Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 eves lanyom, a testvere...

14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?

Figyelt kérdés

Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.

Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.

Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..

Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.

Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.

A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.

A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.

Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.

Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?

2019. nov. 10. 10:07
 161/201 anonim válasza:
100%
Teljes mértékben megértem a lányodat. A nagyinál saját szobája és magánélete van. Miért adná ezt fel?
2020. júl. 9. 11:48
 162/201 anonim válasza:
94%
Egy dolgot nem fog fel a kedves anyuka. Méghozzá h nem a távoli jövő a nyugalma megzavarása. Mivel eleve a szobája se valami nagy gondolom nem 30cm vastag acélból vannak a falak és nem egy 80nm lakásról beszélünk. Nővérem gyereket szült szinte azonnal a már volt férje kitalálta ő meg sem akar gyereket. Lett egy csúnya válás. Nővérem amint tudott haza költözött mert külföldön élt a palival. Kb a gyerek 3 éves koráig élt kint a gyerekkel mire lezajlott a válás és haza tudott költözni. Valamiért minden alkalommal akkor talált haza látogatni hosszú időre amikor nekem vizsgaidoszakom volt természetesen nálunk élt akkor. A 2. egyetemem végeztem. Mi ebbe a lényeg? 2 szintes családi házba lakunk. Az első egyetemem alatt jól sikerültek a vizsgák és itt is az első évben. Onnantól kezdve amikor mindig a vizsgaidoszakom alatt volt nálunk végig Sz.rul. H miért? A kölyök nonstop visitott egy emeleten és 3 ajtón át is hallatszott tisztán h vonyit..... nem bírtam aludni tanulni semmit. Egy családi házba... szerinted a lányod tudna?? A kölyök vonyit ő nem tud tanulni nem akar a végén otthon lenni ezért inkább napközben menne jobbra balra inkább összeszedne egy suttyot csak h nála tudjon lenni ha a nagyitol el lett tiltva. Pusztán azért mert a királynő bekapta a legyet úgy kb 12-3 év csúszással. Nehogy azt hidd h azért ment el mert majd 2-3 év múlva a gyerekkel kéne egy szobába lennie. Azért mert már most is tapasztalja h semmi nyugalma nincs. Úgy könnyű ha az embernek semmi dolga a gyerek pesztralason meg a házimunkán kívül. Arra kell figyelni h ne gyujtsa fel a hazat meg a gyereket ne nyírja ki. Itt a férj meg a gyerek az áldozat az egyik hozza szokott a másik nem mondhatja a suliba h bocsi a királynő otthon bekapta a legyet ezért én nem alszom és pihenek ezért nem tudtam tanulni. Meglehet sértődni a kommenteken mert kb 10% all csak melléd de nem gondolod h veled van a baj? Hagyj neki időt és addig is 1000rel azon legyetek hogy nagyobb lakásba költözzetek lehetőleg nem 1 órára a sulitol.
2020. júl. 9. 12:22
 163/201 anonim válasza:
84%
Ui: ha meg a nagyinál van 3 üres szoba +ahol a nagyi alszik akkor vele kéne megbeszélni hogy oda költöztök és lehet saját szobája lehetőleg minél távolabb tőletek és a gyerektől. Ott a nagyi aki boldogan segít a lányod is relatív nyugton lehet. Már ha leszámítjuk a folyamatos visitast amit a gyerek produkál kb 4-5 éves koráig. ( nem csak sírás, beszed röhögés stb nem tudjak kontrollálni magukat és baromi hangosak) De ez az opcio gondolom azért nem jó mert valamelyikotok munkája messze van onnan. Ergo a lány hozzon áldozatot relatív szúrja el az életet de ti nem akartok alkalmazkodni. Pedig a másik lakást ki adjátok az is extra pénz ami amúgy is kiesik a másik gyerek miatt. De igazad van a “hercegnő” adja fel az életét mert a gumi és a fogamzásgátló luxus. Főleg most milyen jó lehetett volna neki v lehetett neki feltéve ha haza erőszakoltad a karantén alatt. 0-24 a kölyökkel...
2020. júl. 9. 12:37
 164/201 anonim ***** válasza:
4%
Bocs, de 14 évesen nem ő dönti el, hogy hol lakik... Tessék szépen hazaparancsolni. Azért engedi meg magának ezt a hisztis királylány viselkedést,mert nincsenek következmények.
2020. júl. 9. 13:04
 165/201 Ddor válasza:
100%

Hát ez elég szomorú... Szerencsétlen gyerek, remélem a nagymamánál tényleg jó dolga van... Komolyan egy kamasz akarsz egy szobába tenni egy kisgyerekkel? Tegyük fel 3éves koráig veletek alszik, majd átpasszolod a 17éves tinihez hogy a férjeddel meglegyen a magánszféra? Neki nem lehet majd barátja, nem mehetnek fel a barátai, a csajok pletyizni mert a szoba szétgórt játékokkal lesz tele a kistesó meg ott fog bömbölni? Ő vigyázzon rá, aludjon vele egy szobába, de akkor már pakoljon is utána, meg segítsen a házimunkába, de tanuljon is méghozzá jól úgy hogy a kisgyerek majd üvölt mellette? Te normális vagy? Kvázi szültél neki egy gyereket! És csak nyomod le a torkán alkalmazkodj címszó alatt a saját egyedüli döntésed és annak következményeit. De normális saját életre nem akarod engedni, oda ahol boldog és amúgy jó helyen van neeem csak nyomnád le a torkán a saját nyomorod... Hát ne is haragudj de engem is csak rendőrrel tudnál visszavitetni... És ha visszaviteted tudod mi lesz? Gyűlölni fog, menekülni akar, és kb 16 éves korától már nem a nagyihoz de nem ám... Az első hapsihoz aki csak befogadja... Majd a második, harmadik igazából az sem fog számítani ha nem szereti, rosszul bánik vele csak meneküljön... 2 lehetőséged van:

Vagy vállalod hogy teljesen tönkreteszed a fiatalságát vagy engeded hogy nagyinál jól érezze magát nem rángatod és azt mutatod hogy támogatod mindenben, megérted és szereted. Mert ha tényleg szereted hagyod, ha visszarángatod hogy elnyomott cseléd legyen, az nem szeretet hanem önzőség. Sok sikert a kicsi lánynak és kitartást, puszi a nagyinak

2020. júl. 9. 13:07
 166/201 anonim ***** válasza:
84%
Na??? Mi lett a pulyáddal, sikerült ráerőszakolni szegény lányodra a pesztrálását?
2020. júl. 9. 13:31
 167/201 anonim ***** válasza:
95%
Nem feltétlenül értem, miért kellett még egy gyereket vállalni, ha nem adottak hozzá a feltételek. És igen, az nem adott feltétel, ha egy tizenévesnek egy szobában kell aludnia egy kisbabával.
2020. júl. 9. 15:19
 168/201 anonim ***** válasza:
100%
#164, mit tehet róla szegény lány, hogy az anyja lebabázott? Miért kellene ezért neki bármiféle felelősséget vállalnia? Mert az ő érdekeit nem nézte senki?
2020. júl. 9. 15:32
 169/201 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az megfordult a fejedben esetleges megoldásként hogy nem a nagylány szobáját választjátok ketté hanem a saját hálódtat fogod majd elválasztani es osztozni a kicsivel évek múlva is? Ebben a történetben nagyon úgy néz ki hogy a saját döntéseid miatt mindenkitől elvárod hogy hozzád alkalmazkodjon, a nagyobbik gyerek és a nagyi is pedig ezt a te döntésed volt szülni még egy gyereket egy 2 szobásba! Nos, a nagyobbik gyereked, ha tetszik, ha nem, alkalmazkodott, hagyott nektek teret, és ésszerűen döntött, lehet hova tenni a kicsit, a nagyi is boldog, a lànyod is ráadásul tud is tanulni és a jövőjére koncentrálni. Ezt te viszont annak nevezed hogy nem tud alkalmazkodni, nem lehet hogy inkább te vagy kontrollmániás picit és borul a bili ha nem minden úgy történik ahogy NEKED a legjobb?! Anyaként nem látni azt hogy miért jobb ez a jelenlegi felállás a lányodnak elég szomorú és egy nagyon önző jellemet tükröz a személyedben. Ideje lenne jó szülőként viselkedni és Kilépni a mártír szülő szerepéből. A lányodat ezen a ponton pedig szeresd támogasd különben elveszíted.
2020. júl. 9. 15:48
 170/201 anonim ***** válasza:
91%
Gondolom, a lány egy korábbi házasságból van. Az új kannal közösen sincs pénzetek egy nagyobb lakásra?
2020. júl. 9. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!