Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csúszok az egyetemen, és...

Csúszok az egyetemen, és egyáltalán nem megértőek vele kapcsolatban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, sajnos csúszok az egyetemen egy évet. A következő félévben kellene végeznem, és az előző félévben már csúsztam egy felet, most pedig még egy felet. Már a fél éves csúszást se viselték jól, ki voltak akadva nagyon, felemelték a hangjukat, hüledeztek. 43 kreditet vettem fel a félévben, és nagyon nehéz volt ez a csúszós tárgy, a többi mellett alig tudtam rá valamit tanulni. Tudtam, hogy többet kellene, de egyszerűen nem volt rá időm. Mégis mit csináljak, hogy mondjam meg nekik? Még csak az se nagyon lehet, hogy eltitkolom, mert elég hamar ki fog derülni, + a neptunom is tudják. Úgy volt, hogy még lesz egy alkalom a tantárgyból, de ma a tanár benyögte, hogy nem ír ki többet, mert szerinte nincs értelme(az előző alkalommal 2-en mentek át). Kolis vagyok, de emiatt már haza se merek menni.

2018. máj. 31. 09:47
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

9:

Nálunk volt, hogy volt valakinek vér a pucájában, soha nem is csinálta meg a tárgyat, mert onnantól kezdve vége volt a vizsgákon...

2018. máj. 31. 12:44
 12/32 anonim ***** válasza:
93%

Az ilyen esetekre, amit előttem leírtatok van egy másik rendelkezés, miszerint a hallgatónak joga van másik vizsgáztatót krni X darab sikertelen vizsga után, meg is teheti és meg is kapja, egy ismerősöm éppen egy ilyen sértődékeny, egoista f***kalap miatt bukta kis híján az államvizsgját - másik vizsgáztatót kért, egy hónap múlva már vette is át a diplomáját. A kötelességeiteket tudjátok, ám emellett a jogaitokkal sem árt tisztában lenni - nincs túl sok de ami van, azzal éljetek.

Emellett nem mindegy, milyen stílusban emlékeztetitek erre az oktatót, el lehet ezt szépen is intézni.

2018. máj. 31. 12:56
 13/32 anonim ***** válasza:
84%

Szia Sorstárs!!!

Éntavaly csúsztam egy félévet, akkor kikészítettek és megvertek érte. Konkrétan apám, a szakmunkásképzőjével dühöngött, és úgy mevert, hogy eltörött az orrom. Meg pszichiáterhez akart hurcolni, hogy gyógyszert urat, amivel majd "tudok tanulni". Szerencsére ezt meg tudtam akadályoznj, mert nagykorú vagyok.

Most félévkor viszont megint csúsztam egy felet, mert kipécizett a tanár és 80 %-ra bujtam.

Ezt már nem mertem megmondani a tavalyiból kiindulva. Többször alig tudtam beugrani előle az autóba, mert azzal fenyegetett, hogy úgy agyonver, hogy a mentő visz el.

Szóval most plusz egy évnél vagyok és romokban az életem. Ha megengedik legalább, hogy szakot váltsak, akkor nem csúsznék. De egyszerűbb volt őrjöngeni, meg megverni.

Lehet írni, de nem kamu. Privátban leírom, de itt bárki olvashatja.

2018. máj. 31. 16:34
 14/32 anonim ***** válasza:
0%
Tudjuk, utolsó, minden héten kiírod :D
2018. jún. 1. 09:43
 15/32 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Ítélkezést nem kértem a válaszokhoz, de látom kaptam bőven. Azzal kezdve, hogy nőjek fel: mindenki mas kapcsolatban van a szuleivel, nem kertem senkit, hogy biralja ezt. Az utolso csuszos felevemben mar amugyis dolgozni akartam, ugyhogy ez nem tul nagy aldozat. Szimplan nem akarom, hogy nekialljanak lebaszni, utana rosszabul teljesitek, ezen fogok kattogni vegig, es vizsgaidoszak kozepen nem erek ra erre a sajnalkozasra. Igen buntudatom van nagyon, nem akarok en sem meg egy plusz evet ezzel szivni, vegezni akartam minel hamarabb. Itt reagalva az egyik valaszolora is, 45 kreditet vettem fel, mert teljesiteni akartam mindet, hogy csak fel evet csusszak. Az elso 1-2 felevemet elrontottam, es azota hozom magammal ezeket a krediteket. Ezert van ennyi, mostmar probalom helyrehozni, de ahogy latjatok nem nagyon sikerult.
2018. jún. 1. 14:13
 16/32 anonim ***** válasza:
9%

12:

Ami azt jelentette az én ismerősömnek, hogy az oktató egy beosztottja vizsgáztatott. Szerinted?

2018. jún. 1. 14:32
 17/32 anonim ***** válasza:
13-as vagyok! Engem is, ő hozta ezt az omtatót a suliba, csak bólogatott neki, még a doga kérdéseket is ő adta. De ez kis kar!
2018. jún. 1. 14:36
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy mérnöki karról beszélünk,nem egy szabadbölcsészetről.

Én is hasonló cipőben vagyok és én is hurcolom ezt magammal.Arra számítottak a szüleim,hogy valószínűleg 1-2 félév csúszás lesz,de azt nem,hogy több.Amióta látják,hogy érdekel a programozás és tényleg akkora rá az igény,amennyit mondtam,sokat javult a helyzet-na,meg,hogy elmentem dolgozni is ebben a félévben-,de azért még most se tökéletes.

2018. jún. 5. 20:27
 19/32 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem itt a szuloknek a folyamattal van a baja. Egy normal felev 28-32 kredites. Egy targy atlag 3-5 kredit. Ha te 45 kreditet vettel fel, akkor legalabb 3 de inkabb 4-5 targyat hozalt halmoztal magaddal, amik kozul csak 1 a nehez targy. Ahogy irod is elrontottad az elso feleveket. Nem lenne bajom szulokent ha egy nehez targy nem sikerul ( bar ha nincs mas dolga nem ertem, mert masodik diplomam csinalom most huzos munka mellett(kozen ott a haztartas+gyerek), nem bufe szakon es hala egnek nem csuszom targyakkal, igaz 4 orat alszom vizsgaidoszakban) talan tudnam rendesen kezelni. Elso diplomamat diakmunka mellett csinaltam mert szereny anyagi korulmenyeink voltak es szukseg volt a penzre. Ergo ha a gyerekem ugy h csak erre kell figyelni minden felevet elcseszne (mert itt nem errol az egy targyrol van szo ahogy irod, hanem az elejtol kezdve ) biztos hogy elontene az ideg es nem ertenem. Nem azert mert nem szeretem hanem ket okbol 1. Mindent megtettem a belem kihuztam h neki konnyebb legyen, megsem haladunk 2. Az eletben nincs vinnyogas. Elveszed ami kell, kitartasz mert se egy munkahelyen sem sehol nem fog erdekelni senkit h jajj nekem ez nehez, meg jajj mikor van erre idom stb es komolyan aggodnek ha egy egyetem vegigjarasa minden segitseggel ilyen nagy problema mit fog csinalni a gyerekem ha kikerul a valo vilagba a munkaero piacra, vagy ha en mar nem elek h mindig mogotte alljak es ovjam. Tehat lehet h nem jol fejezik ki magukat a szuleid, de nemi igazsaguk nekik is van.
2018. jún. 6. 06:29
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

19:

Én is csúszó, folyton frusztrált, nehezen haladó egyetemista voltam, aztán a munkaerőpiacon meg megállom a helyemet, mert töredék annyi nyomás nics rajtam, mint akkor, és nem szembesülök napi szinten szívatásokkal, igazságtalanságokkal, lekezeléssel az oktatók részéről, a kollégák, főnökök felnőtt emberként kezelnek, valamint lehet kérdezni, ha valamit nem értek, mert mindenkinek érdeke, hogy értsem, amit csinálok, szemben a felsőoktatással, ahol inkább hátrány, ha érted. Szerintem a lényeg, hogy az ember valahogy túlélje az egyetemet, mert a diplomát sok helyen elvárják, de én nem fogom elvárni a gyerekemtől, hogyne csússzon, mert tudom, hogy sok esetben egyáltalan nem a lustaságról van szó, de a "lustaságot" is mrgéttem akkor, amikor az elvárás adathalmazok értelmetlen bemagolása.

2018. jún. 6. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!