam én már csúnya történetet ebből is, ott a papa addig kellett amíg a gyerek nevére került a lakás, utána mint egy rühes kutyával, úgy bántak vele.

2021. máj. 17. 16:04
 53/62 anonim ***** válasza:
68%

52, feltehetően a kérdező nem a lakások kiadásából tartja fent magát, hanem dolgozik, bár erről nem tett említést. Szóval a céges hasonlatod irreleváns. Ha munkanélküli, az más. Akkor én sem adnám a lakásokat, ha azok biztosítanák a megélhetésem.

Viszont akinek van négy lakása, az általában nem minimálbéres munkát végez. Nem hinném hogy a lakások nélkül bármiben is hiányt szenvedne.

Azért nekem nagyon fura amikor valaki többre tartja a pénzt mint az utódait, és így ül rajta. Úgysem tudja magával vinni.

Ha azokból a lakásokból élnék akkor szükségem lenne rájuk és "csak" támogatnám a gyerekeimet a befolyó összegből, de ha ezeken kívül meglenne a megélhetésem akkor biztos nem ülnék rajta, végül is az ember azért dolgozik egész életében hogy a gyerekeinek minél jobb életet biztosíthasson.

Aki nem így gondolkodik, annak meg kár volt gyereket vállalnia. Eléldegélhetett volna szépen, kényelemben, luxiban, gyerekmentesen. Ez is egy járható út.

2021. máj. 17. 16:40
 54/62 anonim ***** válasza:
76%

52: "nem akarja a vagyona 3/4 részét kidobni az ablakon"

Ha a saját gyerekeim lakhatására költöm, azt véletlenül sem érzem ablakon kidobott pénznek.

Egyébként egyetértek 53-mal: ha egy házaspár saját lakása mellett még 3 másikat tudott vásárolni, miközben 3 gyereket fölnevelt, taníttatott, akkor ott magas jövedelemnek kell lennie. Ami akkor is megmarad, ha a lakások már nem lesznek kiadva (mert a gyerekei laknak benne). Tehát ezután is lesz pénz szórakozásra, utazásra.

2021. máj. 17. 16:51
 55/62 anonim ***** válasza:
15%
Majd érzed ha a gyereked szarik a fejedre, mert megszokta hogy csak ő a fontos, mindenki mondjon le mindenről hogy neki kényelmes legyen...
2021. máj. 17. 16:59
 56/62 anonim ***** válasza:
86%
55: az nem attól függ... akkor simán sz..hat a gyerek az illető fejére, ha rosszul esik neki, hogy nem segítettek neki a szülei, pedig volt rá lehetőségük, és úgy van vele, hogy "én minek segítsek neki, ha ő sem segít nekem".
2021. máj. 17. 17:01
 57/62 anonim ***** válasza:
74%
Szomorú hogy egyesek üzleti kapcsolatokként gondolnak a családtagjaikra és nem szívből tesznek értük dolgokat, hanem taktikából.
2021. máj. 17. 17:04
 58/62 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokat emlegeted "a vagyonod 3/4 részét". Családos ember vagy, nem egyedülálló. Innentől kezdve vagyonotok van, nem vagyonod. A család a rossz részével is együtt jár, nem csak a jóval. Minden osztódik.

Az ember nem gondolhat csak magára onnantól kezdve, hogy családot alapít. Több ember jólétéről kell gondoskodnia, nemcsak a sajátjáról. A gyerekeid pedig akkor is a gyerekeid lesznek, ha 60-70 évesek lesznek.

2021. máj. 17. 17:08
 59/62 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú ezt a rideg hozzáállást olvasni, mintha valami idegenek lennének a saját gyerekei. Nekem is elég jó a fizetésem a fővárosban, de a törlesztő, rezsi, felújítás annyit elvisz, hogy akárhogy spórolok nem bírok az előtörlesztésre összeszedni pénzt és a felújításra is csak nehezen. És én majdhogynem csak magamra kell hogy költsek. Ruhát, ilyesmit nem is veszek, szinte csak élelmiszert.

Havi 500 nettó jól hangzik, de a mai világban, ezekkel az albérletárakkal nem olyan amiből hipp hopp lakást vesz az ember sajnos a fővárosban.

2021. máj. 17. 17:50
 60/62 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 2 gyerekünk van. Terv szerint mind a kettő külön tud költözni diplomaosztó után. A lakások picik, de jó helyen vannak. (Még csak az egyik van meg, ki van adva). Ha máshol akarnak élni, akkor a bérleti díj az övék, abból tudnak máshol bérelni. Így el tudnak indulni az életben. De egy darabig nem akarjuk a nevükre iratni.
2021. máj. 17. 17:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!