Jogos elvárás ez férjem részéről?
Mozaikcsaládban élek, bár minden fél távolabb egymástól. Párommal kettesben szerencsére. Részemről nagyon megrontja kapcsolatunkat hogy neki három lánya van. Nekem egy fiam, mindegyik gyerek felnőtt és van komoly párjuk. Párommal egyre durvább veszekedések vannak minden egyes jelesebb esemény előtt, ünnepek előtt. Én sokat dolgozom, ennek ellenére egyértelmű hogy a gyerekem szívesen vendégül látnám egy-egy ünnepen, ő is sokat dolgozik, már amiatt is. De akkor viszonoznom kell, párom három lányát párostól mindenestől meghívni. Bár ezt alapesetben el is várja tőlem. Ez nekem sok! Alig van szabadidőm és kövezzetek meg de nem is nagyon szeretem őket. Ezért inkább már saját gyerekemet sem hívom, inkább elmegyek én hozzá. A helyzet így nagyon rossz, egyre inkább nem érzem családban magam, mert ez nem család. Én az én gyerekem szeretem, párom az övéit.
Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás, valamint igaza van-e páromnak hogy elvárja a három lánya párostul való vendéglátását tőlem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Köszönöm a válaszokat. Akkor vagyok becsületes ha leírom, párom segítene apróbb dolgokban, előkészítésben amit tud. Azt viszont én tudom hogy az édeskevés, valamint olyan módon tevékenykedik a konyhai részfeladatokban hogy más téren még több munkám lesz. Tisztaságról alkotott felfogásunk különböző sajnos. Meg néha beszólogat hogy ezt másképp kellene.
A kávé + sütire jönnek hasznos javaslat, ám párom családjában többfogásos menüvel illik várni a vendéget.
Ugyanez a baja a vendéglővel is, nem tartja normálisnak. Ő családjukban mindenki jó háziasszony, akár kb. 15 főre is elkészíti a többfogásos ebédet.
#22, Ő családjukban mindenki jó háziasszony, akár kb. 15 főre is elkészíti a többfogásos ebédet.
Akkor miért nem a családjából nősült? Sőt, egyenesen a saját anyját is feleségül vehette volna. De még most sem késő hazacuccolni és várni a langyos tejecskét.
Vagy ő miért téged vett el, miért nem egy szakácsnőt...
Vagy valamelyik nőrokonát🤭
Butaság emiatt vitatkozni. Ezer dolog van, amit benned többre becsül, mint egy kondér húslevest meg egy raklap töltött káposztát és 4 féle krémes meg 3 tálca sós aprósüteményt. Vagyis remélem.
Ha igen, akkor engednie kellene ebből a tradícióból, vagy máskor körültekintőbben nősülni (vicceltem).
Nyáron lehet közösen sütögetni is, abban más is kibontakozhat - ilyenkor éttermi, vagy más által készített házi koszt, amit te tálalsz fel. Más ötletem nincs, úgysem enni járnak hozzátok.
Ha te látod vendégül a saját gyerekeket,akkor mi a manóért neked kell viszonozni a férjed pereputtyának a vendéglátását? Egyáltalán mi az hogy viszonoznod kell? Viszonozza ő,mikor a tiéd megy vendégségbe! A sok munkát,fáradságot,stb...
Én meghívnám a saját gyerekeket,még egyet a lányai közül. Persze a lány költségeit az apja állja. Az 1-1. Aztán a többivel azt csinál amit akar.
Nálam 7 fő lett a szűk család, pedig csak 1 fiam van.
Csakhogy lett a menyem és 3 gyerek, akik már 13-15-17 évesek és fejlődésben levő kamaszként többet esznek, mint a felnőttek.
Én gyorsan és jól tudtam főzni, csodákra voltam képes a konyhában, de lett egy mozgásszervi betegségem, 10-15 perc a maximum, amit állva tudok tölteni.
Amikor jönnek (2 hetenként!) a férjem lista alapján bevásárol és egy majdnem szomszédasszonyom (pénzért) megfőz egy délelőtt alatt annyit, hogy még csomagolunk is nekik.
Elhiszem, sőt megértem, hogy nemszeretem embereknek az ember nem szívesen produkál bármit is, de sajnos, ha ragaszkodsz a férjedhez és a jó légkörhöz, akkor ezt meg kell oldanotok!
Akár külső segítséggel, ahogy én is teszem a saját véreimmel.
Neki ezek a gyerekei, nincs mese!
Azok voltak már akkor is, amikor te képbe kerültél, erre lehetett előre számítani.
(Azt most nem akarom minősíteni, hogy egy házasságban, 2 dolgozó ember mellett kinek, mi a dolga, mert ez csak a felektől függ.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!