Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 eves lanyom, a testvere...

14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?

Figyelt kérdés

Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.

Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.

Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..

Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.

Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.

A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.

A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.

Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.

Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?

2019. nov. 10. 10:07
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/201 anonim ***** válasza:
87%

56-os, szektíven olvasol. A legtöbben leszögezték, hogy a lánynak természetesen NINCS joga beleszólni abba, hogy legyen-e testvére.

De abba, hogy milyen körülmények között akar élni (ha megoldható, és itt igen, megoldható), abba igen.

Nehéz lehet a szülőknek így elveszteni a lányukat, de azért ebbe ők is vastagon benne vannak (a 15-16 éves szobájába betenni az 1-2 évest + a 6-8 nm-es "szobák", ráadásul 2m szélességgel, egybenyílóan - ez így konkrétan egy ágy szimpla ágy elhelyezésére elég és annyi + a házimunka egy részét a nagyra hárítani + később ingyen babysitternek használni (szinte biztos, hiszen "ráér").

Amúgy is, anyuka írásaiból süt a szeretet a lánya irányt:(

2019. nov. 10. 11:29
 62/201 anonim ***** válasza:
89%
Ahogy a kérdező ír a nagylányáról, még azt is el tudom képzelni hogy ő volt az aki becsúszott, nem a kisbaba. Nagyon szomorú, semmi empátia nincsen benned. Gondolj bele, ha a lányod véletlenül rátalálna erre a kérdésre és elolvasná amiket írtál róla, akkor utána lenne bármilyen kedve is hazamenni egész életében, a babától függetlenül?
2019. nov. 10. 11:34
 63/201 anonim ***** válasza:
92%

anyuka legközelebb vegye komoylan a saját gyerekét, meg annak a kérései...

amúgy rángasd nyugodtan haza miden este a zsarukkal, úgy meggyűlöl majd titeket, hogy a 18. születésnapja után a temetésedre se megy majd el...

amúgy tényleg nem érzed, hogy beteg dolog egy totyogót pakolni egy kamasz szobájába? pakolja el az összes holmiját lezárt ládákba, rajzfilmhősöket és tündibündi gyerekbútorokat használjon, lakat alatt tartsa minden könyvét, ruháját, tárgyát? (a totyogók rombolnak. rágnak, dobálnak és firkálnak) képtelenség egy tizenévestől elvárni, hogy patikatiszta, gyermekbarát szobában komfortosan érezze magát... megjegyzem, a szociális életét is gallyra vágjátok, egy csecsemő ugye szent, és folyton alszik, tehát a bartnőit se hívhatja meg többé magához.

hagyd a lányt, hagy éljen neki megfelelő, az igényeit és szükségleteit szem előtt tartó közegben.

2019. nov. 10. 11:37
 64/201 anonim ***** válasza:
83%

Bazz... végigolvastam az összeset.

Az egyetlen épelméjű szereplő a történetben az a szerencsétlen 14 éves kislány. Csórikám próbálja magát megvédeni az agybajtól, te meg rendőrrel vitetnéd haza???

Egy szobában lenne a csecsemővel??? Normális vagy???

Persze, segítsen a házimunkában mi!?

Pfff...

HAGYD BÉKÉN a szerencsétlent, a nagyanyjánál nyugalomban van és jó helyen.

Amúgy ennyi észre minek vállaltál gyereket!??

Költői kérdés.

HAGYD BÉKÉN A KISLÁNYT !

2019. nov. 10. 11:39
 65/201 anonymousreview60 ***** válasza:
93%

1. A gyereknek nincs törvény adta joga a testvérről dönteni, de mint családtagnak "joga" van beleszólni. 2. Emellett a gyerekeknek megfelelő, biztonságos tér kell. A kicsinek a toryogáshoz, romboláshoz. A nagynak a tinihisztihez, ranuláshoz, nihilhez.

Ezek ellentmondó érdekek, nyúlketreccel nem megoldhatók. Nyúlketrecbe szülni hülyeség. A múltban sokan így csinálták, az nem érv. A múltban könyvet is, embert is égettek.

A nagyihoz költözés egy csodás kivezetés a másként feloldhatatlan konfliktusból.

Kérdező, fogd be a pofádat, fizess gyerektartást a nagyinak, és tartsd nyitva az ajtót a nagylányodnak!

2019. nov. 10. 11:55
 66/201 anonim ***** válasza:
4%

Itt nem is az a legnagyobb probléma talán, hogy elköltözött a lány, hanem hogy hozott egy önálló döntést 14 évesen.

És valljuk be, az anyukának igaza van.

Sajnos sok probléma lesz még vele, amiről lehet, hogy csak utólag ertesultök.

Teljesen más egy jóindulatú nagyi,aki ad neki enni inni, biztosítja a megfelelő körülményeket, mint egy szülő,aki azért csak csak oda néz.

Én bizony hazahozatnam. Ahányszor csak kell. Akkor is ha nekem sokkal kényelmesebb, hogy a nagyinal van.

2019. nov. 10. 12:15
 67/201 anonim ***** válasza:
94%

#67! De miért?

Az érettség sokszor nem kor függvénye, ez megint általánosítás. 14 éves létére komolyabb és értelmesebb, mint a szülei. Döntött, mert muszáj volt. A szülők az ő érdekét nézik? Qurvára nem, hát akkor mi a teendő? Nem valami állat ő, hogy haza kelljen hurcolni. Ha meg már törvényekkel dobálóztok, akkor a személyi szabadság jogától fosztják meg a lányt a szülei.

2019. nov. 10. 12:18
 68/201 anonim ***** válasza:
9%

Kérdező, csináljátok két szobát.

Legyen meg a nagylanynak a külön szoba, de kutya kötelessége hazamenni.

És igen, nyugodtan segíthet a házi munkában.

Nem a pici nevelésében, hanem a házimunka ban.

Persze, hogy a mamához megy. Ott semmi dolga. Odamegy kész a kaja, valamit mond neki mi volt a suliban, de senkinek nem tartozik beszámolóval.

Szinte szabad mint a madár.

Most ő a vagány csaj, akinek mindent lehet. Ennek én véget vetnék.

Pedig ha valaki, én laza szülő vagyok.

2019. nov. 10. 12:21
 69/201 anonim ***** válasza:
91%
Még szegény lányt akarod extra feladatokkal nyüstölni. A gyerek meg éjjel óránként üvölt... Nagyon tud majd a sulira figyelni. Jó helyen van a nagyinál!
2019. nov. 10. 12:25
 70/201 anonim ***** válasza:
10%
Honnan veszitek, hogy a gyerekkel kapcsolatos feladatokat akarna rásózni az anyja? Simán lehet, hogy pl a vacsora esti mosogatás, vagy a napi porszivozas lenne az az extra feladat, amit eddig nem kellett csinálnia.
2019. nov. 10. 12:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!