Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/161 anonim ***** válasza:
17%

Aki szt az esküvő csak és kizárólag a párról szól: akkor miért is hívnak vendéget???? Mert a vendéget ugye vendégül látjuk... Jobb helyen.

Sajnos ma már nem erről szól az egész, hanem a menyasszony kötelező csodálásáról.

Szomorú látni, hogy a béka segge alá van pontozva, aki szerint egy gyerek simán ott lehet, akkor is, ha neadjisten szaladgál, míg őfelsége az ara felvágja a tortát.

Nálunk volt gyerek, sőt, sírt, hogy kell neki is virág a ruhájára, hát az egyik tanúét megkapta. És nem omlott össze a világ, hogy jézusom, de a fotó hogy fog kinézni...

2018. máj. 29. 22:48
 82/161 anonim ***** válasza:
88%
#80-as hidd el, hogy 20 éve is voltak olyan esküvők amik a külsőségekről szóltak,talán több is mint manapság. Sok esküvőn jártam akkoriban ami 300 fő felett volt ráadásul ebéd és vacsora is volt. Általában az a korosztály volt akit nem kereszteltek meg születéskor csak az esküvő előtt mert "szép a templomi szertartás" és azóta se jártak a templom közelében sem, a 80%-uk pedig már elvált. Ma azért már nincsenek ilyen túlkapások, ha 100 fős lagzit tart valaki már mindenki csodálkozik.. Ráadásul ha te is akkoriban voltál fiatal akkor nagyon jól tudod,hogy az volt az időszak amikor lazultak ugyan a nevelési elvek, de nem volt minden megengedve. Ennél a kérdésnél nem értem miért nem lehet tiszteletben tartani a pár kérését, a szülői párnak is jót tesz néha egy este amikor csak ketten mennek el valahova.
2018. máj. 29. 22:50
 83/161 anonim ***** válasza:
74%
Az esküvő a párrol szol,mert az az ő napjuk,igen az ember szeretne a saját esküvőjére szép emlékként gondolni. Az is visszataszitó néhány mostani esküvön h a násznép frusztrált nőtagjai fehéret huznak,meg túl öltözik a mennyasszonyt..
2018. máj. 30. 01:54
 84/161 anonim ***** válasza:
19%

83: "az ember szeretne a saját esküvőjére szép emlékként gondolni"

Ezzel önmagában azt hiszem mindannyian egyetértünk.

Számomra az érthetetlen, hogy ezt miért zavarná meg, ha ott lenne néhány kisgyerek.

És még egy gondolat.

Most volt a briteknél Harry herceg esküvője. Egy rakás kisgyerek volt ott! Szóval, a brit uralkodóháznál úgy látszik nem zavarják a szertartást ill. az utána következő bulit/bált/lakodalmat a kisgyerekek.

De biztos, a gyakorizók egy részének köreiben olyan esküvők szokásosak, ahol sokkal-sokkal szertartásosabb, fennköltebb, tökéletesebben megszervezett és kimértebb minden, mint holmi pitiáner királyi családoknál, és ezért náluk zavarnának a gyerekek. :DDDDDD

2018. máj. 30. 10:48
 85/161 anonim ***** válasza:
82%
Bocsi előző a brit uralkodoház gyerekeit ne hasonlitsuk már az atlag magyar gyerekhez mert ég és föld minden téren....
2018. máj. 30. 13:03
 86/161 anonim ***** válasza:
83%

Goldmund,

Azok a gyerekek az első pillanattól úgy vannak nevelve, hogy egy mukkot nem fognak neked szólni ha nem kapnak rá engedélyt. Ilyenek a japán gyerekek is. De egy átlag 5 éves halara unja a polgari es az egyhazi szertartast, rohangál az étteremben és dupla figylemet követel a szülőtől. Sok esküvőn szolgáltam fel anno, szinte kivétel nélkül mindnél volt valami gyerek baleset: fellökte a pincért rohangálás közben, magára rántotta a menyasszonyi tortát, oda hanyt az asztal közepére , stb. Nincs keresnivalója egy gyereknek egy felnőtt ünnepen, ha azt a pár nem akarja.

Vendéget meg értelmes ember azért hiv., hogy vele örüljenek és nem azert, hohy a vendég elvárásainak feleljen meg. Ha Lájos bácsi mackonaciban kivan megjelenni a Hiltonban rendezendo vacsorán, Kati néni cigányzenére akar mulatni a diszko helyett, Jozsi meg kannás bort akar pezsgő helyett, akkor ne menjen el. Nem forog a világ a vendég körül, nekik is tartaniuk kell magukat az illemszabalyokhoz

2018. máj. 30. 13:07
 87/161 anonim ***** válasza:
20%

A gyerek az gyerek. Goldmund arról ír hagyomány a szertartáson hogy

a - 9 hónapostól, 0 -110 évig mindenki lehet, és még soha sem volt ebből probléma - a síró gyereket felkapják és kiviszik a templom elé játszani/ ahogy teszik ezt a gyerek miséken is.

Goldmund és a többi emberszerető válaszát lepontozták - a kérdés már lezárva - és már régen nem arról szól, milyen egy esküvő, hanem hogy ki-miért gyűlöli szakmányban a gyerekeket, ők az a nem több, mint 3-4 (több nickkel, jó önpontozási technikával rendelkező) nő, akik itt 7x24 órában szinte mást nem is tudnak írni, csak ezt a problémájukat, ők, akik egyből felnőttként születtek a világba.

2018. máj. 30. 13:13
 88/161 anonim ***** válasza:
80%
Ja, mert ha nem hívsz meg egy gyereket valahova, akár egy esküvőre, az egyenlő azzal, hogy Te gyerekgyűlölő vagy. Fekete lelkű, boszorka. Értjük!
2018. máj. 30. 13:30
 89/161 anonim ***** válasza:
93%

87-es, egy ideális világban így is van. Az én tapasztalatom az, hogy ilyenkor a legtöbb anyuka:

- hagyja visítani a kicsit, mert jaj, milyen cuki meg milyen kis vicces

- hagyja visítani a kicsit, mert az az ő nevelési elve, hogy hagyni kell tombolni a gyereket

- nem állna fel és nem vinné ki a gyereket, mert "há' akkor én lemaradok a szertartásról"

- nem tesz semmit, mert cikiben van, amiért az ő szuperjólnevelt édimazsolácskája nem jól viselkedik, és azt hiszi, ha nem tesz semmit, láthatatlan lesz, vagy akkor elfelejtődik, és mindenki azt hiszi továbbra is, az ő kicsikéje a legjólneveltebb a világon

- egyszerűen csak szarik bele és lusta

2018. máj. 30. 13:39
 90/161 anonim ***** válasza:
27%

Az én tapasztalatom meg az, hogy nem szoktak ilyen esetek annyira sűrűn megtörténni. Mint például az a pincér, aki azt írja mindig csinál valami balesetet egy gyerek. Na én ilyennek nem szoktam találkozni azért. Magára rántja a tortát, fellöki a pincért? Nem tudom milyen különleges világban élhetek, hogy nálunk ez nem szokás egyáltalán. :O

És igen, itt minden a párról szól. Ami bizonyos szempontból érthető, de nekem azok az esküvők voltak eddig a legszimpatikusabbak, amelyeken a lagzin ott volt az apraja-nagyja a családnak, örömködés, zsivaj, hangos nevetések.

Ha titeket tényleg ennyire megzavar egy gyerek, attól még nem kéne másokat megégetni. Én azt is megértem, ha nem akarnak gyereket.

DE! Itt azért szerintem az emberek is megértőek tudnak lenni. Tehát, ha már a meghívó kiküldésekor azt mondják, hogy ne hozzatok gyereket, azt mondom oké. Megoldjuk, nem probléma. De ha előtte szólnak, hogy jajj ne legyen belőle hiszti, gyorsan mindenki felejtse el, az egy nagyon gerinctelen dolog. És fogni az ő párjukat, szintén annak tartom. Aki ennyire tiszteli a családos ismerőseit, az inkább ne tartson nyilvános esküvőt. Mert az itteni anyukának is az a gondja, hogy a gyereke teljesen beleélte magát, hogy mehet, ráadásul 5 éves, biztos hogy odáig lett volna. És nem, ez nem ugyanaz, minthogy hagyod hogy kútba ugorjon, meg oroszlánok egyék meg. :D

Ne legyetek ennyire szélsőségesek, nem tudom miért kell utálkozni.

2018. máj. 30. 14:40
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!