Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 eves lanyom, a testvere...

14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?

Figyelt kérdés

Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.

Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.

Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..

Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.

Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.

A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.

A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.

Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.

Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?

2019. nov. 10. 10:07
 171/201 anonim ***** válasza:
88%
#170, nem, leírta a Kérdező még az elején, hogy ugyanaz az apa...
2020. júl. 9. 15:59
 172/201 anonim ***** válasza:
100%

Szimplàn önző dög vagy, magad mellett akarod tartani a kislànyt, NEM nézve azt, hogy neki jobb a nagyinàl. Tud tanulni, aludni, élni, nem visít a fülébe àllandóan a kis szaros, nincs ingyen bébiszitternek takarítónak hasznàlva , van magânszféràja, és még a suli is közelebb van.

A nagyival otthont lehetne cserélni ha belemenne.

Én évekig éltem a nagyszüleimnél mert anyuék belàttàk, hogy az az én érdekem, és a tesómé aki a màsik nagyszüleinknél élt. Ne legyél önző pitsa és gondolkozz. Miért vàrod hogy a lànyka alkalmazkodjon, ha te sem tudsz? Erőszakkal semmire sem mész, csak meg fog gyűlölni.

2020. júl. 9. 16:57
 173/201 anonim válasza:
100%
18 lesz ùgyis szabadon leléphet. Én is azt tettem, azóta külföldön élek. (Noha nem kistestvér miatt.) Pàran itt elfelejtik hogy a gyerek nem tulajdon, hanem sajàt akarattal, vàgyakkal, lélekkel rendelkezô személy, akire csak bizonyos ideig terjed ki a "hatalmuk".
2020. júl. 9. 19:18
 174/201 anonim ***** válasza:
97%

"o nem hajlando extra feladatokat csinalni azert mert nekem nem lesz idom erre arra a baba miatt. Es a meglevo szabadidejet erre aldozni. (Kozben meg a nagymama arrol aradozik milyen dolgos es segitokesz nala)"

Akinek nincs ideje egy gyerekre, az ne vállaljon gyereket, kész, pont. Ne őt érje már hátrány a te baromságod miatt!

"Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni."

Nem, nem lenne jó! És igen, a lehető legrosszabbkor időzítettétek!

Hasonló korú vagyok, mint a lányod, és mindenben egyetértek vele. Nekem is van kistestvérem, én sem bírok vele, de legalább a szüleim nem ilyen taplók, hogy leellenek egy gyereket, aztán meg rámsózzák, mikor pont elkezdem a gimit. És kihangsúlyozznám a lényeget:

Nem a lányod szülte a gyerekeket, vagyis ne őt érje hátrány miatta!

2020. júl. 10. 07:25
 175/201 anonim ***** válasza:
94%

És még valami:

Az, hogy egy szobába akarjátok rakni egy csecsemővel, talán a legnagyobb szemétség mind közül. Egy tininek szüksége van egy saját szobára. Teljesen elvennétek a magánéletét és még jobban megutálná az évek alatt a testvérét. Készüljetek fel rá, hogy ha így folytatjátok, valószínűleg az lesz, hogy amint betölti a 18-at lelép, és többé felétek sem néz. Ti meg majd pesztrálhatjátok a gyereket, amit eddig rásóztatok.

(174-es voltam)

2020. júl. 10. 07:34
 176/201 anonim ***** válasza:
12%

Kedves 175-ös 14 éves nagylány! :)

"..leellenek egy gyereket, aztán meg rámsózzák.."

Muszáj prolinak és gusztustalannak lenni? Ráadásul egyszer te is nő leszel, gondolom te sem elleni fogsz majd..

Szerencsétlen anyád szégyenkezne, ha ezt olvasná. Komolyan nem merek gyereket vállalni ebbe a világba, mert hiába nevelem normálisan a saját gyerekem, a hozzád hasonlók miatt egy kis szörny lesz belőle. Gratulálok..

2020. júl. 10. 09:57
 177/201 anonim ***** válasza:
87%
176. Hiàba rinyàlsz, akkor is igaza van 175-nek. + Mindenki úgy fogalmaz ahogy neki megfelel. Én se viselem el a vinnyogó bőgő làrvàkat, ha màr az anyja pulyàt potyogtatott, ne a nagyobb gyerek szívjon miatta.
2020. júl. 10. 11:29
 178/201 anonim ***** válasza:
95%
176. El kéne talán gondolkoznod, miért gyűlöli egyre több ember a gyerekeket, anyákat, stb. Talán nem kéne lenyomni a torkukon, és előjogokért verni az asztalt!
2020. júl. 10. 12:23
 179/201 anonim ***** válasza:
100%
178 így van.❤️
2020. júl. 10. 13:53
 180/201 anonim ***** válasza:
97%

Kedves 176-os!

Minden tiszteletem azoké, akik normálisan, tisztességgel és megfelelő körülmények között fel tudnak nevelni egy (vagy akár több) gyereket. De! A kérdező egyértelműen bebizonyította, hogy egyszerű ösztönlényként a semmire szülnek (ezért használtam az ellés kifejezést, hiszen az állatokra akartam utalni, akik ösztönszerűen szaporodnak, ahogy a kérdező is úgy szült egy gyereket, hogy nem álltak fent a megfelelő körülmények a gondozására és elhelyezésére). Ezzel a szóval nem a szülést akartam elléssé nyilvánítani, hanem azt akartam kifejezni, hogy a "csak azért szülök, mert csak, és kész" mentalitás nem túl egészséges. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy miből feltételezed, hogy én egyáltalán szülni akarok és fogok (mert nem akarok, pláne egy ilyen országba és világba). Valamint azt a következtetésedet sem értem, hogy engem milyen alapon titulálsz pont 14 évesnek. A "hasonló korú" ugyanúgy jelenthet 12 évest és 17-et is, de igazából ez most nem is lényeges, hiszen úgy gondolom, hogy 12 évesen is 17 évesen is lehet saját véleményem, és fel is háborodhatok az ilyeneken, mint a kérdező. Az pedig, hogy nem mersz gyereket vállalni az ilyenek miatt, mint én (egyébként fogalmad sincs, hogy milyen vagyok), azt nagyon sajnálom, legalább nem szülsz halomra egy csomó gyereket, pozitívum, hogy van olyan tényező, ami miatt megfontolod, hogy biztos kell-e az a gyerek (bár véleményem szerint ez a tényező nem én kellene, hogy legyek, de hát kinek mi)

Remélem tisztáztam ezt a dolgot, és azt is remélem, hogy ezt a kommentemet már nem találtad "prolinak és gusztustalannak".

További szép napot!

2020. júl. 10. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!