Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 eves lanyom, a testvere...

14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?

Figyelt kérdés

Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.

Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.

Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..

Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.

Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.

A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.

A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.

Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.

Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?

2019. nov. 10. 10:07
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/201 Savlekotő ***** válasza:
86%
Látom fáj az igazság,a százhoz közelebb vagyok,ezért látok át már könnyen a hozzád hasonlókon. :( Respect a Mamának....
2019. nov. 10. 16:02
 92/201 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez provokatív kamu kérdés. Ha tévedek, akkor őszinte részvétem a gyereknek, hogy ilyen szülei vannak.
2019. nov. 10. 16:19
 93/201 anonim ***** válasza:
90%

Abban látszik, hogy mennyire tartod a nagylányodat, hogy az ő kárára biztosítasz magatoknak a férjeddel privát szférát... nektek az jár, mert ti vagytok a szülők. Ők meg testvérek, alkalmazkodjon a kényed kedved szerint! Év anyukája!

A másik meg, hát nem képzeled, hogy rátolod a házimunkát, ami egy kisgyerek miatt 20x több, mint amúgy felnőttek után... nagyjából annyi dolga lenne, hogy saját maga után pakoljon el, több nem!

2019. nov. 10. 16:26
 94/201 anonim ***** válasza:
85%

Ennyire végtelenül undorító, ostoba, primitív nőt mint te én még nem láttam. Nem csak a gyk-n, de az életben sem.

Hála az Égnek, hogy van a Nagymama és így áll az unokájához. Hogy sülne le a bőr a képedről.

2019. nov. 10. 16:54
 95/201 anonim válasza:
92%

Hasonló a történetem ehhez. 2 éve született meg az öcsém akkor 14 voltam most 16(F). És mióta ő van azóta az életem megváltozott. Rosszabb irányba. Mert ugye a szüleim dolgoznak és folyton nekem kell rá vigyázni amivel nem lenne baj ha jó gyerek lenne. De nem. Az öcsém maga a megtestesült gonosz(nem túlzok). Emellett pedig még az apám is cseszeget a rohadt munkával, hogy segítsek neki folyton ami úgy még régebben mikor még az öcsém nem volt akkor bele is fért, de most teljesen kivagyok(meg persze még ott van még egy plusz stressz forrás, a suli). És akkor a szüleim meg csodálkoznak hogy szétvet az ideg, meg hogy már lassan ölni tudnék. De szerintük nem vagyok túlterhelve, ez alapdolog. Persze szeretnek engem meg minden de akkor is ez így rohadtul nem jó nekem ami persze le van sz.rva. Mert nekem alkalmazkodnom kell mindenhez és kussban negülnöm a helyemen.

Na kb. így érezhet a lányod is. És ezt meg kell értened hogy ő is ember, ráadásul a lázadó korszakán megy keresztül amitől így még nehezebb lesz a dolog. Úgyhogy hagyjad és örülj hogy csak a nagyihoz ment, nem pedig világgá.

2019. nov. 10. 17:08
 96/201 anonim ***** válasza:
91%
A lány fejlődése jelenleg jobban van biztosítva a nagymamánál.A felvázolt körülmények között a lánynak van igaza. A megoldás arra, hogy visszamenjen a családba, csak a költözés lehet, ha meg tudjátok oldani, hogy nagyobb lakásba költöztök, közelebb a sulihoz, és nem apellálsz arra, hogy a lány majd plusz feladatokat lát el azon kívül, ami normálisan elvárható egy kamasztól (pl. saját szoba rendben tartása, saját ruhái elpakolása, stb.)
2019. nov. 10. 18:48
 97/201 anonim ***** válasza:
96%
Én saját tapasztalatot írok le. A családban én vagyok a második gyerek négyen vagyunk testvérek 1,5 szobás lakásban laktunk/laknak még a szüleim és az öcséim. Nővérem és én köztem 2év van egyszobában voltunk imádtuk egymást nagyon összevoltunk nőve. Mikor én 9éves voltam anyukám terhes lett az első öcsémmel nővéremmel örültünk de elgondolkoztunk, hogy egyszer majd velünk lesz hát ugy is lett 4évesen a mi szobánkba került én voltam 13 nővérem 15 aztán megint terhes lett anyukám. Nővérem 18 évesen fogta magát inkább elköltözött engem 16 évesen ott hagyott nyílván akkor nem értettem meg mai ésszel már igen. Megszületett a második öcsém és ő 3 éves korában a szobánkba kötött ki. 17 éves voltam és a 8éves meg a 4éves öcsémmel egy szobában voltam. Én vittem hoztam őket óviba suliba én tanultam játszottam velük érettségi közepén is ha betegek voltak én keltem fel hozzájuk éjszaka konkrétan az anyjuk voltam ráadás ugy hogy mellette suli volt és pluszba még elküldtek dolgozni is hogy megtudjam magamnak teremteni a szalagavatót a bankettet mindent olyan szinten hogy még a meghívót is én álltam nekik. Aztán összejöttem egy idióta alkoholista sráccal s inkabb dobbantottam összeköltöztünk, ekkor 19voltam és csúsztam lefelé a lejtőn míg 21 évesen a mostani párommal meg nem ismerkedtem együtt vagyunk 8éve van egy közös kisfiúnk aki 2 éves és tervezünk kistesót kb 1-2év múlva, de most még 1,5szobás házban lakunk közben építkezünk (bővítjük a házat 3 szobássá) hogy ha jön a kisteso külön tere legyen mindkettőnek. Nekem borzasztó volt a tinikorom semmi szabadság semmi kikapcsolodás plusz ha bejött egy rossz jegy akkor még azt a heti 1-2 órát amit a barátaimmal tölthettem volna azt se engedték. Megértem a lányodat nyugodjon le szépen s ha visszamegy ne kövesd a szüleim példáját mert sose fogja rádnyitni az ajtot ahogy én sem teszem. Hozzáteszem még azt is hogy nővéremmel mai napig jó a kapcsolatom naponta beszélünk de öcséimmel nincs meg a testvéri kapcsolat bocsi ha hosszú lett.
2019. nov. 10. 19:28
 98/201 anonim ***** válasza:
92%

A lánnyal értek egyet, neki most a saját érdekeit kell első sorban nézni, és az bizony nem a hazaköltözés.

(ha jogi útra terelődne az ügy - márpedig azt a gyámhatóságnál el lehet érni - mivel a lány 14+, az ő döntése lenne a mérvadó a perben - akármit is pammog össze itten a "rendpárti-tekintélyelvű" frakció.)

2019. nov. 10. 20:17
 99/201 anonim ***** válasza:
96%

Sajnos egyáltalán nem gondoltátok ti át ezt a gyerekvállalást. A lányotok már korábban is hevesen tiltakozott ellene, és láthatóan nincs elég hely....

A lányotok egyszerűen attól fél, hogy gyökeresen meg fog változni az eddigi életvitele (ami igaz is). Alapvetően elvárható lenne tőle az alkalmazkodás, ti viszont belekényszerítettétek őt mint kiskamaszt ebbe a helyzetbe, ezt ne felejtsd el. Inkább megértéssel és kommunkiációval kellene közeledni hozzá, mint erőszakkal, mert azzal épphogy eltoljátok őt magatoktól. Én személy szerint hagynám, hogy néhány hetet a nagyinál legyen, nem lesz ott semmi baja, és nektek is könnyebb lesz a picivel. Aztán majd meglátjátok a többit.

2019. nov. 10. 20:18
 100/201 Savlekotő ***** válasza:
86%
Nincs hely,pénz se rá,de a becsúszott gyerekért viszont jön pénz,ez erről szól,valószínű a Nagymama is látja a szituációt..
2019. nov. 10. 20:21
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!