Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi van, ha a gyereked azt...

Mi van, ha a gyereked azt állítja, hogy nem ízlik neki az ebéd, amit főztél vagy rendeltél?

Figyelt kérdés

2021. aug. 5. 13:24
 61/110 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk gyerekként pl mindent meg kellett kóstolni, és hogyha nem ízlett, akkor főzhettünk magunknak virslit, vagy sütöttünk rántottát, ilyesmi.

Semmit nem kellett kötelezően megennünk, úgyis kihánytuk volna, mert nem esett jól, annak meg mi értelme.

2021. aug. 6. 10:58
 62/110 anonim ***** válasza:
85%
Anyam munkatársnője volt olyan,hogy mindent megevett amit elétettek...aztán ment hányni. Sok értelme volt a "mindent egyélmeg" szülői nevelésnek.
2021. aug. 6. 11:38
 63/110 anonim ***** válasza:
97%
Felnőtt emberként sem eszem meg azt, ami nekem nem ízlik, akkor miért kellene a gyerekre ráerőszakolnom a kaját?
2021. aug. 6. 12:23
 64/110 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvatam végig a válaszokat. Nálunk ha nem ízlik kap mást.

Engem a mamám kiskoromban megetetett krumplipürével úgy, hogy anyukám mondta neki, hogy nem szeretem. Sajnos beteg lettem utána. Tehát nem erőltetném, de azért az sem mindegy, hogy 2 éves dackorszakos, aki mondjuk egy hete megette azt az ételt, vagy már nagyobb, aki meg tudja mondani, hogy mi a baja vele.

2021. aug. 6. 12:58
 65/110 anonim ***** válasza:
21%

Amúgy meg mit kell ezen annyit variálni.

Ha nem ízlik neki a kaja, akkor a kezébe nyomni a telefont és rendeljen olyat ami kell neki aztán probléma megoldva és mindenki hepi

2021. aug. 6. 13:38
 66/110 anonim ***** válasza:
0%

Gyereknek meg kell ennie azt, amit főzök. Nem vagyok diétás nővér, én határozom meg, mi a napi menü. Ha nem tetszik neki, eszik vajas kenyeret.

Minket is így neveltek, nem volt válogatás. Azt kellett enni, amit elénk tettek. Ha nem ettük meg, éhen maradtunk, nem volt nagyzolás, szegények voltunk.

2021. aug. 6. 21:05
 67/110 anonim ***** válasza:
17%

"Gyereknek meg kell ennie azt, amit főzök."

Nem kell!

Nem kötelezheted rá!

A BTK (büntető törvénykönyv)-ben van egy olyan tény állás hogy Kényszerítés!

Tehát nem kényszerítheted.

Attól hogy te vagy az anyja még semmilyen többletjogod nincs. Olyan nincs hogy meg kell ennie amit fözöl. Miért kéne?

2021. aug. 6. 21:13
 68/110 anonim ***** válasza:
20%

"Minket is így neveltek, nem volt válogatás."

Régen nem volt bűncselekmény.

Most az.

A világ változik. Régen az állat kínzás se volt az. Most az is

2021. aug. 6. 21:16
 69/110 anonim ***** válasza:
85%

67es, a te gyereked se lennék, te már pszichiátriai eset helikopter szülő lehetsz.

Nálunk így megy:

Vasárnap megbeszéljük ki mit enne következő héten, ebből összeáll a napi menü. Olyat nem főzünk amit valaki nem szeret, vagy ha nagy ritkán mégis, akkor van más.

Ezek után ha a gyerek közli hogy nem szereti, nem kell megennie, felállhat az asztaltól, vacsoráig nincs evés, édesség se.

2021. aug. 7. 16:40
 70/110 anonim ***** válasza:
0%

Nincs gyerekem

67-es voltam

2021. aug. 7. 21:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!