14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?
Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.
Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.
Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..
Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.
Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.
A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.
A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.
Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.
Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?
Szegény! Jól megkaptad itt a magadét. Az valóban rossz ötlet, hogy később közös szobába tedd őket, az elől mindenki menekülne, de jelenleg ez még nem történt meg, úgyhogy pusztán azért, mert a másik szobában van egy kisbaba, még nem kéne átcuccolni a nagyihoz, a babák nem 0-24-ben sírnak, valamennyi toleranciát pedig ő is gyakorolhatna, akkor is, ha ő nem kérte a kistesót. Családban élni pont ezt jelenti: néha szívás, mert olykor ütköznek az érdekek, de alapvetően mindenki arra törekszik, hogy mindenkinek jó legyen, és ettől lesztek egy csapat. Lehet, hogy ha azt érezné, hogy a lehetőségeitekhez képest nagyon is figyelembe veszitek az ő érdekeit is, és törekedtek a gondjai közös megoldására, akkor ő is jobban ráérezne erre az egy csapat dologra.
Idővel pedig kitalálhattok a külön szoba problémára megoldást, legyen az költözés, bővítés, bármi.
És tudom, hogy nem elvárható a nagyitól, de én biztos felajánlanám a felnőtt lányomnak, hogy cseréljünk lakást, ha ők négyen nyomorognának másfél szobán, én meg egyedül vagyok a 3 szobás lakásomban. Talán különbözet kifizetése mellett a te anyukád sem zárkózna el tőle. Vagy havi lakbér formájában, vagy egyben pár millióért. Ha nincs ennyi pénzetek, vegyetek fel hitelt, keressetek jobb munkahelyet. Küzdjetek a jobb életért!
Azt meg végképp nem értem, miért akadnak ki páran azon, hogy némi házimunkát is végezzen a 14 éves lány. Testvér nélkül is ideje egyre jobban kivennie a részét a házimunkából. Nem cseléd szinten természetesen, de ő is ott lakik, előbb-utóbb közös feladat a háztartás, és mikor tanulja meg, mivel is jár a rend és tisztaság fenntartása, ha nem most? Idővel tinédzserkorban minden gyerek kap kisebb-nagyobb feladatokat: levinni a szemetet, kiteregetni, kiporszívózni, elmosogatni, ilyesmi. Válaszolók, nem tudjuk, hogy eddig a lánynak milyen feladatai voltak, és azt sem, hogy milyeneket szánnak neki. Lehet, hogy eddig egy szalmaszálat sem kellett keresztbetennie, most meg már neki kell kiporszívóznia a saját szobáját és kimosnia a ruháit, mert már nem fogja tudni az anyja megcsinálni helyette. Ezen azért nehéz fogást találni szerintem. Persze ha az az anyuka terve, hogy mostantól a nagylány mos-főz-takarít mindenkire, az nyilván nincs rendben, de nekem nem úgy jött le, mintha erről lenne szó.
Kérdező, teljesen megértelek, hogy fáj ez a helyzet, és azt is, hogy nincs energiád hadakozni, de muszáj erőt venned magadon, egyrészt hogy a nagylányod érdekeit is figyelembe tudd venni, másrészt hogy képest legyél határokat szabni, akkor is, ha megy a hisztéria.
Nem azt mondam, hogy adja oda. Hanem hogy én odaadnám. És ha a két lakás értékének különbségét megkapná a nagyi, akkor ez messze nem egy unfair üzlet lenne, amiben a nagyi ki van használva. De semmi sem kötelező. Nem csak a nagyival lehet lakást cserélni, nézhetnek hirdetéseket is. Én nagyszülőként a gyermekem és unokáim családi egységét ott segíteném, ahol tudnám.
És mint írtam, sehol sem írta a kérdező, hogy a nagylány lenne a házicselédje. Nem tudjuk, milyen mértékben várna el tőle házimunkát, de egy tizenévesnek már mindenképp illik otthon besegítenie.
A családipótlékból meg aztán habzsidőzsizhet, tényleg. Mennyi rosszindulat!
10.37
Te miről beszélsz, hogy a nagylány ,,valami toleranciát gyakorolhatna?"
Meg, hogy
megy a hisztéria?
Anyukának kellett volna ép ésszel gondolkodni és nem létrehozni egy ilyen helyzetet.
Normális anya nem szül úgy gyereket a már meglévő kamasz mellé, hogy nem tud biztosítani normális, élhető körülményt. És itt ez a gyerek nem becsúszott, hanem kefél..tek össze vissza védekezés nélkül. Hát rá is csesztek, igaza van a nagynak, hogy nem kér belőle.
Előbb kellett volna nagyobb lakást szerezni, utána kísérteni a sorsot.
kedves kommentelok, egymast hergelitek, es olyan meseket talaltok ki amiket en sosem mondtam.
A kistesohoz semmit sem kell segitenie. Amit elvarnek tole az maximum az, hogy mostantol ha en felsoprom a konyhat akkor o mosson fel, vagy ha az apja porszivozik akkor o toroljon elotte port. Eddig is csak a minimumot volt hajlando besegiteni otthon harc es hiszti nelkul.
Sosem terveztuk a kistesot rasozni egy pilalnatra sem, meg tudjuk oldani. Raadasul mint latjatok a nagymama is nagyon lelkes az unokazas teren. Oszinten, szerintetek nem az lenne normalis ha minden csaladtag kivenne a reszet a hazimunkabol?
A haz jelenleg kicsi, a bovites vagy a szoba levalasztas kesobb megoldhato ugy ahogy. De jelenleg a kisbaba NINCS, es egy jo ideig NEM IS LESZ vele egy szobaban.
Es hercegno, mert kritikan aluli ahogy toporzekol ha minderrol egy szot is hall. A magymama ezt nem latja, meg jo, hogy az o partjat fogja. Sajnos esz ervekkel nem tudok ra hatni, ezert tettem fel a kerdest, hatha mashogy meg tudnam gyozni.
Savlekoto!
Látom arra játszol, hogy nullára essen a százalékod. Bunkó vagy és buta. Nem a 14 evésnek kell a haztartast vezetnei, csupán pár házimunkáról van szó. Normális családokban mindenkinek van valami feladata, hiyg ne az anya szakadjon bele egyedül mindenbe. Apuka is tud pl szemetet levinni, kishercegno porszívózni, kisherceg meg mosogatni. Ez a normális.
Savlekoto!
Olvass vissza egy kicsit.
Azh egy szobában való eleg valóban nem jó, de a kerdezok aztg is írta, hogy probaljak megoldani.
De amúgy igaza van a sok megmondó embernek. Abortuszra kellett volna menni, csak higy a nagylánynak nehogy sérüljön a kis lelke meg az intim szférája. Akkor mondjuk lehetne azért köpködni, hiyg gyilkos, meg lehetne a lányt szidni, higy mit képzel magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!