Jogosan bánt, hogy a szobámat megkapja a féltesóm?
A szüleim elváltak 5 éve, én anyuval élek, de minden 2. hétvégét apunál töltöm. Péntek, szombat, vasárnap.
Apunál a régi szobámban szoktam aludni, meg lenni, mert amíg ott éltünk családként, az volt a szobám. Közel 12 évig. Megszokás.
Apu és az új felesége július végére várjak az öcsémet. Most rendezik át az én szobámat babaszobának. Mert az van a háló mellett. És ez rohadtul fáj. Nem akarom mondani apunak, de az az én szobám, sok emlékem van onnan. És igen, cserébe az eddigi vendégszobát berendezik nekem új, “felnőttes” bútorokkal apám szavaival élve, de én a régi szobámat is szerettem. Mindössze azért döntöttek így, mert a vendégszoba a ház másik felében van. Az sincs olyan messze, csak a konhya és nappali másik felében. Ha már egyszer éjszaka fel kell kelni a babához, akkor nem mindegy, hogy 10 méterrel többet sétlnak? Tudom, bunkón hangzik. Valamiért logikusabbnak érzem ha az eddig üres szobát (mert sosem aludtak nálunk (vagyis már náluk) vendégek) rendeznék be az öcsémnek. Akkor az én "új szobámra" se kéne költeni.
17/lány
Egy rendes szülőnek (márpedig apám rendes), a gyereke az első
Mégis mész a szobából :D
Hát én nem is kértem, sőt mondtais , hogy nem kell. De ennek ellenére IS megkapom. Ennyit arról, hogy nem érdeklem.
Nem vagyok pénzéhes, őszintén tökre lefoshom mennyiért veszi. Csak reagáltam.
“Egy rendes szülőnek a gyereke az első”
Igen ám, csak az a baj, te kis rohadék, hogy nem esett még le neked ezek szerint, hogy hamarosan már nem leszel egyedül. Ha megüt a guta és toporzékolsz, akkor sem :) Jön a kistesód és apádnak ő UGYANOLYAN fontos lesz, NEM fog az ő kárára neked kedvezni. Látod, most sem tette már meg, nem maradhatsz a régi szobádban :)
Ja és ha szándékosan ártasz az új családjának (ebbe beletartozik a flegmázás is), könnyen lehet, hogy majd mehetsz, amerre látsz, 18 éves korod felett nem kötelező egyáltalán vendégül látnia, mivel nem ott laksz hivatalosan. Tudod, egy apa mindent megtesz azért, hogy az újszülött gyerekét és a frissen szült FELESÉGÉT támogassa. Igen, ha kell, az élősködő, rosszindulatú kis tetű elvileg “felnőtt” nagyobb gyerekét muszáj odaengednie, ha csak ártani tud nekik. És neked az a bajod, azért kapálózol meg mocskolódsz itt ennyire, mert félsz, hogy a jövőben a kicsi miatt már nem lesz neked bármi elnézve, mint eddig :) Lásd a szobát.
*sem muszáj odaengednie
Mielőtt pattogni kezdesz
"Az én apám pedig nem tetű. Kb ő az, aki eddig mindig azt nézte, hogy nekem jó legyen. Még anyámnál is jobban."
Ja, csak csalta anyádat, de akkor ez rendben van. Apád nem tetü, csak a csaj tetű, akit dugott. Értem. Ja, nem. 🤣🤦♀️
"Nem vagyok ostoba, csak én tudom, hogy mi történt. Ha a te apád kefélre félre, tapsikolva simogatnád a nőcske fejét, milyen rendes és ügyes volt?"
Nem tudod a teljes storyt, mert alap esetben nem mesélnek el mindent egy taknyosnak (most is az vagy, de 12évesen pláne az voltál), ciki, de tény. Sejtésed lehet. Nem simogatnám a nőcske fejét és apámat sem menteném fel, mert bizony önként dugta a farkát anyámon kívül másba. Te viszont, csak a nőcskére haragszol. Kettős mérce ismét.
"Akit szeretsz azzal nem veszekedsz."
Jaj, dehogynem, ezért vagyunk emberek, csak van akit szeretünk annyira, hogy a viták ellenére béküljünk, megbeszéljük majd kompromisszumot kössünk.
"Előre megsúgom, hogy ebből a házaságből is válás lesz. Lehet nem most, hanem 3 év múlva. Nem passzolnak össze. És hát igen, fontos lenne a fogamzásgátlás. Talán itt se történt volna meg ez a baleset."
Látnok vagy? Ha nem passzolnának, nem vette volna el. Amúgy meg ezek szerint anyáddal sem passzoltak, hisz elváltak. Érzed a logikai bukfenced? Azt meg, hogy öcséd csak egy baleset vagy sem baromira nem tudhatod, hisz te írtad, nem beszélték meg veled, hogy tervezik vagy nem, ami amúgy rendjén is van. Szerencsére ehhez (sem) kell a te engedélyed.
"De tudjátok mit! Fog még ez a nő copni, mikor egyedül lesz hagyva az ordító kisgyerekkel egész napokat. Ha ott is leszek, NEM fogok segíteni. Apám reggeltől estig dolgozik."
Aha, de te szeretni fogod a tesódat, mert ő ártatlan, de csak, hogy kibassz az anyjával nem segítesz majd körülötte.
"+Egy rendes szülőnek (márpedig apám rendes), a gyereke az első. Nem egy holmi, pár éve ismert pitsa. Nem tehetek róla, hogy akiket te ismertél nem voltak jól összerakva. :')"
De nyuszi, jól voltak összerakva, csak rájöttek, hogy a kölök egy álszent manipulátor, ahogy te is. Rendes gyerek érdemel rendes szülőt, te meg ha tudnád aláaknáznád apád házasságát, szóval baromira nem vagy rendes. Max feltékeny, amire apád remélhetőleg rájön.
Figyu, abba ne hagyd kérlek.
Fergeteges stans up, ahogy full nagypályásan, egyre gázosabb stílusban adod elő a storyt, csak épp oly butus vagy, hogy azt már nem veszed észre mennyire röhejessé válsz te magad és az a fene nagy okosságod/élettapasztalatod 17 évesen, hogy márpedig te tudod mi volt és tudod mi lesz. Oltári, rég röhögtem valakin ennyit, hogy mennyire lejáratja saját magát és észre sem veszi. 🤣 Bár az is igaz, valahol már sajnállak is, cink és fájó lesz rádöbbenni, de arca esni is. 🤣
UGYANOLYAN. Te magad mondtad. Tehát senki kárára sem lesz téve. A kicsinek amúgy sem szeretnék ártani. Viszont ha a felesége kígyóskodni fog, akkor azt visszakapja.
Nem kötelező, most se lenne kötelező, viszont vendégül fog látni. Ő maga mondta, hogy nekem ott mindig lesz helyem és tudom, hogy ezért megeszi a méreg az új menyecskét. Sőt! Az ő gyereke már sosem lesz egyedüli, míg én évekig az voltam. Sőt! érintetel család sem lesznek, mivel én mindig ott leszek egy másik anyától, ami böki a szemét. Nem ártok tettekkel, csak a jelenlétemmel. :) Bár akkor meg egye meg a guta ha az is zavarja, hogy a saját apámhoz hazajárok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!