Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 eves lanyom, a testvere...

14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?

Figyelt kérdés

Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.

Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.

Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..

Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.

Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.

A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.

A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.

Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.

Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?

2019. nov. 10. 10:07
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/201 A kérdező kommentje:

Uuuur isten utolso.. szakadj mar le errol.

Megmondtam mar, hogy el lehet kerulni az csak kicsit ki kell logisztikazni, az a lanyom felelme inkabb. Legrosszabb esetben alszom a konyhaban csak ne legyen ebbol ekkora harc. De ez nem a kozeljovo es nem a jelen problemaja, a lanyom felnagyit egy olyan felelmet ami most nem letezik, es igyekszunk, elkerulni a jovoben is. Megoldhato a levalasztas, es ha nagyon szukseges akkor meg hozza is tudunk toldani a hazhoz. Esetleg a tetoter beepitesen gondolkodtunk. De ismetlem, most ez nem erinti a lanyunkat, megvan a sajat szobaja.

Az apja meg, igen, orult a kistesobak most is nagyon szereti es sokat segit korulotte.

De meg mindig nem ertem, hogy mi a problemad a hazimunkaval.

2019. nov. 11. 12:09
 122/201 anonim ***** válasza:
94%
Ebben a korban egyebkent is azt erzi az ember, hogy az egesz vilag ellene van. Meg egy kisteso pluszban dob a dolgon, a figyelem nem csak ra iranyul. Nyilvan te is feszultebb vagy, nem alszotok stb. ezt erzi o is. Sajat tapasztalatbol beszelek, ekkora korkulonbseggel nagyon nehez mindenkinek.
2019. nov. 11. 12:09
 123/201 anonim válasza:
91%

"Eddig is csak a minimumot volt hajlando besegiteni otthon harc es hiszti nelkul."

Ezzel az a baj, hogy egyáltalán miért volt EDDIG? Ezt már hamarabb meg kellett volna oldanotok, nem csak a gyerek születése után, mert így megint úgy veheti le a lány, hogy a kistesója miatt kell többet csinálnia otthon. Ezt megint ti szúrtátok el.

2019. nov. 11. 12:11
 124/201 Savlekotő ***** válasza:
81%
Én meg mondom ahol úgy kell haza húzni egy kamaszt ott régóta nincs jó kapcsolat nem a kis tesó a fő probléma az csak hab a tortán. Ha a kamasszal törődnek kiskorától nem menekül a Mamához, de jobban lekötötte a babóca gyártás anyukát meg a kihúzom megszakítom nem védekezés,tiniknél is ciki nem hogy "felnőtteknél". Ezt a csecsemőt is fel kell majd nevelni. Mama adjon rá pénzt,lakást?
2019. nov. 11. 12:12
 125/201 anonim ***** válasza:
23%
Ok, sokmindent elrontottak a kérdezőék. Akkor most szavazzunk, koncoljuk fel, vagy keressünk megoldást?
2019. nov. 11. 12:16
 126/201 Savlekotő ***** válasza:
84%
Képzeld Láttam kamaszt közelről 3at is egyiket se kellett 14 évesen hazavonszolni másoktól ahol jobban érezték magukat,és külön szobájuk volt és nem csak úgy becsúsztak :( Érdekes Mamánál szívesen segít a kamasz lány a házimunkában vajon miért mert érzi h fontos stb ?
2019. nov. 11. 12:21
 127/201 anonim válasza:
11%

Savlekötő, egyébként tényleg abba hagyhatnád már. Ismeretlenül ítélkezel mások felett ahelyett, hogy írnál valami hasznosat is a kérdezőnek. Ez szerinted nem szánalmas? Én próbáltam segíteni neki a 110-es válaszomban. És azt, hogy ne kelljen a kistesója miatt segítenie csak azért írtam, hogy hátha ez a helyzet, de lám, nem erről volt szó, le is írta ezt.

Lehet mostmár valami értelmeset is írni a sok x@r helyett.

2019. nov. 11. 12:32
 128/201 anonim ***** válasza:
8%
Én már voltam ebben a cipőben. Csak az én lányom intézetbe akart menni. Most 21 a lányom és 8 éves a fiam. A nagymamával van a gond. Ha gondolod irj. Nagymama maradjon meg nagymamának.Egyébként meg szeretni fogja a tesóját.Nem lehet másképp. Menjen haza. Imádni fogják egymást.
2019. nov. 11. 14:17
 129/201 anonim ***** válasza:
85%

Tökéletesen egyetértek Savlekötővel, komolyan ő itt az egyetlen normális emberke.

Szerintem sem a kistesóval van a baj, eddig semlehetett túl rózsás a kapcsolatotok.

2019. nov. 11. 15:21
 130/201 anonim ***** válasza:
95%

"Egyébként meg szeretni fogja a tesóját.Nem lehet másképp. Menjen haza. Imádni fogják egymást." - hogyne, és a végén mindenki dalra fakad... mint egy hálivúdi mjuzikelben... csak az a baj, hogy ez itt a való élet, és nem egy kib....tt musical.

Itt többen írták, hogy a kérdező szapulása helyett inkább megoldást kellene keresni... és ez elven tökéletesen igaz. A baj pusztán az, hogy a problémának NINCS valódi, jó megoldása, a relatíve legkisebb rossz meg kb az, amit a lány csinál, és amivel szemben a Kérdező hisztikél meg berzenkedik.

Amiket itt felvetettek, hogy "a nagymama cseréljen lakást" meg a lány alkalmazkodjon így meg úgy (hasznájon füldugót és társai) azzal az a baj, hogy alapvetően rémesen erkölcstelenek, és így legfeljebb a gyűlöletet generálják és stabilizálják. No, mert abban tökéletesen igaza van a Kérdezőnek, hogy "Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont." - de ugye, ha a kérdezőé és a férjéjé a döntés, akkor az is az ő dolguk kizárólagosan, hogy az abból eredő problémákat oldják meg, és ne arra várjanak, hogy majd a lányuk meg majd az anyjuk oldja meg a helyzetet. Nekik a Kérdezőék döntéséhez semmi közük, teljesen jogos, hogy ők a konfliktusban a saját érdekeiket védik első sorban, pont ahogy aKérdezőék is csak a saját érdekeiket nézték, amikor döntöttek.

Egyébként a lány az, akinek ebből az egészből csak kára van, és sanszos, hogy az életben nem fog neki több kárt okozni már senki, mint a "szerető és csakis a legjobbat akaró" szülei, ha így folytatják.

Naszóval egy szó mint száz, a jó megoldást onnan lehet megismerni, hogy azok, akiknek a döntésben szava sem volt, nem kerülhetnek rosszabb helyzetbe ez által a gyerekvállalás által, mint előzőleg voltak.

És ennek a minimális peremfeltételnek eleget tevő ötletem meg nincs.

2019. nov. 11. 16:28
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!