Ha valakinek több ingatlana van, mennyire elvárás az a család részéről, hogy a gyerekeknek oda kell költözniük vagy oda kell nekik adni?
Hogy 18 vagy 23 évesen rakod az utcára miközben te több ingatlan fölött diszponálsz, valóban különbséget jelent,de nem nagyon sokat.
Az én erkölcsi érzékem azt diktálja, hogy ne a semmire indítsam útra a gyerekemet, ha nekem megvan mindenem és még jóval több is. Legalább egy pici garzont vagy másfél szobásat biztosítanék a gyereknek, akkor is, ha nekem csak a saját ingatlanom maradna. De ha annyim se lenne akkor legalább az önerőt összekaparnám neki. Hogy jó élete legyen, ha már a világra hoztam. Ne kelljen megküzdenie a hajlékért.
Mint szülő magadtól kéne adnod, szívből, nem kéne addig eljutni, hogy ők erőszakoskodjanak.
15. Tőled is megkérdezem, amit korábban mástól és amire választ nem kaptam. "Értem. Tehát leegyszerűsítve ha van 100 millió vagyonod 4 lakásban, te odaadsz a 3 gyerekednek 3 lakást, a vagyonod 75%-át még azok kora huszonéves korában." (?)
Az megint más, ha mondjuk 1 ingatlan el lesz adva és abból a gyerekek kapnak mind egy elég erős önerőre valót.
Van egy 23 éves gyereked, és eddig magadtól nem jutott eszedbe hogy tisztességesen útnak indítsd. Itt a gyakoris ismeretlenektől várod, hogy megmondjak a tutit. Hát nem irigylem a gyerekedet :D
Amúgy ismerek ilyen embereket akiknek nyomorognak a gyerekeik ők meg csak magukra gondolnak, a saját örökségüket is elszórták, több ingatlant. Csak hogy nekik mindenük meglegyen, a gyerekeik meg hiteleket nyögnek, de hát így jártak ugye.
18. Ezzel a demagógiával politikus lehetnél. Akik nem kaptak lakást kora huszonévesen a szüleiktől, azok nem lettek tisztességesen útnak indítva? (Ez megy a 19-esnek is.) Nekem harminc felett lett először saját lakásom, de sosem éreztem emiatt páriának magam a társadalomban. Sőt egyedül sem laktam soha, mert mindig volt lakótársam vagy később párom. Nem értem ezt a mániát manapság, hogy az nem is tekinthető embernek, aki nem lakik egyedül egy lakásban. Bár olyan gazdag körökben mozognék, mint ti vagytok.
Nem szórtam el semmit, egész életemben gyarapítottam a vagyonom és kifejezetten takarékos ember vagyok, különben nem is tartanék itt anyagilag. 1 lakást örököltem olyan 35 évesen, de addigra már nekem is volt magamtól 1 saját és még lettek másikak is szintén magamtól. De nem vagyok egy százmilliomos mágnás, se egy havi millió felett kereső főnök vagy vállalkozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!