Jogos elvárás ez férjem részéről?
Mozaikcsaládban élek, bár minden fél távolabb egymástól. Párommal kettesben szerencsére. Részemről nagyon megrontja kapcsolatunkat hogy neki három lánya van. Nekem egy fiam, mindegyik gyerek felnőtt és van komoly párjuk. Párommal egyre durvább veszekedések vannak minden egyes jelesebb esemény előtt, ünnepek előtt. Én sokat dolgozom, ennek ellenére egyértelmű hogy a gyerekem szívesen vendégül látnám egy-egy ünnepen, ő is sokat dolgozik, már amiatt is. De akkor viszonoznom kell, párom három lányát párostól mindenestől meghívni. Bár ezt alapesetben el is várja tőlem. Ez nekem sok! Alig van szabadidőm és kövezzetek meg de nem is nagyon szeretem őket. Ezért inkább már saját gyerekemet sem hívom, inkább elmegyek én hozzá. A helyzet így nagyon rossz, egyre inkább nem érzem családban magam, mert ez nem család. Én az én gyerekem szeretem, párom az övéit.
Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás, valamint igaza van-e páromnak hogy elvárja a három lánya párostul való vendéglátását tőlem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
En is mozaik családban élek és almelkodva olvastam a kérdést is es a válaszokat is. Az én ' hozott csaladom' 5 fő, a férjemé 10 fő, tehát a szűk család 17 fő velünk együtt. Es en mindenkit egyformán kezelek, egyformán látom őket vendégül, ugyan olyan kedvesen, figyelmesen, ugyan olyan színvonalon. Nem is értem, hogyan lehet különbséget tenni a saját és a párom gyerekei között
, pedig nyilván nekem is más a kapcsolatom azokkal a gyerekekkel, akiket én szültem, mint az elődom által szultekkel.Ugy érzem, hogy a férjét be kellene fogni az előkészületekbe, főzésbe, mindegy melyik gyerek jön, de semmi különbség nem lehet a színvonalban és a törődésben.
"mindegy melyik gyerek jön, de semmi különbség nem lehet a színvonalban és a törődésben"
A legtöbb embernek (anyának) nem az az álma, hogy szart vakarjon, meg a konyhában álldogáljon - szeretetből teszik. És teljesen más a saját gyerekedért illetve idegenekért megtenni. Mert akármilyen cukormázzal próbáljuk leönteni, a másik gyereke idegen marad, kiváltképp ha külön él.
62-es, jól be vagy idomítva.
Van, akinek nem ér ennyit egy f...sz.
#63: 'más gyereke idegen marad'- ezzel vitatkoznék, de így szerintem is helyes: ' más gyereke nem áll olyan közel hozzád, mint a sajátod'. De itt első sorban nem is a gyerekekkel kapcs. érzelmekre gondolok, hanem arra, hogy a férjemet 'csomagban kaptam' és ő is 'csomagban' fogadott el engem. Ezt a dolgot nem lehet ennyire kicentizni szerintem, mint ahogyan a kérdező szeretné. Pl: a férjem házában élünk, külön kasszán vagyunk, de közösen fedezzük az együttélésünk költségeit. Pl. a vízdíjat is, viszont én sokkal gyakrabban járok pisilni- növelnem kellene a rezsi részesedésemet a nagyobb vízfogyasztás miatt? :)
#64: nem, engem nem kellett idomítani, magamtól látom a dolgot úgy helyesnek, ahogyan a 62-ben leírtam. Ha nem így látnám jónak, nem így csinálnám. A f..t pedig nem külön értékelem, ugyanúgy része a 'csomag'-nak, ahogyan a férjem személyisége és ahogyan a gyerekei is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!