Megérdemeltem a pofont apukámtól? 19/l Nagyon fájt, és nagyon vérzett az orrom, lila folt is lett az arcomon.
19 éves vagy, az ég áldjon meg! Lehetsz szomorú, dühös, csalódott a barátod miatt, na de így viselkedni?! 3 csapkodós, visítós hisztiroham? Azt írtad apukád még nem tett ilyet soha, hanem ez volt az első. Nem mondom, hogy helyeslem, de szerintem hirtelen elszakadt a cérna nála, de biztos vagyok benne, hogy nem akart ekkorát ütni. Miután lehiggadtál megbeszéltétek? Ő mit mondott?
A jövőben kérlek próbáld türtőztetni magad, mert egy 19 évestől ez nevetséges és kínos viselkedés. Az esetet meg mindenképp beszéljétek meg édesapáddal HIGGADTAN, nem úgy mintha egy sértődött kamasz lennél.
Akkor most a faterodnak meddig kellett volna még tűrnie? 6 hónapig? Egy évig?
Menj ki , fuss, vágj fát stb....
Igaza volt apukádnak.
Hát szerintem nem volt jogos, nem tudom mi a retekről beszélnek itt egyesek. Ha az apuka az anyukát verte volna pofán, mert az kiborult valami miatt, akkor már mindjárt pattognának egyesek, hogy ez mennyire nem jó. Vagy az ver pofán valakit, akinek a másik a házában él? Ha valamelyik szülőm hozzám költözik, az én házamba, és éppen mélyponton van és sok kiborulása van, akkor én pofán verhetem a szülőmet? Mert hát így kell észhez téríteni egy hisztiző embert, nem igaz?
Ráadásul a kérdező felnőtt ember, felnőtt embereket nem pofozkodással kell kezelni. Tíz éves kor előtt csak-csak elmegy ez a pofon, ha tényleg nagyon indokolt, meg talán 14 körül is, ha mondjuk veszélybe sodorja magát a gyerek, de ez nem olyan szituáció volt. Ez egy pofán vertek egy lelki mélyponton lévő embert.
Viszont a sokadik hisztiig meg nem kellett volna eljutni. Ha én lettem volna a szülő, az első ilyen után egy nyugodt pillanatban megpróbáltam volna vele higgadtan, ÉRTELMESEN, VIGASZTALÓAN beszélni. Ha meg nem az első, és látom, hogy én nem tudok segíteni, akkor támogatni abban, hogy szakemberhez forduljon.
Nyilván jó lenne tudni, hogy ezek megtörténtek-e, mert ha igen, és nem hatott, vagy nem lett elfogadva a szakemberi segítség sem, akkor sem a pofon a megoldás. Leönteni vízzel az egy fokkal emberibb, és az is bőven kizökkenteni. Meg ugye nem tartozik a törvény által testi sértésnek nevezett kategóriába....
Szóval nem, nem volt jogos, DE nem kellett volna eljutni idáig. A kérdezőnek a saját érdekében törekednie kellett volna a lenyugvás felé, a szülőnek pedig támogatóan segíteni kellett volna, MIELŐTT ide jut a probléma.
(Hűtlen paliért meg nem sírunk sokáig, nem ér annyit, remélem kivágtad a sunyiba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!