14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?
Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.
Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.
Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..
Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.
Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.
A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.
A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.
Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.
Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?
Okos ügyes, ösztönlény vagy kedves kérdező, az hogy másnak mi a jó az nem számított, csak hogy nektek mi a jó. Belekényszerítettétek egy helyzetbe amit ő nem is akart. Nem volt semmi kompromisszum kötés és még egyszobába akarod rakni a kisbabával. Tini.. szerelmes lesz, magába akar lenni, zenét hallgatni, te meg odaköltözteted a kistesót aztán csodálkozol hogy utálja. Barátot, barátnőt hogy hívjon át? Sehogy, mert mivan ha a szobaba alszik a kicsi. Vagy lábujjhegyen járkal majd? Szerinted egészséges ekkora korkülönbséggel két gyereket összerakni? Legalább lenne saját szobája ahová elvonulhat.. biztosítottátok volna ezt neki mielőtt gyereket vállaltok. Nem baj, lett tesó, az a lényeg, csak a baba, más le van szrva.
Ne foglalkozz vele, hogy az egyikkel örökre megutáltattátok magatokat, most szültél mégegyet, lett helyette másik :)
Te tulajdonkeppen azert akarod most a lanyodat hazarancigalni, hogy legyen valaki, akit utasitgatni meg elnyomni lehet?
Meg "hercegnocske"....bocs, de en is rohogve baxnam ratok az ajtot ezek utan. A nagymama szereti a lanyt, ti nem. Ennyi a kulonbseg. Persze, hogy szivesebben van ott az ember, ahol szeretik. ne neki kelljen szenvedni azert, mert ti tul hulyek vagytok a vedekezeshez.
Ne haragudj, de most ezek után mégis mit vársz?
Megpróbálok egyszerűen, talán így te is megérted, ha már védekezni képtelenek vagytok...
1. Te nem szereted a lányodat. Süt az írásodból, hogy csak lábtörlőnek kell otthon, hogy a véleményét ti sz@rba se veszitek, hogy az igényei titeket egyszerűen nem érdekelnek. Az, hogy ő szerinted most "hisztizik" meg ő a "hercegnőcske" csak hab a tortán, és egy szép igazolása annak, hogy azt a lányt odahaza senki sem becsüli meg.
2. Emiatt elment a nagymamájához, aki veletek ellentétben szereti őt. Ott jól érzi magát, nyugalma van, és az iskolába is előbb odaér. Erre ti még akár erőszakkal is, de haza akarjátok rángatni, meg már rendőrségen gondolkozol. Normális vagy? Te tényleg ilyen szinten meg akarod gyűlöltetni magadat a lányoddal? Teljesen érthető, hogy a háta közepére sem kíván titeket, én is ezt tenném.
3. Erre jön a zseniális elképzelésed, hogy egy csecsemőt beköltöztetsz a lányod lyuk méretű szobájába. Hogy a lány teljes magánszférája megszűnik, nem tud tanulni és aludni sem? Titeket ez nem érdekel. A füldugót meg feldughatod magadnak, mert az olyan, mint halottnak a csók. A lány alkalmazkodjon 100%-ig mindenben, meg még segítsen is nektek a szerencsétlen pulyátok felnevelésében, és ti ezt úgy háláljátok meg, hogy a lányba szépen rendszeresen belerúgtok.
Az a baba a TIÉTEK. Magadnak szülöd, nem a lányodnak. Semmi jogod ahhoz, hogya lányodat munkába fogd egy csecsemő kedvéért. Minden problémát és gondot, ami egy csecsemővel jár, kutya kötelességetek NEKTEK megoldani, nem a lánynak.
És miért is nem a ti szobátokban lesz mindig a baba? Nem csak egy ideig, hanem MINDIG. Ja hogy ti aludni is akartok? Bocs...szánalmas.
Azzal remélem te tisztában vagy, hogy a lány simán besétálhat a gyámügyre, és mindent el is hisznek neki? Ha kiderül, hogy ilyen szuperül viselkedtek vele, meg még a nyakába akarsz varrni egy csecsemőt egy minimális méretű szobában, akkor garantáltan a nagyi kapja a felügyeleti jogot.
Embertelenek vagytok, plusz még eszméletlen ostobák is. A lány helyében koliba mennék 18 éves kor után, rátok meg rácsapnám az ajtót. Kellenek a francnak ilyen rabszolgahajcsárok, akik csak korlátozni, meg elvenni képesek. De a nagymama helyében is lenne egy pár szavam hozzátok. És őt nyilván azért hagyja a dolog hidegen, mert ő is belátja, hogy miket műveltek.
Hagyjad a lányod békén. A lehető legjobb megoldást választotta: otthagyott titeket a francba, és így még normálisan is tud tanulni és van magánélete. Nincs jogotok őt ettől megfosztani.
A kérdező egy hatalmas gyökér ösztönlény.
Ha nem akarod végleg lenullázni a kapcsolatod a nagyobbik gyerekeddel, inkább hagyd, hogy a nagyanyjánál nyugodtan éljen; mert igen, praktikusabb csak 20 percet utazni oda-vissza suliba 1 óra helyett, igen, rohadt idegesítő a babasírás, és igen, egy tizenévesnek már igénye van privátszférára és nem, nem ingyen babacsősz.
Köszi, hogy eszembe juttattad a rémes körülményeket, amiben felnőttem.
Köztem és nővérem között csak hét év van, mégis sokkal inkább nevelt ő, vele jóval többet voltam, mint a szüleimmel az átok közös szoba miatt. Láttam én emiatt kicsiként horrorfilmet, szexet élőben, mint kb. minden gyerek, akinek osztoznia kell az életterén. Nekem sosem volt természetes, hogy egyáltalán van jogom a saját ízlésem kialakítására, lakberendezésre, privát szférára. Amikor barátom lett, sosem voltunk nálunk, folyton én mászkáltam el hozzá. Amikor nagy ritkán ő jött, elmentünk otthonról, és vadászleseken gubbasztottunk vagy sétáltunk. Szörnyen megalázó volt.
Igaz, annyival rosszabbul jártam, mint mások, hogy az én testvérem még hatalommániás is, így nem volt miatta egy nyugodt percem sem.
Igaza van a lányodnak, és ez a kistesó érdeke is! Te támogasd, kísérd figyelemmel az élete alakulását, nehogy a nagyinál fennálló nagy szabadság miatt elkallódjon. Esetleg kösd ki, hogy nyugodtan lakhat ott, amíg jók a jegyei. De ilyen körülmények közé ne is erőltesd a hazaköltözését...
Huhhhhh xD aki ezt irta
"A lány vergődésének viszont biztos nem engednék. Ő egy taknyos kölyök, sokunknak itt az anyja biztos szétrúgta volna a seggét ilyen viselkedésért. Nem ő a világ közepe akkor sem, ha minden 14 éves ezt hiszi. Ha most ezt megteheti, és meg is meri tenni, akkor 17 évesen vajon mit fog megengedni magának?"
Az azt erdemlii hoogy: a sajat hanyasaban fekudjon majd oregen es mindenki magasrol tegyen ra. A 14 eves is ugyanugy ember. A tiszteletet nem a korral kell kierdemelni..
Gondolom a mostani férjed nem a nagylány apja. Valamiért a nők egy része az összes kanjának pottyantani akar egy kölyköt,gondolkodás nélkül. A régiek meg le vannak szrva. Itt is ez történt,nem kirívó az eset .. mondjuk nekem a szívem szakad meg,ahogy írsz a saját lányodról ,nem csoda,ha nem akar hazamenni.
Amúgy miért nem marad veletek egy szobában a gyerek ? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!