Csúszok az egyetemen, és egyáltalán nem megértőek vele kapcsolatban. Mit tegyek?
9:
Nálunk volt, hogy volt valakinek vér a pucájában, soha nem is csinálta meg a tárgyat, mert onnantól kezdve vége volt a vizsgákon...
Az ilyen esetekre, amit előttem leírtatok van egy másik rendelkezés, miszerint a hallgatónak joga van másik vizsgáztatót krni X darab sikertelen vizsga után, meg is teheti és meg is kapja, egy ismerősöm éppen egy ilyen sértődékeny, egoista f***kalap miatt bukta kis híján az államvizsgját - másik vizsgáztatót kért, egy hónap múlva már vette is át a diplomáját. A kötelességeiteket tudjátok, ám emellett a jogaitokkal sem árt tisztában lenni - nincs túl sok de ami van, azzal éljetek.
Emellett nem mindegy, milyen stílusban emlékeztetitek erre az oktatót, el lehet ezt szépen is intézni.
Szia Sorstárs!!!
Éntavaly csúsztam egy félévet, akkor kikészítettek és megvertek érte. Konkrétan apám, a szakmunkásképzőjével dühöngött, és úgy mevert, hogy eltörött az orrom. Meg pszichiáterhez akart hurcolni, hogy gyógyszert urat, amivel majd "tudok tanulni". Szerencsére ezt meg tudtam akadályoznj, mert nagykorú vagyok.
Most félévkor viszont megint csúsztam egy felet, mert kipécizett a tanár és 80 %-ra bujtam.
Ezt már nem mertem megmondani a tavalyiból kiindulva. Többször alig tudtam beugrani előle az autóba, mert azzal fenyegetett, hogy úgy agyonver, hogy a mentő visz el.
Szóval most plusz egy évnél vagyok és romokban az életem. Ha megengedik legalább, hogy szakot váltsak, akkor nem csúsznék. De egyszerűbb volt őrjöngeni, meg megverni.
Lehet írni, de nem kamu. Privátban leírom, de itt bárki olvashatja.
12:
Ami azt jelentette az én ismerősömnek, hogy az oktató egy beosztottja vizsgáztatott. Szerinted?
Azért egy mérnöki karról beszélünk,nem egy szabadbölcsészetről.
Én is hasonló cipőben vagyok és én is hurcolom ezt magammal.Arra számítottak a szüleim,hogy valószínűleg 1-2 félév csúszás lesz,de azt nem,hogy több.Amióta látják,hogy érdekel a programozás és tényleg akkora rá az igény,amennyit mondtam,sokat javult a helyzet-na,meg,hogy elmentem dolgozni is ebben a félévben-,de azért még most se tökéletes.
19:
Én is csúszó, folyton frusztrált, nehezen haladó egyetemista voltam, aztán a munkaerőpiacon meg megállom a helyemet, mert töredék annyi nyomás nics rajtam, mint akkor, és nem szembesülök napi szinten szívatásokkal, igazságtalanságokkal, lekezeléssel az oktatók részéről, a kollégák, főnökök felnőtt emberként kezelnek, valamint lehet kérdezni, ha valamit nem értek, mert mindenkinek érdeke, hogy értsem, amit csinálok, szemben a felsőoktatással, ahol inkább hátrány, ha érted. Szerintem a lényeg, hogy az ember valahogy túlélje az egyetemet, mert a diplomát sok helyen elvárják, de én nem fogom elvárni a gyerekemtől, hogyne csússzon, mert tudom, hogy sok esetben egyáltalan nem a lustaságról van szó, de a "lustaságot" is mrgéttem akkor, amikor az elvárás adathalmazok értelmetlen bemagolása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!