Csúszok az egyetemen, és egyáltalán nem megértőek vele kapcsolatban. Mit tegyek?
Én betegség miatt csúsztam egy félévet, vizsgaidőszakban műtöttek (hasi műtét) és nem tudtam bemenni vizsgázni egyáltalán, mert a műtét előtt is elég rosszul voltam, majd utána pedig feküdni kellett, fájdalmaim voltak, stb.
A következő félévben nem indult az a tárgy, mert mindig tavaszi féléves volt, így még egy félévet csúsztam én is, tehát összesen 2 félévet.
De mivel itthon tudták, h mi a szitu, megértették.
Szerintem őszintén mondd el nekik, nekem se örültek neki, de ez van.
Ha felnőttként te ilyenen parázol, akkor ott bajok vannak.
Tessék felnőni, úgy kezdetnek :)
Mit tegyél? Felnőtt vagy, tehát felvállalod a hibádat. Odaállsz, elmondod a szitut, és megkérdezed, hogy hajlandók-e még egy plusz félévet fizetni (ha államin vagy a megélhetésedet akkor is finanszírozzák), vagy vegyél fel diákhitelt a plusz időre. Előtte csattogj be a tanulmányi osztályra, vagy konzultálj valaki jártasabb szaktársaddal, hogyan lenne optimális a tárgyfelvétel. Az ugyanis bocs, de nettó hülyeség, hogy felveszel egy halom szirszart, és pont a húzós tárgyra nem készülsz, amire ezek szerint ráépülő tárgy is van. Valamit nagyon rosszul terveztél meg. A csúszás önmagában nem tragédia, a valós okait kéne megkeresned és korrigálnod. Úgy érdemes leülni a szülőkkel, hogy már tisztában vagy a problémával és kész terved van arra, hogyan tovább, konkrét, betartható határidőkkel.
Ha netán a szülők úgy döntenek, hogy a plusz féléveidet oldd meg magad, akkor pedig vállalod a felelősséget és magad finanszírozod.
"ma a tanár benyögte, hogy nem ír ki többet, mert szerinte nincs értelme(az előző alkalommal 2-en mentek át)."
Na azért itt álljunk meg egy szóra: hányan vagytok a csoportban és eddig a vizsgaalkalmakon meghirdetett létszám megfelelt-e a tanulmányi és vizsgaszabályzatban kiírtaknak? Eszerint (bár egyetemenként eltérő, a miénk az oktatókra nézve elég engedékeny, ránk nézve meg k****nagy sz**ás) a vizsgaidőszak minden hetére kötelesek a tanárok időpontot meghirdetni, vagy legalább a kurzus hallgatóinak másfélszeresének megfelelő látszámnak vizsgaalkalmaz biztosítani. Van a kurzuson bárkinek annyi vér a pucájában, hogy erre emlékeztesse a tisztelt oktatót, mielőtt a vizsgaidőszak felében megvágja az évfolyam 98%-át?
Mielőtt azon kezdenél pánikolni, mi lesz otthon, nézz utána, mit tehetsz itt és most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!