Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 eves lanyom, a testvere...

14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?

Figyelt kérdés

Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.

Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.

Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..

Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.

Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.

A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.

A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.

Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.

Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?

2019. nov. 10. 10:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/201 anonim ***** válasza:
95%
Ha 14 évesen egy szobában kellett volna élnem egy csecsemővel, tuti én is költöztem volna oda, ahova csak tudtam volna.
2019. nov. 10. 10:42
 22/201 anonim ***** válasza:
89%

Igazabol min csodalkozol?

A gyerek 12-13 eves koraban kitalaltatok, hogy marpedig kisteso lesz (kitalalom: CSOK miatt?), akit o a kezdetek ota nem akar, mert tudja hogy nem fog tudni tole aludni, fenekestul felfordul az elete, semmi kedve kiskamaszkent potanyukat jatszani amikor anyu faradt es evekig tokeletesen elhanyagolva lenni a pici miatt, sz*ros pelenkat szagolni, gyerekorditast hallgatni egesz este, stb. stb stb. Ti ezt, mint szulok, a leheto legnagyobb mertekben lesz*rtatok, mert *nektek* kellett a kisteso.

Azon csodalkozom, hogy csak a nagymamaig menekult.

Mielott meggyanusitasz hogy taknyos tini vagyok: 45/F

2019. nov. 10. 10:43
 23/201 anonim ***** válasza:
92%

,,Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont."

Én mindig is egy gyereket akartam, de terveztem tőle megkérdezni, hogy szeretne-e kistesót. Egy 14 éves bőven el tudja dönteni ezt, ti meg se kérdeztétek. Komolyan enynire utáljátok? És még csodálkoztok, hogy hallani sem akar rólatok? Elárultátok a bizalmát.

Még egy házba se kéne nekem gimisként egy csecsemő, nemhogy még a szobámba. Normálisak vagytok? Minket is eleinte egy szobába tettek a tesómmal, 4 év korkülönbség, de nem jöttünk ki jól. Igazából még külön szobában is állandóan veszekedtünk, de mindegy.

Ha már bevállaltatok egy babát, vállaljátok a felelőségget és a vele járó munkát is, ne pedig a nagy lányotokra passzoljátok egy részét, főleg, hogy az ő véleménye le is van sz*rva magasról. Ennyire nem tisztelitek? A lányotok basszus.

2019. nov. 10. 10:43
 24/201 anonim ***** válasza:
96%
Az én unokahúgom is gyűlölte egy darabig az öccsét. 14 év korkülönbség volt közöttük. Az anyjáék baby sitternek használták. Nem mehetett bulizni, mert az öccsére kellett vigyáznia.
2019. nov. 10. 10:44
 25/201 anonim ***** válasza:
90%

Komolyan csodálkozol, hogy nem akar hazamenni ? Én sem akarnék ilyen primitív, bunkó szülőkkel élni a helyében. Nagyon jól teszi, hogy a nagymamával marad. És hogy miért írok ilyet ? Íme :

"Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont."

Valóban nem ő dönti el, hogy lehet-e tesója vagy nem, de azt igen, hogy akar-e vele foglalkozni. Ahelyett, hogy szülői felsőbb rendűségedet hangoztatod, inkább próbáld a helyébe képzelni magát. Te hogy éreznéd magad, ha a férjed haza vinni egy nőt, hogy mostantól melletted fog ő is élni, mindent ossz meg vele, fogadd el, mert neked ebbe semmi beleszólásod nincs, kuss a neved.

És ami nálam kiverte a biztosítékot :

"Tipikus kamasz hiszti:

- koran kel, a baba sir, felebreszti ot. Oke ez egy jo erv, de felajanlottam, hogy akkor veszek fuldugot ha ez segit. nem.... "

Ez nem tipikus kamasz hiszti, hanem abszolút jogos érv. A jövője a tét. Akarna a fene füldugóban aludni állandóan.

"idovel egy szoban kellene osztozkodniuk, most meg velunk alszik a baba. A nagymamanal van 3 uresen allo szoba. Probaltam neki magyarazni, hogy rengeteg ember egyutt nott fel egy szobaban a testverevel es teljesen boldog felnott lett belole. De hogy neki esze agaban sincs egy kisgyerekkel osztozkodni a szoban ha mashol van ures Is. "

Ebben is neki adok igazat.

Ennél a bekezdésnél megfordult a fejemben, hogy lehet csak egy troll vagy. Remélem így is van.

"o nem hajlando extra feladatokat csinalni azert mert nekem nem lesz idom erre arra a baba miatt. Es a meglevo szabadidejet erre aldozni. (Kozben meg a nagymama arrol aradozik milyen dolgos es segitokesz nala)"

Nem neki szültél basszus, hanem magadnak és a férjednek. Undorító, hogy sok anyának nevezett lény ingyen cselédnek, babysitternek tartja a nagyobb gyerekeket. Nem azt mondom, hogy ne segítsen, de az túlzás, hogy rá van erőszakolva a baba.

Ne lepődj meg rajta, ha első dolga lesz koliba menni, mikor elszakítjátok az egyetlen értelmes családtagjától, majd felnőtt korában felétek sem néz. Mindezeket úgy írom, hogy magam is anya vagyok.

2019. nov. 10. 10:44
 26/201 anonim ***** válasza:
86%
Biztosan nem édes testvérek. Gondolom ez is zavarja a nagy lányt. Szerintem jobb helyen van a nagyinál. Van magánszférája legalább. Plusz reggel nem kell sokkal korábban kelnie.
2019. nov. 10. 10:45
 27/201 anonim ***** válasza:
28%

"Én mindig is egy gyereket akartam, de terveztem tőle megkérdezni, hogy szeretne-e kistesót. Egy 14 éves bőven el tudja dönteni ezt, ti meg se kérdeztétek. Komolyan enynire utáljátok? "

Baxus, mióta kell a gyereket megkérdezni hogy akar e testvért? Ez nem az ő döntése, sőt, a velemyne se számít. Arról, hogy legyen e másik gyerek nem ő dönt és mindegy, hiigy ő mit akar. Ugyanez vonatkozik a házasságra, válásra is. Eh a két felnőtt dolga, nem a ygereke.

2019. nov. 10. 10:46
 28/201 A kérdező kommentje:

A mi eletunk is fenekestul felfordult. De ha mar igy tortent akkor boldogan vartuk a baba erkezeset. A levalasztas megoldhato lenne 2x - 2x4 meteres lenne igy a szoba de csak egy ajtoval sajnos szoval valakin mindig atjarna a masik. De mint irtam a kibaba velunk alszik, a lanyunk szemelyes teret semmi sem befolyasolja jelenleg.

Van barmi ertelme kuzdeni ebben a szituacioban? Vagy hagyjuk ra es majd megnyugszik idovel? Edestestverek egyebkent.

2019. nov. 10. 10:47
 29/201 anonim ***** válasza:
96%

'jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.'

Ebben a helyzetben csakis neki kell alkalmazkodni, mert belekenyszeritettetek egy helyzetbe ami ellen az elejetol fogva tiltakozott. 14-15 evesen egy csecsemovel egy szobaban aludni, majd egy 3-4 eves dac-gomboc es hiszticsomag mellett mondjuk erettsegire keszulni, wtf?

2019. nov. 10. 10:48
 30/201 anonim ***** válasza:
91%

De ha mar igy tortent akkor boldogan vartuk a baba erkezeset.

Érdekes, itt véletlennek tűnik, korábban inkább úgy beszéltél, mintha terveztétek volna...

2019. nov. 10. 10:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!