Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 eves lanyom, a testvere...

14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?

Figyelt kérdés

Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.

Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.

Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..

Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.

Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.

A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.

A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.

Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.

Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?

2019. nov. 10. 10:07
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/201 anonim ***** válasza:
85%

Semmi rosszindulat nincs bennem amikor a következőket írom.

Rossz anya vagy. Fogadd el, hogy nem tudod hogyan kell a környezetedet nevelni. Nincs meg ez a tudás/gondolkodásmód benned.

Hagyd, hogy ott legyen. Ahogy látom nem dúl köztetek a spirituális imádat, egyesülő kapcsolat. Leszámítva a sok erőtlen álindokot, amiket beléd agymostak, miért akarod, hogy visszamenjen? Magadnak válaszolj, és kérdezd meg magatól az indokok után, hogy ezek valóban szívteli, objektív indokok, amik ugyanannyira vesznek figyelembe minden tényezőt, vagy inkább a kialakult vágyaidból fakadnak.

Most lenne esélyed egy frankó kapcsolatot kialakítani vele. Ez az igazi kapcsolat, ahkl szívből jön, hogy keresem a másikat, kapcsolódom hozzá, nem amikor egy lakásban élünk, és minden random felszínes dolog s kb semmi más.

Mellesleg nektek most kb a feladatotok, hogy kielégítsétek a kicsi minden vágyát, erőtök maximumából. Hálát kéne adjatok a sorsnak, hogy van ilyen lehetőség, a gyerek önkéntesen választja ezt, és hogy ennyire önálló.., ha már nincs bennetek annyi spirituális töltet, hogy szolgáljátok egymást.., de ezt már a te születésed előtt kellett volna kezdeni, de minimum 15 éve.

Tegyétek félre, hogy bánt titeket valami, amibe még kb bele se gondoltatok. Illúzióban éltek, de ami baj, hogy nagyban, és nagyon torzban.

Nem vesztettek el senkit sem, most lehet csak igazzán közel kerülni hozzá. Néha egy igazi mély beszélgetés, amikor ráértek, a lényegről, élményeiről, érzéseiről, személyiségéről. Az ellenkezője történhet annak, amitől féltek.

Hajrá. :)))))))

2019. nov. 10. 23:47
 102/201 anonim ***** válasza:
96%
Ja, tehat arrol nem o dont, hogy lesz-e testvere vagy se, de akarva akaratlanul be kell vallalnia a kisgyerek koruli teendoket. En 17 voltam, mikor ocsem szuletett (most 22 vagyok), borzaszto mod fel tudja boritani egy kamasz eletet ez. Az erettsegire valo felkeszules borzalmas volt. Napkozben suliztam, delutantol estif meloztam es utana ha el akartam menni egy fel orara talalkozni a barataimmal, akkor ment az ugatirozas, hogy legyek rajuk tekintettel. Ha este 8 utan mentem ki wcre, az is baj volt, nemhogy meg a lakast is elhagyjam... Ha nem is baratnoztem, hanem tanulni akartam az se volt egyszeru, ocsem eleg hasfajos volt meg rossz alvo, masfel orankent orditva kelt vagy 2 eves koraig. Egy kamasz lany es egy kisgyerek eletritmusa teljesen forditva mukodik. Ekkora korkulonbseggel ne is akard egy szobaba zarni oket, mert nem fog mukodni. A lany nemsoka mar elkezd ismerkedni, vigye fel hozzatok a fiujat ugy, hogy egy par eves kisgyerek a szobatarsa? Nagyon jo helyen van a mamanal jelenleg.
2019. nov. 10. 23:56
 103/201 anonim ***** válasza:
92%

"A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, " - miért kérdező, talán nem pont ez történt?

"Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni." - az valóban jó lenne, de itt te csak a szerencsétlen lányodtól várnád el, hogy alkalmazkodjon a ti elképzeléseitekhez meg a csecsemőhöz - a jó nagy semmiért cserébe. Mert lássuk be, ezen a gyerekvállaláson ő csak és kizárólag veszít, jobb vagy könnyebb nem lesz neki semmiben.

2019. nov. 11. 02:58
 104/201 anonim ***** válasza:
93%
Amíg úgy hivatkozol szegény lányra, hogy "harcegnőcske", addig ne caidald, hogy látni se akar titeket.
2019. nov. 11. 05:33
 105/201 anonim ***** válasza:
91%
Köztünk csak 2 év van, de még így is sokszor zavaró, hogy egyszobában kell aludnunk. Ráadásul külön neműek is vagyunk.
2019. nov. 11. 06:21
 106/201 anonim ***** válasza:
90%
Minek akarod mindenáron hazarángatni, most komolyan? Maximálisan megértem, hogy inkább a nagyinál van, ahol nyugton lehet, és saját tere is van. Tippelek, másfél szobás kis lyukban laktok, ha eddig volt szobája, mos tmeg majd osztoznia kell egy csecsemővel (!)? Három embernek is kevés az, nemhogy 4-nek! Minek akarod visszavinni? Miért fáj neked, hogy ő nyugalomban, szeretetben eléldfegél mostantól a nagymamával? Nem kollégiumba ment, meg nem is egy idegenhez, hanem a nagyijához, ahonnan ráadásul még a suliba is gyorsabban bejut. Ne mondd, hogy hiányzik a lyukba +1 fő, akit kerülgetni kell...jah, nem is a társasága hiányzik, hanem irigy vagy, hogy jobb sora van, jobban él, mint otthon, ott örömmel segít is, és neked nincs egy ugráltatható ingyen cseléded?! Edd meg, amit főztél! Persze, igazad van, nem a gyerek dolga, hogy a szülők vállalnak-e újabb gyereket, de bakker...nektek ezek szerint semmi nem volt adott, hogy bővüljön a család, és a meglévő gyerekedet se szereted ("hercegnőcske" , meg ahogy bezsélsz róla..) , nem számít a sorsa, a véleménye. Minek akarod visszaerőszakolni oda, ahol nem érzi jól magát, ha van szuper alternatíva?
2019. nov. 11. 06:45
 107/201 anonim ***** válasza:
95%

Bocsánat, nem volt időm a válaszokat is olvasni, csak a kérdésre reagálok.

Szerintem igaza van a lánynak. Egyrészt napi 1,5 órát nyer időben, amiért a nagyitól közelebb van a suli.

Másrészt csend van, nyugalom, csak vele foglalkoznak.

Otthon hallgathatná a sírást, segíthetne és tűrhetné, hogy sokkal többet foglalkoztok a picivel, mint vele.

Ilyen nagy korkulonbseg mellett sajnos számolni kellett ezzel. Ritkán jönnek ki a testvérek így.

Ő most kamaszodik, a háta közepére sem kívánta.

Szerintem nem akkora tragédia, ha a nagyinál van és ő sem bánja.

Én a helyedben a nagyinak adnám a családi lányodra eső részét + az összeget, amit ráköltenénk.

Egy nyugdíjas nem biztos, hogy bírja majd anyagilag. Viszont ha ő is szereti hogy ott van és a lányodnak is jó, akkor mi a gond?

Legyen egyértelmű, hogy bármikor hazamehet és hiányzik nektek.

De ne vitessétek erőszakkal haza.

A párod nem a lányod apja, ugye jól értem?

Ez is plusz tényező, szerintem már akkor sem érezte jól magát veletek élve, amikor nem volt gyereketek.

Egy kamasz teljesen máshogy működik, valószínű mellőzve érezte magát már a tesó születése előtt is.

2019. nov. 11. 07:22
 108/201 anonim ***** válasza:
21%
Ha a nagyinál van a lány,mindenképpen kell egy családba fogadás gyámhivatal által,mert 18 év alatt hivatalosan szülői felügyelet nélkül törvényes képviselet nélkül nem lehet. Egy ex gyerekvédelmis
2019. nov. 11. 08:06
 109/201 anonim ***** válasza:
91%
Majd a lányom végzi a teendőket. A lányodnak szültél vagy magadnak? Micsoda kényelmes anyuka.
2019. nov. 11. 08:16
 110/201 anonim válasza:
93%

Őszintén, szerintem egy költözés egy nagyobb házba közel a nagyihoz megoldaná a problémát. Egyrészt, mert nagyobb házban lehetne egy saját szobája, ahol nyugodtan alhat meg tanulhat, stb. Másrészt, a kicsinek is jobb, ha van egy saját szobaja. Harmadrészt meg szerintem azért lenne jó, ha közel lenne a nagyihoz, mert közel lenne a suli és mert egyébként van egy olyan érzésem, hogy a nagyi is hiányzik neki. Ebbe pl. még bele se gondoltál?

Ja és persze még az, hogy ne legyen neki több feladata a kistestvére miatt, hisz tényleg nem neki szülted a gyereket, ő csak bele kényszerült ebbe a helyzetbe. Persze ha segít az tök jó, de ha nem, akkor nem szabad ráerőltetni.

2019. nov. 11. 10:23
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!