Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos elvárás ez férjem részéről?

Jogos elvárás ez férjem részéről?

Figyelt kérdés

Mozaikcsaládban élek, bár minden fél távolabb egymástól. Párommal kettesben szerencsére. Részemről nagyon megrontja kapcsolatunkat hogy neki három lánya van. Nekem egy fiam, mindegyik gyerek felnőtt és van komoly párjuk. Párommal egyre durvább veszekedések vannak minden egyes jelesebb esemény előtt, ünnepek előtt. Én sokat dolgozom, ennek ellenére egyértelmű hogy a gyerekem szívesen vendégül látnám egy-egy ünnepen, ő is sokat dolgozik, már amiatt is. De akkor viszonoznom kell, párom három lányát párostól mindenestől meghívni. Bár ezt alapesetben el is várja tőlem. Ez nekem sok! Alig van szabadidőm és kövezzetek meg de nem is nagyon szeretem őket. Ezért inkább már saját gyerekemet sem hívom, inkább elmegyek én hozzá. A helyzet így nagyon rossz, egyre inkább nem érzem családban magam, mert ez nem család. Én az én gyerekem szeretem, párom az övéit.

Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás, valamint igaza van-e páromnak hogy elvárja a három lánya párostul való vendéglátását tőlem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. okt. 31. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
91%
Ahogy te nem várnád el, hogy a fiad egy általad évente 2x látott, akkor kedves - helyesnek tűnő lánnyal legyen, aki amúgy a színfalak mögött semmibe veszi, akkor hidd el: a fiad sem nézne rád ferdén, ha a saját magánéletedben a saját szempontjaid alapján döntesz. Ha a gyereked lennék, nekem oly mindegy lenne a párod személye amíg tudom, hogy szeret, tisztel és becsül téged, és hogy boldog vagy mellette. Csak ez számít egy egészséges felnőtt számára az anyja párkapcsolatából, hidd el.
2021. okt. 31. 16:10
 62/89 anonim ***** válasza:
28%

En is mozaik családban élek és almelkodva olvastam a kérdést is es a válaszokat is. Az én ' hozott csaladom' 5 fő, a férjemé 10 fő, tehát a szűk család 17 fő velünk együtt. Es en mindenkit egyformán kezelek, egyformán látom őket vendégül, ugyan olyan kedvesen, figyelmesen, ugyan olyan színvonalon. Nem is értem, hogyan lehet különbséget tenni a saját és a párom gyerekei között

, pedig nyilván nekem is más a kapcsolatom azokkal a gyerekekkel, akiket én szültem, mint az elődom által szultekkel.Ugy érzem, hogy a férjét be kellene fogni az előkészületekbe, főzésbe, mindegy melyik gyerek jön, de semmi különbség nem lehet a színvonalban és a törődésben.

2021. okt. 31. 16:33
 63/89 anonim ***** válasza:
82%

"mindegy melyik gyerek jön, de semmi különbség nem lehet a színvonalban és a törődésben"

A legtöbb embernek (anyának) nem az az álma, hogy szart vakarjon, meg a konyhában álldogáljon - szeretetből teszik. És teljesen más a saját gyerekedért illetve idegenekért megtenni. Mert akármilyen cukormázzal próbáljuk leönteni, a másik gyereke idegen marad, kiváltképp ha külön él.

2021. okt. 31. 17:20
 64/89 anonim ***** válasza:
76%

62-es, jól be vagy idomítva.

Van, akinek nem ér ennyit egy f...sz.

2021. okt. 31. 17:21
 65/89 anonim ***** válasza:
15%

#63: 'más gyereke idegen marad'- ezzel vitatkoznék, de így szerintem is helyes: ' más gyereke nem áll olyan közel hozzád, mint a sajátod'. De itt első sorban nem is a gyerekekkel kapcs. érzelmekre gondolok, hanem arra, hogy a férjemet 'csomagban kaptam' és ő is 'csomagban' fogadott el engem. Ezt a dolgot nem lehet ennyire kicentizni szerintem, mint ahogyan a kérdező szeretné. Pl: a férjem házában élünk, külön kasszán vagyunk, de közösen fedezzük az együttélésünk költségeit. Pl. a vízdíjat is, viszont én sokkal gyakrabban járok pisilni- növelnem kellene a rezsi részesedésemet a nagyobb vízfogyasztás miatt? :)

#64: nem, engem nem kellett idomítani, magamtól látom a dolgot úgy helyesnek, ahogyan a 62-ben leírtam. Ha nem így látnám jónak, nem így csinálnám. A f..t pedig nem külön értékelem, ugyanúgy része a 'csomag'-nak, ahogyan a férjem személyisége és ahogyan a gyerekei is! :)

2021. okt. 31. 18:09
 66/89 anonim ***** válasza:
70%
Nekem szörnyen hangzik, hogy van, nem is kevés, aki szerint a partner, jelen esetben a házastárs gyereke idegen. Faxa hozzáállás. A férjem nem nincs gyereke, nekem van, de ha bárhol bármikor szóba kerül, akkor azt mondja, a lányom, lányunk. Így is kezeli, mindig is igy kezelte.
2021. okt. 31. 18:21
 67/89 anonim ***** válasza:
85%
Ne vegyük egy kalap alá azt a gyereket, akit közösen neveltek egy ideig, akár kiskorától, akár kamaszkorától kezdve, vagy legalább azzal, akivel egy ideig egy fedél alatt élt azzal a felnőtt gyerekkel, aki már eleve külön élt, mikor megismerkedtek, és eleve évi 4x-5x látta. Azért az, valljuk be, idegen. És a kérdező azt joggal nehezményezi, hogy nincs vele egyeztetve, mikor jönnek, hányan jönnek, az ellátásukat kötelezően ráhárítják, férje eleve lesöpörte a közös éttermezést vagy kajarendelést, tehát telibe sz.rja a felesége igényeit, időbeosztását, és ezt meg sem lehet beszélni vele. Bevonták valaha a kérdezőt közös programba? A gyerekek hívták őt magukhoz? A gyerekek valódi érdeklődéssel érdeklődtek a kérdező dolgai felől? Vitték virágot, ajándékot? Segítettek elmosogatni? Megpróbálták a család tényleges, megbecsült tagjává tenni? Vagy csak lebeszélték a találkozót, elbeszélgettek apucival, betolták a kaját, esetleg udvariasságból megdicsérték, aztán elvonultak, otthagyják a mosatlant, meg a csatatér konyhát? Itt az a probléma, hogy a kérdező semmibe van véve, csak elvárások vannak vele szemben.
2021. okt. 31. 18:34
 68/89 anonim ***** válasza:
17%
Na és kinek a hibája, hogy semmibe van véve? Elarulom: az övé. Lehegg itt mast hibáztatni, köpködni a gyerekekre, a párjukra, meg a férjre, de itt csak egyvalaki hibás. A kerdezo. Ő hagyta ezt évekig. Én az esküvőig se jutottam volna el valakivel, aki nem ugyanúgy gondolkodik a családról és a házimunkáról, mint én.
2021. okt. 31. 18:39
 69/89 anonim ***** válasza:
95%
#67: A felvetésekben maximálisan igazad van, de ez nem a gyerekekkel kapcs. probléma, hanem a pár problémája. És vélhetően nem is csak ez az egy van, hanem már billeg ez a kapcsolat a gyerekektől függetlenül is, erre utalt is a kérdező. De a lányok ilyen módon történő kezelése nem fog javítani a helyzeten, az is biztos. (62, 65 vagyok) Egyébként amit még nem értek: azt írta a kérdező, hogy az ő fia évi 1-2 alkalommal van náluk, inkább ő megy a gyerekhez. Ezek szerint nincsenek közös, 10 fős családi összejövetelek? Karácsony, szülinap, névnap, stb...? Mert ha nincsenek, akkor itt a válasz az alapvető kérdésre: 'Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás...?'
2021. okt. 31. 18:46
 70/89 anonim ***** válasza:
83%
68, akkor hogy tudsz magaddal együtt élni? 😂 Ha egy kapcsolat rossz, elárulom, soha nem egy ember hibája. Bántalmazó szöveget nyomsz: "sz@rul bánnak veled? A te hibád!" Hát nagyon tévedsz, kispajtás! Egyébként meg ha olvastad volna, a kérdező ellátja őket, főz rájuk, csak már elege van, mert semmibe van véve, szóval én gyanítom, hogy a semmibe vevés volt először, aztán jött az, hogy kezdett elege lenni. Meg hát dolgozik, ünnepekkor szívesen pihenne, nem a konyhában izzadna reggeltől estig. Aki nem végzett még házi munkát, annak fogalma sincs, hogy milyen megterhelő, és ráadásul nem maradandó, nincs látszata. A férfi bever egy szeget, az ott van húsz évig a falban. A nő főz három órán keresztül, fél óra múlva csak a mosatlan marad emlékeztetőül.
2021. okt. 31. 18:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!