A szüleim miért nem megértőek velem?
Jó, de az előbb még az volt a baj, hogy nincsenek kapcsolataid. Kaptál ötleteket, most meg az a baj hogy nincs is munkahely? Nem lehet hogy kifogásokat keresel?
Én nem azért nem élek Magyarországon, mert kimentem külföldre, hanem mert Szerbiában születtem, ahonnan a gyerekkori barátaim azért mennek el Magyarországra, mert ott van munkalehetőség...
Szóval nézz magadba, és találd meg, mi is az igazi probléma.
Hát ja, Ausztria annyira messze van, hogy nehéz megfizetni a repülőjegyet.
Te tényleg életképtelen vagy.
"MElyik cég alkalmaz egy érettségizet embert"
Tescoba kezdtem, majd átmentem a Penny-be. Érettségivel kezdem, majd letettem egy szakmát. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...
Van egy csomó munkaközvetítő akik meg ki is Visznek háztól házig.
Van olyan gyári munka németben ahol meg nyelvtudas sem kell csak alapok amire elég 2 hónap, hogy megtanuld.
Szállást is biztosítanak még külön szoba is van sok helyen.
Dolgoztam munkaközvetítő irodában sok ember úgy ment dolgozni, hogy egy fillére nem volt es annyit tudott németül hogy Danke
Dolgoztam gyárba is Vannak olyan pozíciók ahova bárkit felvesznek még egy hajléktalan is dolgozott betanított munkán.
Nem is olyan fontos a szakma de 9 év alatt megtanulhattal volna németül vagy angolul es dolgozhatnal Hollandiaban oda elég a közepes angol.
Meg ha neked is kell fizetni az utat 130 euróból kivisz a telekocsi. Abba meg tényleg nem halsz bele.
23-as vagyok, leírom a munkatapasztalataimat, ha így elhiszed végre (tudok angolul,10 év alatt biztosan tanultál nyelvet legalább, ha mát szakmát nem):
-Nagy amerikai multinál beszerző (csak angol+érettségi kellett)
-Ausztriában bentlakásos bébiszitter
-Pénzügyes ugyanannál a multinál, ahol Ausztria előtt
- kisebb cégnél beszerző
- az irodai munkák mellett hétvégi okj-re jártam, beugrós pultosként dolgoztam hétvégeken és még beugrós biztonsági őr is voltam
- Csehországban ügyfélszolgálatos
- Angliában családi hoteles mindenes (recepció, felszolgálás, takarítás)
- magyar multinál ügyfélszolgálatos
Jelenleg csak azért nem dolgozom, mert a 2 OKJ és a levelező egyetem mellett nem fér bele az időmbe, de az eddig félretett pénzemből finanszírozom a tanulásomat. Ahogy végzek az egyik OKJ-vel már megyik is vissza dolgozni és akkor 2 helyen fogok tanulni munka mellett.
Az eddigi munkáimhoz mind elég volt az érettségi meg az angol, soha nem kellett gyári munkára mennem. Nyilván talpraesett vagyok, kimentem minden ismeretség nélkül külföldre, több országba is szinte 0 pénzzel. De tudod erre mondják azt, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen...
Ja és mellesleg már a középiskola alatt is dolgoztam, délutános műszakban egy multinál, raktárakban diákmunkát meg hétvégente pultoztam, ahogy betöltöttem a 18-at.
A titka, hogy olyan képzést kell választani, ami hétvégén van, így tudsz munka mellett is tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!