14 eves lanyom, a testvere szuletese ota a nagyanyjanal el, es nem szandekozik hazakoltozni?
Elsos gimnazista lanyom foggal korommel tiltakozott, hogy testvere legyen, de azt hiszem errol nem o dont.
Amiota megszuletett a testvere, a lanyom a nagyanyjanal van. Eloszor ugy indult, hogy csak a korhazban toltott napok alatt, aztan megkert minket, hogy amig a baba 1-2 hetes hagy maradjon a nagymamanal. Az iskola tole 20 percre van, tolunk 1 orara.
Ennek mar nagyjabol 6 hete. Azota nem tudjuk ravenni, hogy hazajojjon. A nagymamat nem zavarja az unoka, neki is jol esik a tasasag, es ezzel meg teszi is ala a lovat..
Volt egy probalkozas az osziszunetben, osszepakoltuk a cuccait es haza hoztuk.
Minden nap az iskola utan a nagymamanal ebedelt, kertem, hogy jojjon haza egyen otthon, ugy is otthon vagyok, de egy het utan megint a nagymamanal aludt.
A hetvegere sem akar haza jonni, es mar sirogorcsot kapok amiert igy eltavolodik. De kozben semmi energiam nincs arra, hogy fizikailag idelancoljam ot, es halgassam a hiszteriat.
A ferjemet is lathatoan zavarja, tobboszor probaltunk vele beszelni, arrol hogy mi lesz ha jon a baba, mi lesz utana, de ugy erzem, hogy felforgattuk az eletet, es szivbol gyulol minket.
Jo tanulo gyerek, es elhiszem, hogy nehez a gimi es sokat kell tanulni. Lehet, hogy mi sem a legjobbkor idozitettuk a tesot, de jo lenne ha mindenki tudna alkalmazkodni.
Meg is hogy tudnam haza hozni? Nem tudom bezarni ide! Iskolaba el kell mennie. Az hogy utana meg a nagymamahoz megy es nem ide azt, hogy tudom megakadalyozni ha a magymamat ez a szituacio hidegen hagyja?
1.Ha a nagymamától 20 percre van a suli,tőletek meg egy órára,akkor miért lenne jobb,ha nálatok lenne?
2. Gondolom,hogy jól esik a nagyinak a társaság.
3. Oka van,hogy nem akar még hétvégére sem haza menni.
Inkább hagyjátok,majd,ha úgy gondolja hazamegy!
Minél többet mondjátok neki, annál rosszabb lesz csak!
Tudom, hogy mi az oka, de valtoztatni nem tudok rajta, neki is alkalmazkodnia kellene a hiszti helyett.
Tipikus kamasz hiszti:
- koran kel, a baba sir, felebreszti ot. Oke ez egy jo erv, de felajanlottam, hogy akkor veszek fuldugot ha ez segit. nem....
- idovel egy szoban kellene osztozkodniuk, most meg velunk alszik a baba. A nagymamanal van 3 uresen allo szoba. Probaltam neki magyarazni, hogy rengeteg ember egyutt nott fel egy szobaban a testverevel es teljesen boldog felnott lett belole. De hogy neki esze agaban sincs egy kisgyerekkel osztozkodni a szoban ha mashol van ures Is.
- o nem hajlando extra feladatokat csinalni azert mert nekem nem lesz idom erre arra a baba miatt. Es a meglevo szabadidejet erre aldozni. (Kozben meg a nagymama arrol aradozik milyen dolgos es segitokesz nala)
Szént Ember!
"1.Ha a nagymamától 20 percre van a suli,tőletek meg egy órára,akkor miért lenne jobb,ha nálatok lenne?"
Mert az ő gyerekük? Amúgy meg ha 7 évig nem halt bele az egy órás utazásba, akkor most se fog.
"2. Gondolom,hogy jól esik a nagyinak a társaság."
Keressen barátnőt.
"3. Oka van,hogy nem akar még hétvégére sem haza menni."
Ja. A kistestvér. De -félénk nem a gyerek tervezi a felnőttek életét, hanem fordítva.
Kerdezo!
Először is leülsz a naygmamabal és elmondod neki, hogy ez a te gyereked. Ha fontos szamara a gyerek, te es a csalad többi tagja, akkor ne engedje többét a lányt ott aludni, ha pedig iskola után oda megy, küldje haza. Nyilván megbeszélés alapján maradhat heti egy két napot, de ennyi. Ha a nagymama nem partner, akkor elmondod, a törvény mellettetek áll, tehát ha magától nem küldi el a gyereket, akkor rendőrt hívsz. Egy 14 evésnek otthon van a helye. Ugyanezt elmondod a gyerkenek is, aztán össze csomagolod a cuccát és haza viszed.
Van annyira makacs a lanyom, hogy minden este rendort kelljen hivnom ra. Es a vegen meg szerintem en huznam a rovidebbet, hogy nem biztositom a megfelelo kornyezetet egy gimnazistanak, a nagymama meg igen, es mar remeket latok, hogy akkor orokre ott is marad.
A masik, hogy ha meg hazahozatom, akkor azzal nem azert erem el, hogy szeressen itt lenni, hanem hogy meg jobban megutaljon minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!