Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednéd a 15 éves lányodna...

Megengednéd a 15 éves lányodnak hogy itthon maradjon és ne menjen iskolába 3 napig megfázás miatt?

Figyelt kérdés
Folyik az orra, fáj a torka, és be van rekedve. Persze tudom, betegen nem kéne bemennie, de nem szeretném ha lemaradna. Azért 3 nap sokat számít középiskolában.

2021. szept. 19. 15:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/118 anonim ***** válasza:
97%

Én egy hétre engedném, hogy itthon maradjon. Ha meg van fázva itthon a helye.

Doktor néni egy hétre ad igazolást is. Beteg gyereknek otthon a helye.

2021. szept. 19. 16:48
 32/118 anonim ***** válasza:
98%

3 napot nehéz pótolni, édes istenem... :D

Heteket, hónapokat belehet pótolni mindenféle nehézség nélkül, a diákok 90%-a nem tanulja magát halálra napról-napra, sokkal jellemzőbb hogy amikor már közel van valami nagyobb dolgozat akkor ráfekszenek egy-két napig és kész.

2021. szept. 19. 16:48
 33/118 anonim ***** válasza:
97%

Szeretném megérni azt, amikor a társadalmunk képes lesz helyén kezelni a betegségeket.

Most mi van? Beteg vagy? Ameddig fizikailag képes vagy elvánszorogni az iskolába, vagy munkahelyre, addig be is fogsz menni, mert rettegsz a lemaradástól, vagy mert egy gyökér a főnök, az alkalmazottak meg a legelemibb szinten sem képesek kiállni magukért, stb, stb. Közben meg megfertőzöl naponta 10-20-30 embert. Egy iskolában akár még többet is, főleg, ha oda-vissza tömegközlekedéssel mész. Szépen hozzájárulsz a járvány terjedéséhez, ami - még ha csak egy megfázásról is van szó - összességében nagyon sok anyagi kárt okoz a gazdaságnak. És nem is biztos, hogy az alatt az időszak alatt te magad (vagy a lányod, vagy akárkid) jobban leszel. Az ilyen hozzáállás miatt tudja évente a negyed országot ledönteni az influenza. Mert nem baj, ha prüszköl az ember egész nap, menjen csak el dolgozni, meg iskolába, hadd adja tovább mindenkinek. (Azt a morális vetületét már csak nagyon halkan jegyzem meg a dolognak, hogy vannak, akikre egy egyszerű megfázás is veszélyes lehet. Honnan tudod, hogy például a 80 éves krónikus beteg Julcsa néni nem épp azért fog meghalni, mert a lányod átadta a fertőzést valakinek, aki meg átadta neki?)

És ugye mindezt egy olyan időszakban, amikor eleve tombol egy világjárvány, rohadt nagy bölcsességre vall így elküldeni egy orvosnál nem járt beteget közösségbe.

"Azért 3 nap sokat számít középiskolában"

Ja, rohadtul.

2021. szept. 19. 16:54
 34/118 anonim ***** válasza:
2%
Nem. Szimuláns. Én is mindig mentem, 38 fokos láz fölött talán otthon maradhattam. Iskolába járni kell, ez nem vita kérdése. A munkahelyről se hiányozhat majd, mert "kicsit fáj a torka". Én küldeném, mert meg kell tanulnia a rendet.
2021. szept. 19. 16:57
 35/118 anonim ***** válasza:
95%
Gondolod,hogy kiheveri,közben meg lehet,hogy tüdőgyuszi lesz belőle.Decemberben mi a covidot kezdtük sima tüsszögéssel,a férjem majdnem a kórházban kötött ki.Küldd orvoshoz,ha nem fogadja, akkor kövessétek az utasításait.Semmiképp ne menjen iskolába fertőző betegen.Igen tuti,hogy fertőz,hiszen folyik az orra.Megtörli,majd megfogja a kilincset amit utána még százan.Így adja szépen tovább a vírust,vagy baktériumot.Ha tüsszög,vagy köhög, akkor az még jobb.Gondolkodj!Felnőtt vagy!
2021. szept. 19. 17:00
 36/118 anonim ***** válasza:
94%
30.És ha nem heveri ki? Nem tudhatod napra pontosan sajnos..:(
2021. szept. 19. 17:01
 37/118 anonim ***** válasza:
95%
34.te vagy ez a szigorú szülő aki még betegesen is elküldi a gyereket suliba hadd fertőzzön másokat is...itt nem csak torokfájás van ha feltűnt volna.
2021. szept. 19. 17:02
 38/118 anonim ***** válasza:
87%
Dokihoz elmegy (nálunk csak felhívható, nem lehet bejelentkezés nélkül odamenni) és covid gyanúval 10 napra kiírja. Milyen 3 nap?!
2021. szept. 19. 17:04
 39/118 anonim ***** válasza:
94%
Ja azt kihagytam,hogy légyszi aki beteg,az dolgozni se menjen már,mert utána az egész kollektíva szenvedhet, esetleg hazaviheti a családnak.Nem egyszer lettem már azért göthös,majd az egész családom,mert 12órát dolgoztam a lázas köhögős mártír kolléganőmmel egy légtérben.Ő kiszenvedte,persze nem tudott koncentrálni,így helyette is dolgoztam,utána meg én voltam itthon 3hetet,mert végig ment az összes gyereken is.Nem hatotta meg, legközelebb is bejött betegen.
2021. szept. 19. 17:06
 40/118 anonim ***** válasza:
91%
38.Gondolom a kérdező nem sejti, hogy pont a covidot kapta volna el. Bár kisebb rosszullétnél is szerintem kéne megnézetni nehogy végén tényleg az legyen, csak mindenkinél máshogy vannak tünetek.
2021. szept. 19. 17:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!