Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakinek több ingatlana...

Ha valakinek több ingatlana van, mennyire elvárás az a család részéről, hogy a gyerekeknek oda kell költözniük vagy oda kell nekik adni?

Figyelt kérdés
Van valakinek a saját (lakó)ingatlanján felül még 1-2-3 másik ingatlana, amiket kiad albérletbe. Akkor mennyire elvárás a családon belül a házastárs, a gyerekek, az egyéb rokonság részéről, hogy 18 éves koruk után amikor csak akarnak azokba a gyerekek beköltözzenek, vagy akár a nevükre is legyenek íratva? Nyilván 1 gyereknek max 1 lakás.

2021. máj. 17. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:

De mi a segítség racionális határa?

[link]

2021. máj. 17. 12:05
 12/62 anonim ***** válasza:
86%

Hogy 18 vagy 23 évesen rakod az utcára miközben te több ingatlan fölött diszponálsz, valóban különbséget jelent,de nem nagyon sokat.

Az én erkölcsi érzékem azt diktálja, hogy ne a semmire indítsam útra a gyerekemet, ha nekem megvan mindenem és még jóval több is. Legalább egy pici garzont vagy másfél szobásat biztosítanék a gyereknek, akkor is, ha nekem csak a saját ingatlanom maradna. De ha annyim se lenne akkor legalább az önerőt összekaparnám neki. Hogy jó élete legyen, ha már a világra hoztam. Ne kelljen megküzdenie a hajlékért.

2021. máj. 17. 12:13
 13/62 anonim ***** válasza:
65%
Így van pl én ezért nem vállalok gyereket mert én nem kapok szülöktől,ilyen nehéz sorsot én nem akarok neki.
2021. máj. 17. 12:19
 14/62 A kérdező kommentje:
Értem. Meggyőzhető vagyok, csak nem erőszakos módszerekkel, vagy érzelmi zsarolással, ahogy a rokonaim próbálnak hatást kiváltani. Ez a cikk pl amit találtam a témában elég jól leírja a másik oldalt is.
2021. máj. 17. 12:19
 15/62 anonim ***** válasza:
55%

Mint szülő magadtól kéne adnod, szívből, nem kéne addig eljutni, hogy ők erőszakoskodjanak.

2021. máj. 17. 12:25
 16/62 anonim ***** válasza:
89%
"Miért, nincs munkád? Az ingatlankiadásból élsz meg és ahelyett, hogy a gyereket segítenéd, inkább kerülöd a munkát? Csodás szülő." Tök mindegy miből él, amíg törvényes bevétele van. Amúgy jól értem, szerinted az idősödő szülőnek kéne pluszban dolgozni, hogy a fiatalnak ne kelljen?
2021. máj. 17. 12:29
 17/62 A kérdező kommentje:

15. Tőled is megkérdezem, amit korábban mástól és amire választ nem kaptam. "Értem. Tehát leegyszerűsítve ha van 100 millió vagyonod 4 lakásban, te odaadsz a 3 gyerekednek 3 lakást, a vagyonod 75%-át még azok kora huszonéves korában." (?)

Az megint más, ha mondjuk 1 ingatlan el lesz adva és abból a gyerekek kapnak mind egy elég erős önerőre valót.

2021. máj. 17. 12:34
 18/62 anonim ***** válasza:
53%

Van egy 23 éves gyereked, és eddig magadtól nem jutott eszedbe hogy tisztességesen útnak indítsd. Itt a gyakoris ismeretlenektől várod, hogy megmondjak a tutit. Hát nem irigylem a gyerekedet :D

Amúgy ismerek ilyen embereket akiknek nyomorognak a gyerekeik ők meg csak magukra gondolnak, a saját örökségüket is elszórták, több ingatlant. Csak hogy nekik mindenük meglegyen, a gyerekeik meg hiteleket nyögnek, de hát így jártak ugye.

2021. máj. 17. 12:39
 19/62 anonim ***** válasza:
61%
Miért van 3 gyerek ha nem tudsz annyit elinditani?
2021. máj. 17. 12:45
 20/62 A kérdező kommentje:

18. Ezzel a demagógiával politikus lehetnél. Akik nem kaptak lakást kora huszonévesen a szüleiktől, azok nem lettek tisztességesen útnak indítva? (Ez megy a 19-esnek is.) Nekem harminc felett lett először saját lakásom, de sosem éreztem emiatt páriának magam a társadalomban. Sőt egyedül sem laktam soha, mert mindig volt lakótársam vagy később párom. Nem értem ezt a mániát manapság, hogy az nem is tekinthető embernek, aki nem lakik egyedül egy lakásban. Bár olyan gazdag körökben mozognék, mint ti vagytok.

Nem szórtam el semmit, egész életemben gyarapítottam a vagyonom és kifejezetten takarékos ember vagyok, különben nem is tartanék itt anyagilag. 1 lakást örököltem olyan 35 évesen, de addigra már nekem is volt magamtól 1 saját és még lettek másikak is szintén magamtól. De nem vagyok egy százmilliomos mágnás, se egy havi millió felett kereső főnök vagy vállalkozó.

2021. máj. 17. 12:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!