Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi van, ha a gyereked azt...

Mi van, ha a gyereked azt állítja, hogy nem ízlik neki az ebéd, amit főztél vagy rendeltél?

Figyelt kérdés

2021. aug. 5. 13:24
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/110 anonim ***** válasza:
3%
tehát demokrácia = egyen a gyerek azt amit akar, azta, biztos egészséges lesz, nem lesznek szervi problémája és nem fognak rohadni a fogai :DD
2021. aug. 11. 11:08
 92/110 anonim ***** válasza:
5%
Én biztos, hogy először is bocsánatot kérnék tőle. Aztán megkérdezném, mivel tehetem jóvá ezt a bűnömet. A legkevesebb, hogy rityentenék gyorsan valami olyan kaját, ami az ízlése szerint való. Megemelném a zsebpénzét, vennék neki valami olyat, ami kárpótolja azért, mert nem az ízlése szerint cselekedtem. Önkéntes száműzetésbe vinulnék, mit tudom én. A legnagyobb félelmem lenne, hogy a jogosan sértett gyerek kiír ide egy kérdést, és a GYIK rögtön ítélő bírósága rámsüti, hogy mérgező szülő vagyok. Mindent, csak ezt ne!
2021. aug. 11. 12:34
 93/110 A kérdező kommentje:
Látom nem mindenki érti a viccet (vagy érti, csak nem szereti).
2021. aug. 11. 13:00
 94/110 anonim ***** válasza:
40%

Többen értik csak így a monitoron keresztül nem nagyon jön át az irónia.

De már a szavásból ami indítva lett már abból is sejteni lehet hogy csak poén az egész.

Pl: "bocsánatot kérek tőle"

Vagy "beíratkozok főző tanfolyamra"

2021. aug. 11. 13:15
 95/110 anonim ***** válasza:
0%

Akik pl komolyan vették:

aug. 5. 13:55

aug. 5. 14:02

aug. 5. 13:56

aug. 5. 14:10

aug. 5. 14:18

aug. 5. 14:30

Most hogy újra elolvastam végig igazad van. Nem értik....

2021. aug. 11. 13:20
 96/110 anonim ***** válasza:
29%

Akik pl poénra vették le is pontozták.

Pl én voltam a 67-es

aug. 6. 21:13

Le is lettem húzva.

A közhelyeket iró

aug. 7. 16:40 meg folyamatos zöldbe van.

2021. aug. 11. 13:26
 97/110 A kérdező kommentje:
A kérdést nem viccnek szántam. Azt akartam kideríteni, hogy milyen az emberek hozzáállása a dologhoz. Amint már említettem, láttam internetes fórumokat, ahol többség nagyon elmegy valamilyen számomra hihetetlen irányba (a két véglet, azaz vagy mindenért a gyerek a felelős, vagy éppen semmiért sem felelős), de úgy látom, itt azért a nagyon túlnyomó többség úgy szavaz, ahogy én is logikusnak tartanám, vagyis a gyerek az gyerek, lehet neki is véleménye, és megpróbálunk vele egyeztetni, de lehetőleg nem hibáztatjuk és nem is vagyunk túl engedékenyek. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy le a kalappal a Gyakorikérdések közösség előtt. Amint a szavazás eredménye is bizonyítja számomra, ez a közösség egy szeritem teljesen normális értékrendet képvisel.
2021. aug. 11. 13:33
 98/110 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy ez egyszer-kétszer fordul elô, vagy napi történés. Ha egyszer-kétszer, vagy csak egy két étellel, akkor jól van, egyen mást. De amikor már napi mûsor, hogy turkáljuk az ételt, ráadásul olyasmit, amit elôtte két héttel még szeretett, akkor azért felmegy bennem a pumpa.

Én nem vagyok válogatós, bármit megeszem. A férjem viszont nem szereti a tojást, sajtot, banánt, halat, répát, zöldpaprikát, tört krumplit, krumplisalátát, avokádót, csokis ízesítésû édességeket.

Oké. Igyekszem ezeket ritkábban használni, vagy az ô adagjáról lehagyom a sajtot, stb. de a férjem legalább annyira felnôttként viselkedik, hogy ha van pár karika répa a levesben, azt megeszi, bár néha megjegyzéseket tesz, hogy "nem szeretem ezt", "sajt... böeee".

Na ehhez jött a nagyobbik lányunk, aki fényevô. Megissza a leves levét, megeszi az üres rizst vagy tésztát. A salátából a nyers uborkát. Minden mást csak összeturkál. És akkor amikor egy idôben elfogadta a zöldséglevesbôl a répát, zöldborsót, krumplit, akkor azt hittem végre fejlôdünk valahová. És direkt úgy szoktam szedni neki a levesbôl, hogy csak ezek kerüljenek bele. Erre újabban megint meghagyja a borsót és a répát.

Szerette mindig a tojást, fôleg a lágytojást. Múltkor volt lágytojás is, valami rizses étel mellé. Erre azzal jön, összekeverheti-e a rizzsel a lágytojást. Hát keverd, ha megeszed, mondom neki. Eredmény: sárgára gányolt rizs, amibôl evett fél kanállal, aztán otthagyta az egészet. Mikor amúgy a rizst és a lágytojást külön-külön meg szokta enni! És ne legyek ideges? A tejbedarát is egy kanállal eszik aztán otthagyja. De csak miután gusztustalan barna masszává keverte a kakaóporral, nehogy valaki esetleg meg tudja enni a maradékot.

Ismétlem, igyekszem mindenkinek a kedvére valót fôzni, és választék is van!

Úgyhogy nálunk bizony mostanában az van, hogy igenis tessék legalább a felét megenni, legalább azokat a zöldségeket megenni, amiket korábban tudom, hogy "szeretett". Nem érdekel, ha utálja, hogy rá van kényszeritve. Én is utálom, hogy idôt nem kímélve fôzök a családomnak, hogy kiszolgáljak két finnyást, akik csak odaülnek az asztalhoz, aztán az egyik mormogva fitymálva eszi az ételt, a másik meg összetúrja és otthagyja.

Ne mondja már senki, hogy az ételek 90%-a ehetetlen?

2021. aug. 12. 06:23
 99/110 anonim ***** válasza:
0%

"Ne mondja már senki, hogy az ételek 90%-a ehetetlen?"

Nem biztos hogy ehetetlen. Lehet hogy egyszerűen csak mondjuk tej allergiája van. És az ételek 90%-ában van valamilyen tej származék. Akár sajt, akár túró, vaj, akármi. Akkor is meg eteted vele? Hagy vigye el a mentő

2021. aug. 12. 14:45
 100/110 anonim ***** válasza:
79%

81es, az unokatesódnak se esett volna le a gyűrű az ujjáról, ha 19 éves felnőttként megsüti a palacsintát nem az anyját csicskáztatja.

Nekem a pofámról leégett volna a bőr, jó önző lehet

2021. aug. 12. 16:00
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!