Megengednéd a 15 éves lányodnak hogy itthon maradjon és ne menjen iskolába 3 napig megfázás miatt?
Semmi köze a tisztességnek ahhoz hogy bemész mindenkinek átadni a rohadt vírusaidat, sőt aligha állhatna távolabb ettől a fogalomtól, ez bunkóság és kicseszés szépítheted akárhogy!
És ha fontos még tényleg lehet külön folytatni mert már nagyon unalmas az egész vita, teljesen meddő. Aki buta arra észérvekkel hiába próbál hatni bárki is!
"manapság a válság idején nem lehet csak úgy munkahelyet találni. Meg kell becsülni ami van, és igen, be kell járni ameddig lehet. Téged nem neveltek tisztességre?"
De igen, épp azért nem járok be, amikor beteg vagyok!
Manapság, a válság idején virágoznak a házhoz szállító cégek, futárokat is keresnek, másokat is, a teszkó és társai egyfolytában hirdetnek, úgyhogy nem kell éhenhalni, ne izguljál. Manapság, a válság idején az egészségedet kéne a legjobban megbecsülnöd (ha már másokéval nem törődsz...), sokkal jobban, mint a rabszolgahajcsár munkahelyedet.
"A vírus átadásokat meg hagyjuk, nem ettől függ az, hogy bemész-e vagy nem."
Épp ez a baj, hogy nálad nem ettől függ. Pedig pont ettől kéne függnie: ha esélyes, hogy terjeszthetsz egy világjárványt okozó, cseppfertőzéssel terjedő vírust, mert köhögsz, akkor otthon kéne maradnod, ha lenne benned egy csepp tisztesség. Ha attól még munkaképesnek éreznéd magad, akkor felajánlhatnád a főnöködnek, hogy otthonról azért dolgozol majd addig is, amíg ki nem kúrálod magadat.
"Lehet neked beleférnek 3 havonta a hetes betegszabadságok, de az emberek többségét ezért kirúgják."
Lehet, hogy neked beleférnek akár több hónapra elhúzódó hosszúcovid-tünetek, de annak, aki krónikus beteg (és ilyen kinek nincs a családjában manapság?), akár bele is halhat, ha nem hallottál volna még róla az elmúlt több mint másfél évben.
Egyrészt. 3 havonta hetes betegsédszabadságra nem lenne szükség ha mindenki otthon maradna fertőző betegen. Mert akkor nem fertőzné mindenki újra és újra a munkatársait!
Másrészt pl. én átlagosan évente egyszer, maximum kétszer szoktam beteg lenni. És az ismeretségi körömben így is én vagyok a leggyakrabban beteg, szóval ha neked 3 havonta otthon kéne maradnod akkor sürgősen szedd rendbe az immunrendszered mert valami nagyon nem oké. Ha pedig van ennek oka akkor még jobban kéne vigyáznod magadra. Pl. otthon maradni betegen. Elhiheted senki se néz rád fel hogy milyen remek tisztességes ember vagy miközben belefulladnak a taknyukba mert nem voltál képes 4 napot kúrálni magad otthon!
3 nap az semmi.
12.es vagyok itthon vagyok 2 hete...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!