Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos elvárás ez férjem részéről?

Jogos elvárás ez férjem részéről?

Figyelt kérdés

Mozaikcsaládban élek, bár minden fél távolabb egymástól. Párommal kettesben szerencsére. Részemről nagyon megrontja kapcsolatunkat hogy neki három lánya van. Nekem egy fiam, mindegyik gyerek felnőtt és van komoly párjuk. Párommal egyre durvább veszekedések vannak minden egyes jelesebb esemény előtt, ünnepek előtt. Én sokat dolgozom, ennek ellenére egyértelmű hogy a gyerekem szívesen vendégül látnám egy-egy ünnepen, ő is sokat dolgozik, már amiatt is. De akkor viszonoznom kell, párom három lányát párostól mindenestől meghívni. Bár ezt alapesetben el is várja tőlem. Ez nekem sok! Alig van szabadidőm és kövezzetek meg de nem is nagyon szeretem őket. Ezért inkább már saját gyerekemet sem hívom, inkább elmegyek én hozzá. A helyzet így nagyon rossz, egyre inkább nem érzem családban magam, mert ez nem család. Én az én gyerekem szeretem, párom az övéit.

Kérdésem az lenne miért nem működik nálunk ez a mozaikcsaládos felállás, valamint igaza van-e páromnak hogy elvárja a három lánya párostul való vendéglátását tőlem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. okt. 31. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/89 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem nem lehet el várni, hogy párostul mindenestül vendégül lásd őket... Alapból ketten vagytok, ott a fiad, párodnak 3 lánya, plusz nekik a 3 palijuk... Nem tudom a fiadnak van e párja..

De ha összejövetelt tartotok akkor az már 9-10 ember🤨 szerintem az sok, úgy hogy amúgy a lányai párjaihoz sztem nem sok közöd van...

Ha összejövetelt csinálnátok, szerintem illene csak nekik menni, pár nélkül és úgy csinálni mint egy család.

A családba nem tartozik bele mások párja addig amíg ők se család, gyerek stb...

2021. okt. 31. 11:16
 2/89 anonim ***** válasza:
75%
Nem jogos, a saját gyerekét, amihez a másikhoz nincs köze, intézze maga. Ha vennél a gyerekednek egy autót, vagy befizetnéd egy nyaralásra, akkor szerinte az ő gyerekeinek is ki kellene ezt fizetned? Neki is ott a lehetőség, meghívhatja a gyerekeit ahányszor csak akarja.
2021. okt. 31. 11:16
 3/89 anonim ***** válasza:
94%
Az jogos elvárás, hogy hívd meg a párod gyerekeit és viselkedj velük kedvesen. Az nem jogos elvárás, hogy a lányok körül te ugrálj és egyedül süssél-főzzél nekik. Vond be a párodat is a házimunkába, ha eddig nem tetted.
2021. okt. 31. 11:17
 4/89 anonim ***** válasza:
73%

Én megértelek. Minimum 6+ főre főzni, etetni, itatni, kvázi idegenek.

A gyereked meg csak +2 fő.

Rendkívül megterhelő pluszban az a 6 fő, ráadásul nem is bírod őket.

Én hagynám a fenébe ezt a karácsonyosdit, ünneplősdit.

Mennék én a sajátjaimhoz, meg ő is menjen a sajátjaihoz és ennyi.

2021. okt. 31. 11:20
 5/89 anonim válasza:
71%

Melykőtök lakásában laktok? Mennyire közös kasszából gazdálkodtok? A lányok meghívásával mi az alapvető gondod: az előkészítési időt /energiát, esetleg a költségét vagy magát a közös program idejét sajnálod?

Ha lényegét tekintve közös kasszán, közös lakásban vagytok, és főleg az előkészítési időt/energiát sajnálod, akkor esetleg rendelhetnétek akkora összegben a lányai látogatására amekkor összeget te elköltesz amikor a fiadnak készítesz.

Sokan gyűjtenek az éves nyaralásra, lehetne nektek is ilyen tétel a gyerek vendégeskedése. És ha az élet terheit kb felesbe viselitek, akkor ezt is felesbe dobnátok össze, és felesbe is használnátok. Esetleg, ha ennyire nem bírjátok egymás gyerekeit, akkor jó megoldás lehet, ha iylenkor nem otthon találkoztok, hanem ti mentek hozzájuk.

2021. okt. 31. 11:30
 6/89 anonim ***** válasza:
82%

Jogos elvárás, hogy az ő gyerekei is meglegyenek hívva. Nézd fordított szempontból. Jogos, hogy csak a te gyereked van ott az ünnepeken?

Egyszerűen a párodnak is részt kéne vennie az ünnepi előkészületekben.

2021. okt. 31. 11:36
 7/89 anonim ***** válasza:
33%

Nem tudom miért kell le pontozni mikor ugyan azon a véleményen vagyok a többiekkel.

Meg hívod a fiad, ő a lányait. Aztán ennyi.

De sztem a pároknak semmi keresni valója nincs ott.

Te főzz 9 emberre, egyedül.

Biztosan...

2021. okt. 31. 11:39
 8/89 A kérdező kommentje:

Köszönök minden egyes tanácsot, nem a pénzről van szó. A munka a lényeg, számomra megterhelő ennyi emberre az ételek elkészítése. Idő és energia ami teher. Sokat dolgozom, nem is vagyok egy tipikus konyhatündér. Párom szerintem kifejezetten jól keres, ezért javasoltam menjünk/menjenek el egy vendéglőbe ha jönnek a gyerekei. Nem jönnek párjuk nélkül, gondolom azért mert együtt laknak, mindenhova együtt járnak. Az hogy párom főz nem opció. Nem is nagyon tud, egy-két ételt esetleg. Egyébként is azt hangoztatja hogy a főzés/háztartás a nő feladata, ennyit illik megtennem ha már összekötötte az életét velem.

Azt is javasoltam az ilyen családos találkozóit tartsa máshol, mondjuk valamelyik lányánál. Hogy ne nekem legyen vele tennivalóm. Akkor meg azt mondja, hogy gondolom hogy nem jöhetnek hozzá. Felőlem jöhetnek, de miért én kell ellássam őket? Borzasztó ez a helyzet.

2021. okt. 31. 11:41
 9/89 anonim ***** válasza:
93%

"...azt hangoztatja hogy a főzés/háztartás a nő feladata, ennyit illik megtennem..."

Én ennél a mondatnál páros lábbal rágtam volna ki. De ez én vagyok.

2021. okt. 31. 11:43
 10/89 anonim ***** válasza:
41%

Nem neked kell el lásd őket.

Ha ő így áll ehhez az egészhez akkor állj te is így.

Jönnek a lányai, pár nélkül... Nem jönnek nélkülük?? Akkor ők se jönnek. Ennyi.

2021. okt. 31. 11:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!