Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakinek több ingatlana...

Ha valakinek több ingatlana van, mennyire elvárás az a család részéről, hogy a gyerekeknek oda kell költözniük vagy oda kell nekik adni?

Figyelt kérdés
Van valakinek a saját (lakó)ingatlanján felül még 1-2-3 másik ingatlana, amiket kiad albérletbe. Akkor mennyire elvárás a családon belül a házastárs, a gyerekek, az egyéb rokonság részéről, hogy 18 éves koruk után amikor csak akarnak azokba a gyerekek beköltözzenek, vagy akár a nevükre is legyenek íratva? Nyilván 1 gyereknek max 1 lakás.

2021. máj. 17. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
83%
Megmondom őszintén, én ilyen esetben elvárnám... a szülőnek az kellene, legyen, a feladata, hogy segíti a gyerekét az életkezdésben. A mai magyar ingatlanpiacot és munkaerőpiacot nézve nem úgy van, mint 20-30-40 évvel ezelőtt, hogy 30éves korodra egy sima technikumi végzettséggel / trafikosi állással tisztességes munkával tudsz magadnak lakást venni. Ezzel kapcsolatban volt is egy vitám anyámmal, amikor vettek egy lakást a saját nevükre, aztán még minket akartak öcsémmel odarángatni ganajozni, amikor egy-egy fél lakásunk volt öcsémmel, az is azért, mert a nagyanyám ránk íratta a sajátját.
2021. máj. 17. 14:49
 42/62 anonim ***** válasza:
94%
40 -ennyire szar a kapcsolatotok? Gondolod, hogy kicsesznek veled, ha rájuk íratod? Nekem mindenem (nagyon sok milliorol van szó ) a gyerekeim nevén van .Megbízunk egymásban, család vagyunk. (mondjuk senki másban nem bízok, az igaz)Ha átvernének, akkor megérdemlem, mert az azt bizonyítaná, hogy nagyon elcsesztem valamit a nevelésükben. Ha kétségeid vannak, hát ne tedd- mert végül mindenki azt kapja, amit megérdemel.Lehet, hogy te ettől tartasz?
2021. máj. 17. 14:54
 43/62 A kérdező kommentje:

41. A legidősebb gyerekem Budapesten informatikusként 27 évesen nettó 500 ezer alapbért keres. A párja is még majdnem 300-at. Ketten eltesznek havi 400 ezret minimum. Már most van több, mint 10 millió forintja félretéve ennyi idősen (nyilván 2-3 éve még kevesebbet keresett) és ez csak exponenciálisan nőni fog.

42. Nem érted. De minek íratnám a nevükre, ha most arról van szó, hogy nem akarom mindegyik lakásomat eladni? Érted? A nevükre íratásról akkor lehetne beszélni, vagy ha be akarnának költözni. Te miért írattad a nevükre? Mert ott laknak? Az megint más. Nem attól félek, hogy átvernek, hanem arról van szó, hogy nem szeretném a vagyonom némi túlzással 75%-át átadni egyik napról a másikra.

2021. máj. 17. 15:03
 44/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a 41-es vagyok - szép megtakarítás, de egy lakásvásárlásra akkor elég, ha kisvárosban akar letelepedni. Én azt gondolom, ha van mód, akkor egy szülő támogassa ebben a gyerekét, ne kotoljon a vagyonán, mint Harpagon. Akkor is, ha nem ott fog lakni, hanem eladja, és vesz helyette egy olyat, ami helyszínt illetően is megfelel neki.

Nyilván kivételek lehetnek, pl. aki eldrogozza, játékgépezi az összes pénzét, arra nem íratnám.

2021. máj. 17. 15:08
 45/62 anonim ***** válasza:
84%
43- van , amelyikben laknak, van, amit kiadnak, amit akarnak, azt csinálnak vele. Engem nyomasztott a vagyon, sokkal felszabadultabban ézem megam, mióta rájuk irattam. De nyilván ez az én dolgom. Ne írasd át, ha nem akarod.Ha nem akarod segíteni őket, ne tedd, mert csak probléma lesz abból, amit nem tiszta szívvel adsz nekik.
2021. máj. 17. 15:09
 46/62 anonim ***** válasza:
80%

A rájuk iratni mindent szerintem hülyeség.

Adni kell egy kis alapot amiből eltudnak indulni,de vagyonokat átadni marhaság ideje korán

2021. máj. 17. 15:10
 47/62 anonim ***** válasza:
100%
45 vagyok- még annyit kérdező, hogy nem nélkülözök, saját ,jól működő vállalkozásom van ,nekem sose jelentett problémát a pénzkeresés és őszintén szólva így 60 felé már nem is érdekel a pénz.Nekik viszont legyen könnyebb. Fiatalon utazzanak, élvezzék az életet, ne legyenek filléres gondjaik, mint anno nekem.
2021. máj. 17. 15:15
 48/62 anonim ***** válasza:
65%
Ha adsz még akkor adj mielőtt megházasodnak mert ha házasság után adsz akkor válaskor búcsút inthet a gyereked is a felének. Ezért jó ha 18-20 éves korára a nevén van egy pici lakás. Utána csinál vele amit akar. az eladogatás, nagyobba költözés már az ő gondja lesz, de akkor bizonyítható, hogy mit adott bele ő a vagyonba, nem viheti el a másik fél.
2021. máj. 17. 15:26
 49/62 anonim ***** válasza:
62%

1-es válaszoló vagyok.

Kissé megkésve, de reagálok kérdező 8-as (nekem címzett) kommentjére:

8: "Értem. Tehát leegyszerűsítve ha van 100 millió vagyonod 4 lakásban, te odaadsz a 3 gyerekednek 3 lakást, a vagyonod 75%-át még azok kora huszonéves korában."

Rövid válaszom: igen!

Akkor is, ha (mint egy később kommentedben írtad) egyik gyerekem 27 évesen nettó havi félmilliót keresne.

Ha egyébként normális egészségem van és tudok dolgozni. (Nyilván, ha rokkantnyugdíjas volnék, és kb. a bérbeadott lakások jövedelméből éltem volna eddig, akkor ez módosulna, de amennyire lehet, akkor is szeretném segíteni a gyerekeimet.)

2021. máj. 17. 15:37
 50/62 anonim ***** válasza:
93%
Nekem ez kitűzött célom hogy a gyerekemnek 20 éves korára saját lakása legyen.nem palota, de valami amiből el tud indulni, nem kell a létbizonytalanságtól szenvedni. Kire költsön az ember ha nem a saját gyerekére?
2021. máj. 17. 15:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!