Mit tennél, ha a tőled külön álló gyereked az anyja iránti hűtlenséggel vádolna, miközben nem voltál az, majd mikor beszélni akarnál erről, hazugnak nevezne?
"vagy csak fogalmad sincs mivel jár egy gyerek nevelés, egy háztartás vezetés?" Egyedülálló anya vagyok, a szüleim már nem élnek, az ex férjem külföldön van. Teljes egészében tudom, mit jelent a gyereknevelés és az ezzel járó munka. Hiszen egyedül csinálom.
A volt férjem nem volt rossz ember, de nem alakítottuk jól a dolgokat. Ő magát okolja mindenért (bántalmazott gyerek volt, nem igazán működött jól az intimitásban amikor már gyerek is lett)de én így sem merném azt állítani, hogy minden az ő hibája volt. Ő is "változott" azaz másként viselkedett esküvő és gyerek után, de voltak jelek és tudatosan döntöttem mellette. Nem hibáztatom magam, szerelemes voltam. És bíztam benne, hogy jó irányba terelhetem. A házasságban nem sikerült, a válás miatt kicsit felnőtt.
Felelősséget kell vállalni a döntéseidért, nem hibáztatlak, csak ellenszenvesnek tartom a védőbeszédet. Mindenki hibázik, senki nem tökéletes, senkit nem hálóznak be ha nem akarja. Azt ne add már be, hogy csak az áldott jó szíved miatt voltál a nőkkel. Hogy miért nem húztál gumit, azt sem értem. De mindegy, utólag már felesleges ezen rágódni, és nem is az én dolgom megérteni téged.
De az is feltűnik a reakcióidból, hogy nem igazán érted, mi a probléma. Azt írod, nem a gyerek volt a probléma. De igen, hiszen a gyerek miatt maradtál benne ezekben a kapcsolatokban, vagy tévedek? Gyerek nélkül könnyebb lett volna lelépni a féltékeny nő mellől....ne haragudj, de nekem olyan mónika show ez az egész. :-( Szóval komolyan mondtam, harmadikat már ne....
" Te nem érted amit válaszolok. Gyerek nélkül nem lennél ebben a helyzetben!!!! Gyerek nélkül még akkor léphettél volna le amikor elkezdett kialakulni ez a helyzet."
Egy család alapvető része a gyerek. Egy csaló nélkül nem lennék ebben a helyzetben. Gyerek akkor is része a családnak, ha a másik fél nem csaló. Írtam többször hogy csak akkor kezdett kialakulni a helyzet, amikor a gyerek már "a kezében volt", hogy zsarolhasson vele. De ez nem újdonság, egy csaló se írja ki a homlokára, hogy "csaló vagyok", esetleg ebben a helyzetben azt, hogy "nem akarok veled családot, csak zsarolni akarlak a gyerekkel". Ép az a csalás lényege, hogy elhitet a másikkal valamit, ami nem igaz. A csaló még hamis bizonyítékokat is gyárt, az elején eljátszotta a gondoskodó pótanyát, pl. vigyázott rá, míg a beteg nagymamámhoz mentem be a kórházba, olyan osztályra ahova babával nem mehettem volna be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!