Mi van, ha a gyereked azt állítja, hogy nem ízlik neki az ebéd, amit főztél vagy rendeltél?
Attól, hogy én főzök, nem jelenti azt, hogy aki megeszi, csakazértis azt mondja, hogy ízlett. Apám szokott főzni, én takarítani, de én is tudok főzni. Ha nem ízlik, megmondom. Egyébként is általában 2 féle kaját szokott főzni, hogy tovább elég legyen. Volt, hogy egyik sem ízlett, meg is mondtam, de mivel nem utálom kaja, csak az íze nem volt az ízlelésem csücske, ettem belőle, csak keveset. Amikor pl levest főz, kivétel nélkül, nem is szoktam enni belőle. Mert nem szeretem a levest - csak azt, amit én csinálok. Amikor én főzök, apám is ugyanúgy megmondja nekem, ha szerinte nem jó, vagy szerinte hogy kellett volna máshogy. Vagy ízlik neki. Ritka, mert az ízlésünk különbözik, de már rég nem mondja, hogy rossz. Ha az lenne, kíméletlenül megmondaná. Ha azt mondanám valamire, hogy jó, miközben nem, legközelebb is úgy fogja csinálni, annak meg mi értelme - állítja apám.
Ha valaha lesz gyerekem, elvárom, hogy megmondja, ha nem ízlik neki amit főztem. Nem kedvencem a főzés, de ha már csinálom, akkor úgy csináljam, hogy az lehetőség szerint mindenkinek ízljen. Ami nem megy, ha bólogat, de közben próbál nem fintorogni.
A rendelésnél meg, mindenki úgy járt, ha nem ízlik. Volt már, hogy rendeltünk, vagy hazafelé hozott valamit, de átlagon aluli volt. Sajnálta a pénzt érte, de ez van, utólag már nem tud mit csinálni, legközelebb nem hoz onnan.
20/l
Börtön? Labor? Kínzás? Miről beszéltek?
Nálunk még a szobáját is magának kell takarítania.
Sőt be van osztva ki mit csinál. Nem csinálja akkor kívánságoknak husssss...
Labor? Nagyítóval nézik meg hogy mennyi időt töltöttek el a főzéssel?
Ha meg a gyerek beteg az megint más tészta.
Szülő nem kerül börtönbe nem megfelelő minőségű étel miatt hanem a gyerek kerül állami gondozásba.
Na ott majd megtanulja értékelni a kaját...
Iskolákban, kórházakban konkrétan moslékot adnak. Azt a kutya se vizsgálja... Csak a gyerek éhesen megy haza, otthon meg kieszi a hűtő oldalát is.
13-as ha undort éreztél az valamilyen gyomorérzékenységtől is lehetett vagy allergia.
De amugy kisgyereknél ha nem eszik, rendszertelenül eszik mert neki az a kaja nem tetszik abbol fizikalis, egészségi problémák is lehetnek. Nem szabad ráhagyni a gyerekre, de erőltetni sem szabad. Kreatívnak kell lenni. Pl. Ha a szülő tudja miket szeret akkor az egészséges kaját is lehet úgy tálalni hogy megkedvelje. Van hogy a gyerekek mindenre fújjolnak. De ha fujjol pl. A panirozott húsra és a rizsára akkor cuki mese művészeti alkotást kell elétenni és körítésként mesélni egy ebéd tündérről aki szintén félt valamitől de leküzdötte a félelmét és ma már boldog. Lényeg ha tudod mi okozza az undort azt mesével körítve kreatív tálalással sec perc alatt lehet oldani a gyerekbe. Ha tinédszer vagy felnőtt akkor szintén a kreatív tálalással lehet ezt is oldani de ne gondold hogy nem lenne megkérdezve hogy mit enne ha kisgyerek, ha tini, ha felnőtt. De az étkezés milyenségét több minden befolyásolja nem csak a pénz ha egészséges akkor csak a kedv es az undor a pénzen kívül, ha beteg akkor meg a korlátok, hogy mit ehet vagy sem, illetve a még rejtett ételallergia is okozhat undort tapasztalati undor megette nem volt jó a gyomra és stb és aztán ösztönösen undorodott, de ez előbb utóbb kiderül.
Amúgy a csikizős válaszoló vagyok.
Kedves 41-es! Milyen félremagyarázás? HA valaki nem eszik meg mindent egyből elvan hordva minden finnyás szarnak, főleg ha gyerek.
Amugy csak úgy mondom, hogy mamám is nem egy ételt nem evett meg, pedig ő 65 évvel ezelőtt volt kis gyerek és nem az volt, hogy akkor ököllel megdolgozták, hogy nem kell finnyásnak lenni!
Így járt. eszik majd azt amit talál.
Persze lehet jogos is,de azt én is érezném. Akkor csak simá nem szereti, szolt volna előbb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!