14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?
Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.
Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.
Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..
Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.
Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.
A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.
A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.
Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.
Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?
Abban látszik, hogy mennyire tartod a nagylányodat, hogy az ő kárára biztosítasz magatoknak a férjeddel privát szférát... nektek az jár, mert ti vagytok a szülők. Ők meg testvérek, alkalmazkodjon a kényed kedved szerint! Év anyukája!
A másik meg, hát nem képzeled, hogy rátolod a házimunkát, ami egy kisgyerek miatt 20x több, mint amúgy felnőttek után... nagyjából annyi dolga lenne, hogy saját maga után pakoljon el, több nem!
Ennyire végtelenül undorító, ostoba, primitív nőt mint te én még nem láttam. Nem csak a gyk-n, de az életben sem.
Hála az Égnek, hogy van a Nagymama és így áll az unokájához. Hogy sülne le a bőr a képedről.
Hasonló a történetem ehhez. 2 éve született meg az öcsém akkor 14 voltam most 16(F). És mióta ő van azóta az életem megváltozott. Rosszabb irányba. Mert ugye a szüleim dolgoznak és folyton nekem kell rá vigyázni amivel nem lenne baj ha jó gyerek lenne. De nem. Az öcsém maga a megtestesült gonosz(nem túlzok). Emellett pedig még az apám is cseszeget a rohadt munkával, hogy segítsek neki folyton ami úgy még régebben mikor még az öcsém nem volt akkor bele is fért, de most teljesen kivagyok(meg persze még ott van még egy plusz stressz forrás, a suli). És akkor a szüleim meg csodálkoznak hogy szétvet az ideg, meg hogy már lassan ölni tudnék. De szerintük nem vagyok túlterhelve, ez alapdolog. Persze szeretnek engem meg minden de akkor is ez így rohadtul nem jó nekem ami persze le van sz.rva. Mert nekem alkalmazkodnom kell mindenhez és kussban negülnöm a helyemen.
Na kb. így érezhet a lányod is. És ezt meg kell értened hogy ő is ember, ráadásul a lázadó korszakán megy keresztül amitől így még nehezebb lesz a dolog. Úgyhogy hagyjad és örülj hogy csak a nagyihoz ment, nem pedig világgá.
A lánnyal értek egyet, neki most a saját érdekeit kell első sorban nézni, és az bizony nem a hazaköltözés.
(ha jogi útra terelődne az ügy - márpedig azt a gyámhatóságnál el lehet érni - mivel a lány 14+, az ő döntése lenne a mérvadó a perben - akármit is pammog össze itten a "rendpárti-tekintélyelvű" frakció.)
Sajnos egyáltalán nem gondoltátok ti át ezt a gyerekvállalást. A lányotok már korábban is hevesen tiltakozott ellene, és láthatóan nincs elég hely....
A lányotok egyszerűen attól fél, hogy gyökeresen meg fog változni az eddigi életvitele (ami igaz is). Alapvetően elvárható lenne tőle az alkalmazkodás, ti viszont belekényszerítettétek őt mint kiskamaszt ebbe a helyzetbe, ezt ne felejtsd el. Inkább megértéssel és kommunkiációval kellene közeledni hozzá, mint erőszakkal, mert azzal épphogy eltoljátok őt magatoktól. Én személy szerint hagynám, hogy néhány hetet a nagyinál legyen, nem lesz ott semmi baja, és nektek is könnyebb lesz a picivel. Aztán majd meglátjátok a többit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!