14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?
Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.
Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.
Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..
Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.
Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.
A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.
A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.
Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.
Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?
14 eves "gyerekrol" beszelsz akinel a velemenyet mar a birosag eloterbe helyezi. Olyan gyerekrol aki olvass az interneten.
A helyedben nem nagyon veszekednek vele, egy idore engednem maradjon a mamanal.
Ha te most a rendorseget rahivod, hogy nem otthon van. Akkor a gyamugy raszall a csaladodra. Meghallgatjak a lanyodat, aki barmit mondhat elhiszik neki. Mivel a nagymamanal van akinel jol tanul, nincs gond vele a suliban. Igy ez egy jo indok, hogy a mama megkapja a felugyeleti jogot. Ekkor a kisbabat is kifogjak emrlni a csaladbol. Mivel nem voltatok kepes egy kamaszrol gondoskodni hogy tudnatok egy babarol akkor?
Engedd el egy ideig azt, hogy a lanyod haza koltozik vagy te hatosaggal viteted haza mert akkor meg Te jarod meg. Elveszik a babat is.
A masik ok ami szerintem a legfontosabb.
Elveszited a lanyodat, ha meg kicsit is fontos neked, akkor adj idot neki. O most haragszik a vilagra, haragszik mindenkire. Kell ido, hogy lenyugodjon.
Én ebben a helyzetben azt csinálnám, hogy a lánnyal és a mamával megbeszélve megengednem hogy hétfő délután odamenjen a suliból, és péntek délután suliból haza jöjjön, a többi időt a mamánál legyen.
Így kb olyan, mintha kollégiumban lenne hét közben, viszont a hétvégéket otthon tölti.
Aha.
Tehát ha kiírna valaki most egy kérdést, higy
" A 14 éves lányom a nagymamához akar költözni, mert terhes vagyok? Nem akar testvért, most mennek abortuszra?" Akkro mindenki azt mondana, két nagy pofon a hisztis pitsanak, nehogy már ő döntse el, hoyg vállalnak e meg gyereket, vagy sem.
"Milyen igazad van! Ezentúl mindneki passzolja le a már meglévő gyereket a nagyszülőnek, ha jön a következő.
Te magadtól vagy ilyen hülye vagy külön órára jársz?"
21-es, vegyél vissza légyszi a stílusodból.
Itt van egy óriási különbség: A 14 éves SZERETNE a nagyival lakni. Tehát NEM lepasszolták, hanem ő akar.
Kérdező! 4 év múlva nagykorú a lányod. Akarod, hogy akkor majd úgy rátok bacca az ajtót, hogy soha nem látjátok őt többé? Vagy az erőszakoskodásoddal akarod, hogy egy zizzent, űzött kamaszlányod legyen? (Tudom, most sokan felszisszennek, de akarod öngyilkosságba kergetni?)
HAGYD BÉKÉN. Én a nagymama vonalat építeném inkább. Ha a nagyi rendes, a nagyi jó, a nagyinak ez nem teher, akkor hadd lakjon ott a nagyinál. Időnként hét végén elcsalogatnátok látogatóba őt (esetleg a nagyival együtt). Vagy te látogatnád meg a babával őket. De nem hatalmi pozícióból kezelve a dolgot, főleg nem rendőrséggel és állami gondozással fenyegetve, mint itt írta valami idióta.
Kérdező, ez elbaxtátok, a szó szoros értelmében. Most már ebből kell kihozni valamit, nagyival szorosan együttműködve, és úgy, hogy a lányodnak is jó legyen. Nem mellesleg pedig, örülj, hogy jól tanul, mert ez nagy szó.
"Ha 14 évesen egy szobában kellett volna élnem egy csecsemővel, tuti én is költöztem volna oda, ahova csak tudtam volna."
Megértelek, köztünk a hugommal csak 6 év van, de a p...csám tele volt azzal, amikor 10 éves mondhatni nagylányként kerülgetni és tolerálni kellett egy kis h...e 4 évest. (Ez nagyon jól megalapozta a mai napig szar kapcsolatunkat, persze nem csak ez volt az oka, de alapozásnak nagyon jó volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!