Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem megértőek...

A szüleim miért nem megértőek velem?

Figyelt kérdés
Nem találok állást mert csak egy érettségim van. Kb. 20 éves korom óta alkalmi munkákat találok csak és ami van azt elvállalom de van hogy hónapokig itthon voltam vagy vagyok. Sem lelkileg sem fizikálisan nem bírom a munkanélküliséget de az hogy legyen munkám kell egy jó szakma vagy egy tudás és ebbe golyóztam be az évek alatt hogy nem tudom merre menjek nincsenek kapcsolataim, se haverjaim, se beszélgetőtrásaim se barátnőm. A szüleim erre mé rátesznek egy lapáttal mert naponta fenyegetenek hogy huzzak dolgozni és már ne tanuljak semmit mert nem vagyok jó semmire meg bal..fasz meg béna meg semmi műszaki érzékem sincs és ilyeneket mondanak. Rokonjaim nincsenek meg meghaltak. Évek óta a napirendem az hogy reggel felkelek aztán gépezek nézegetek munka után ha van azt elvállalom ha nincs akkor sétálok egyet vagy elmegyek edzésre hazajövők tévézek és alszok igy telik a napom 21 éves korom óta csak idén már 29 leszek. Voltam pszichológusnál is mivel depressziós lettem ettől de elkért 10 ezret kétszer voltam ott aztán már nem telt rá. A depresszióm meg rosszabb lett. Igy codvidban pedig már hónapok óta semmi alkalmi munkák nincsenek a szüleim meg évek óta egy sima jogsi szerzésben sem támogattak anyagilag. Jogsival egyébként mehettem volna futárnak.
2021. febr. 12. 15:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/193 anonim ***** válasza:
96%
Merre laksz,hogy ekkora nagy probléma,hogy tanuljál vagy munkát találjál.
2021. febr. 12. 17:33
 32/193 anonim ***** válasza:
79%

Szedd össze magad és érettségizz újra bioszból és kémiából októberben. Jövő februárban, pedig már jelentkezhetnél egyetemre is, mint fogorvos.

A szüleidet ignoráld vagy, ha ilyeneket mondanak, mond, hogy sajnálod, de akkor segítsenek, munkát keresni.

2021. febr. 12. 17:35
 33/193 A kérdező kommentje:
Ok akkor most üyg esti képzésre járok. Az óráim így néznek ki: Kedd Szerda És csütörtök 15:30-tól- 19:00-20:00-ig vannak óráim. Ez melett ha mondjuk gyárba megyek el dolgozni és 3 műszakos vagyok vagy 4 műszakos akkor amikor mondjuk délutános vagyok akkor hogy tanulok? Ha meg kihagyás van akkor annyi a sulinak. Tehát mellette 6-14-ig kell egy műszakos délelőtti betanított munkát találnom. ÉS ha talál iylet valaki és fel is vesznek akkor végre tudnék dolgozni, mert egy műszakosat nem találtam.
2021. febr. 12. 17:35
 34/193 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg menj be a családsegítőbe, ha tényleg szeretnél dolgozni, tanulni,a két kezüket össze fogják tenni végre egy motivált kliensért :D Lehet h csoportjaik is vannak. Nem élek Magyarországon, nem tudom mi van ott a covid alatt,de egy próbát megérhet.

A vallási közösségeket tudom még ajánlani, nekem egy időben tök sokat segített h befogadtak maguk közé, hetente találkoztunk, jót tett a lelkivilágomnak. Nem vagyok pedig vallásos. Munkakeresésben is lehet tudnak segíteni.

2021. febr. 12. 17:44
 35/193 A kérdező kommentje:
Azért nincs munka mert egyre kevesebb cég és egyre több a munkavállaló. Külföldön azért van munka mert rnegetek cég van és már konkrétan versenyzés folyik egy-egy alkalmazott után. Aki teheti az kimegy. Nekem nicns lehetőségem kimenni de ne hogy már én legyek a béna abban hogy nincsenek itthon munkák pláne most a covid alatt. Amíg nem volt covid rengetek alkalmi munkáim voltak.
2021. febr. 12. 17:48
 36/193 anonim ***** válasza:
88%
Miért nincs lehetőséged kimenni? Elhagytad a személyidet?
2021. febr. 12. 17:52
 37/193 anonim ***** válasza:
97%

Én csak érettségivel rendelkezem, ezért elvégeztem jó pár OKJ-t, a harmadiknál jöttem rá milyen szakma kell és ott belső kör lévén, megtudtam, hogy van állami állás, jelentkeztem rá és lassan 2 éve ott dolgozom. Amúgy nem vettek volna fel, ha közben nem fogadok el egy közfoglalkoztatott állást(ahol elmondtam a munkaügynek mim érdekel és olyan munkát kerestek nekem ami megfelel), itt olyan dolgokat tanultam, amiket a mostani állásnál nagy előnyt jelentett.

Nem mellékesen olyan laza meló volt a közfogos állás, hogy közben az aktuális okj-ra tudtam tanulni, ráadásul olyan helyen dolgoztam ami jó volt gyakorlatnak is az okj-n.

Meg lehet oldani(főleg, hogy az okj-ra fordított pénz a közfogos állásból kifizethető), ja és bőven elmúltam 24 éves amikor ezt csináltam, kb 28 éves lehettem,de előtte meg otthon dolgoztam csak elegem lett a fekete melókból(mindig utólag derült ki hogy feketén akarnak dolgoztatni).

Nőj fel és igenis vállalj be akármit, addig míg nem találod meg a szakmád...

2021. febr. 12. 17:52
 38/193 anonim ***** válasza:
98%
Nem olvastam végig a válaszokat de ha nincs is pénzed tanfolyamra a munkaügy indít minden évben ingyenes tanfolyamokat amivel bármilyen szakmát kitanulhattál volna már azóta és nem csak egy érettségid lenne
2021. febr. 12. 17:57
 39/193 A kérdező kommentje:
Ember pénzem nincs rá kimenni kulfoldre repulovel vagy hol szerezzek kint munkakat? Hol lakok? Es meg sorolhatnam. Nem en vagyok a bena hanem ti vagytok az ertetlenek. Ha lenne fix munkam akkor szulok is beken hagynanak talán de hol keressek ha nincs szakmam. De most tanulok es ha ezt felbehagyom akkor ugyanugy nem lesz semmim.
2021. febr. 12. 17:58
 40/193 anonim ***** válasza:
89%
Ember OKJ mellett dolgoztam, igenis megoldható és mivel szüleiddel laksz még félre is tudsz tenni. Ez van, egy ideig nem az álommelódat csinálod.
2021. febr. 12. 17:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!