Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 eves lanyom, a testvere...

14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?

Figyelt kérdés

Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.

Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.

Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..

Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.

Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.

A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.

A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.

Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.

Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?

2019. nov. 10. 10:07
 191/201 anonim ***** válasza:
81%

CF-es = cisztás fibrózisa van

CF = child free, magyarul gyermektelen

Olyan nincs, hogy gyermektelenes.

2020. júl. 10. 21:58
 192/201 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekmentes :D hiszen tudatos dontesbol nem vallalt gyereket, nem azert mert mondjuk szeretne, de sajnos nem lehet.

Az angol kulonbseget tesz ugye: childless es childfree

Ne vedd kerlek kotekedesnek vagy kioktatasnak, csak pontositottas kedveert irtam :)

Es igen, nem kell rajta csodalkozni, hogy egyre tobb CF van, mikor ilyen karos felfogasu szulok nevelik a kovetkezo generaciot.

2020. júl. 10. 22:34
 193/201 anonim ***** válasza:
93%
#190 Mondjuk a geyerek saját gondolkodása és étékrendje figyelembe vételével. Erre gondoltál már?
2020. júl. 10. 23:02
 194/201 anonim ***** válasza:
91%
Nem veszem annak.Igazad van,pontatlan voltam:)
2020. júl. 10. 23:35
 195/201 anonim ***** válasza:
6%
193, igen, és megkérdezel egy 5 évest hogy mi az értékrendje? Ha nekiáll cibálni az ovistársa haját, ráhagyod, mert neki ez belefér, te "csak" a szülő vagy, ne szólj bele? :D mindenki a saját értékrednje szerint neveli a gyerekét. Ha neked nem fér bele valami, valamiben hiszel, azt át fogod neki adni direktbe és indirekt is, mivel leginkább utánzás útján tanulnak a gyerekek. Nevelni kiskorban kell/lehet. Tizenévesen már csak terelgeted. És igen, baromi csalódott lennék, ha minden tőlem telhetőt megtettem és a gyerekem mégis idióta lenne. Attól még szeretném, de a véleményem meg lehet róla, ahogy neki is rólam.
2020. júl. 11. 07:52
 196/201 anonim ***** válasza:
83%
undorito egy anya vagy! itt nem arrol kellene szónak lennie, hogy “alkalmazkodnia kell”, hanem az elejen, amikor o elmondta, hogy o nem szeretne, mert o nem érezné jol magat, ha lenne egy testvére, TI ENNEK ELLENERE IS ugy dontottetek hogy csak azert is neki mentek a kérésének, hadd érezze magat rosszul szerencsetlen gyerek, hadd érezze jelentéktelennek magat, es ugy, hogy senki nem foglalkozik az o érzéseivel. onnantol kezdve, hogy o megszületett, a döntés mar nem csak a ti kezetekben volt egyes dolgoktól, hanem igenis, a gyereknek is van joga beleszólni, akar tetszik, akar nem. nem tudom, hogy te milyen anyanak gondolod magad, de en leírhatatlanul merges vagyok, amiert igy semmibe vetted szerencsetlen gyerek érzéseit es kereset. megerdemled, hogy gyűlöljön, én is ezt tennem a helyeben.
2020. júl. 11. 08:50
 197/201 anonim ***** válasza:
100%
Látszik rajtad "kedves" kérdező, hogy nem szereted a lányodat, és hogy szimplán csak hatalommániás vagy, és ezt akarod kiélni rajta. Undorító ez a viselkedés. A lányod (hiába a lányod) nem azért létezik, hogy téged meg a családot kiszolgáljon, ha meg tényleg ezért szülted, akkor nagyon nagy gáz van, és orvosi eset vagy.
2020. júl. 12. 08:00
 198/201 anonim ***** válasza:
100%

Undorító.

Ha van rossz szülő,az szerintem te vagy.

Egyáltalán nem veszed figyelembe a lányod érzéseit.

14 éves,kamasz,és nem egy kisgyerek!

Neki nagyon nehéz lenne egy szobaban egy kisgyerekkel és hat ez az egész..istenkem annyira sajnalom most azt a lányt.

Nekem rosszul esett ahogy olvastam.

Hihetetlen hogy van aki ennyire nem szereti és tiszteli a lányát.

Remelem egyszer megérted és at érzed hogy neki ez milyen erzes volt.

Konkretan cserben hagyta a családja.

EL NE SZAKITSD A NAGYMAMATOL!!!!!!

Az egész eletet tonkre teszed!

Rendőrség..te jo isten.

Már most sajnalom a kis csecsemőt akit most szültel

2021. márc. 25. 23:37
 199/201 anonim ***** válasza:
100%
Régi a kérdés... mi lett a sztori vége?
2021. márc. 26. 21:16
 200/201 anonim ***** válasza:
Lelépett már a lányod?
2023. aug. 7. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!